Jump to content
POLITISTI.ro

Marius

Proiect de HG privind normele metodologice de aplicare a Legii armelor 295/2004

Recommended Posts

Marius

Ministerul de Interne nu mai vrea ca poliţiştii să fie scutiti de la depunerea anumitor acte necesare pentru eliberarea ori vizarea permisului de armă. În proiectul de hotărâre pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor, reprezentanţii poliţiei (AEST) propun şi alte modificări importante, legate de obţinerea şi prelungirea permisului de armă, atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru altele.

Pentru a obţine permisul de armă, au apărut mai multe condiţii obligatorii, care nu erau stipulate până acum în lege, cum sunt:

 - introducerea cursurilor de instruire teoretică și practică ca o condiție obligatorie pentru toate persoanele chiar dacă au absolvit o institutie de învățământ pentru formarea poliţiştilor.

 - obligativitatea pentru toți deținătorii de a efectua o ședință de tragere de antrenament anual, în perioada de valabilitate a permisului de armă.

Proiectul legislativ a fost postat pe  site-ul MAI pentru 20 de zile, în dezbatere publică, timp în care se pot trimite sugestii sau propuneri.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Această publicitate este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

Marius

Proiectul legislativ se află în dezbatere publică timp de 20 zile în care se pot trimite sugestii sau propuneri. Dacă aveţi propuneri, remarcaţi deficienţe sau orice sugestie, vă rog mult să le postaţi aici. Vreau să le centralizăm, discutăm şi în final să le trimitem iniţiatorilor.

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
bgi

In consecinta toti cei care avem deja arme personale, va trebui, pana la prelungirea valabilitatii permisului, sa facem un curs de instruire teoretica si practica.

Share this post


Link to post
Share on other sites
bgi

Iar cei care avem atestate de instructori in poligon ne putem lua adio de la el. Nu stiu cine isi va mai permite sa faca un curs de instructor in poligon(720 de ore). Azi am fost chemat la aest sa iau la cunostinta faaptul ca daca vreau sa-mi iau arma pe tir, trebuia sa le duc un contract de munca cu un poligon autorizat. Jenant.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Catalin

Modificarea asta (referitoare la cei ce avem si atestate de instructor) a fost introdusă deja în lege, la sfârsitul anului trecut.

Cât despre cursul de instruire pe la cine stie ce srl, încă nu e bătută-n cuie. E doar în stadiul de proiect, propunere. 

Sunt aici pe forum niste membri, care nu stau cu mâinile-n sân si sunt ceva semne că lucrurile nu sunt bătute-n cuie asa. ;)

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
bgi

Sunt optimist de fel si stiu ca si aici sunt oaameni care nu stau cu mainile in san, sa speram ca nu ramane in forma asta. In 319 se preciza doar sa fi in activitate, acum vor contract individual de munca. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
bgi

Referitor la comentariul de mai sus,cu prelungirea atestatului, imi cer scuze ca nu am citit destul de bine textul. Politistii nu trebuie sa faca cursul ci doar sa sustina examenul. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Elvis

Azi impreuna cu Marius am fost la minister din partea BNS unde am facut cateva observatii de bun simt, zic eu, in referire la Proiectul de hotărâre pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor. O sa le trimitem o adresa si speram sa tina cont de ea. Juristul care a redactat proiectul de lege este deschis la dialog. Din pacate colegii nostri ne sunt cei mai mari dusmani. Unii sunt invatati sa vorbesca mult dar de fapt sa nu spuna nimic.

Edited by Elvis
  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Motoboom

Marius, ceva cu art 42 pct 3= ”Persoanele care detin arme de aparare si paza pot purta asupra lor, in afara domiciliului sau resedintei unde este depozitata munitia, cel mult 12 cartuse”. Mi se pare o alta prostie! Dar tot legea zice ca putem procura 50 cu glont si 50 ”oarbe” dar sa nu avem asupra noastra mai mult de 12 

Edited by eti

Share this post


Link to post
Share on other sites
Marius

@eti se discută despre un proiect pentru normele metodologice de aplicare a legii 295, nu se discută despre modificări la legea armelor. Legea armelor rămâne aşa cum este.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.