Jump to content
POLITISTI.ro

Alegere sectie politie in Bucuresti


Robert23

Recommended Posts

Salutare! Am si o rugaminte la cei care cunosc sectiile din Bucuresti sa ma ajute in luarea unei decizii.   Trebuie sa imi aleg sectia unde sa fiu repartizat si nu stiu ce decizie sa iau. Care ar fi sectiile mai linistite? Venind direct din civil imi va fi greu sa ma adaptez intr-o zona gen ferentari, rahova, pantelimon. Ce parere aveti de sectiile 12, 13, 16, 17, 21, 22? Si cam ce competenta teritoriala ar avea?  Alegerile mele s-au bazat si pe faptul ca in aceste zone sunt chiriile mai mici sau am acces la metrou.  Multumesc!

 • Downvote 9
Link to comment

Dar de ce sa fii repartizat intr-o sectie cu o situatie operativa linistita? Din contra, ti-as recomanda cea mai incarcata sectie, ca sa inveti meserie :slapb:

 • Upvote 6
Link to comment

Venind direct din civil, fara experienta, fara prea multe contacte cu zonele mai sus mentionate cred ca va fi cam grea adaptarea... As prefera sa incep mai usor ca sa nu am un soc si sa cedez din primele 2-3 zile

Edited by Robert23
 • Downvote 1
Link to comment
în urmă cu 3 ore, Robert23 a scris:

Venind direct din civil

Și în Ferentari, cine vrei să lucreze? Provii din cei fără școală? Deja ridicați pretenții cu privire la secțiile unde vreți să lucrați!

 

 • Upvote 1
Link to comment
 • Moderator

Dacă într-adevăr vrei să înveti si să devii un profesionist, atunci ar fi mult mai bine să începi la o sectie unde există o situatie operativă dificilă si diversificată. Pentru că e logic faptul că atunci când te vei lovi de cine stie ce spete încurcate, încâlcite, etc vei fi nevoit să înveti să le rezolvi. În schimb dacă vei căuta si vei ajunge pe vreun loc căldut, te vei plafona si nu vei învăta niciodată această meserie.

Ti-o spun cât se poate de serios si fără pic de răutate, desi eu nu m-am ferit niciodată să recunosc si membrii mai vechi ai acestui forum pot confirma că sunt unul dintre cei mai vehementi contestatari a acestor încadrări directe. În concluzie, depinde de tine si de ce vrei să faci cu această carieră în care ai păsit. Dacă vrei să devii profesionist sau te vei multumi să rămâi un „orientat”. 

 • Upvote 6
Link to comment

"Venind direct din civil, fara experienta, fara prea multe contacte cu zonele mai sus mentionate cred ca va fi cam grea adaptarea... As prefera sa incep mai usor ca sa nu am un soc si sa cedez din primele 2-3 zile"

Dar de ce ai vrut sa vii direct din civil? De ce nu ai urmat cursurile unei institutii de formare a politistilor? 

Si eu as fi vrut sa incep mai usor avand in vedere ca dupa doua saptamani de politie am ramas singur la Postul de politie.

Cum sa cedezi? Nu ai dat testare psihologica?

Acum ati inceput sa va dati seama ca meseria asta nu e chiar asa de usoara cum pare din civilie. Fac pariu ca pana acum blamai toti politistii si credeai ca ai putea sa practici meseria mult mai bine decat ei, vazand din afara, de pe margine. Si mai sunt convins de o chestie, ca mare parte din voi dupa ce ati citit 2-3 acte normative si ati promovat examenul asta deja credeti ca stiti cu ce se mananca meseria asta, dar va asigur ca nu e asa. 

Bine ati venit in Politia Romana! Aveti grija de ea!  

 • Upvote 9
Link to comment
 • Member

Recomand sectiile 7,9,18,19. Poate asa va treziti la realitate si va retrageti. Iar cei care ati inceput deja sa aveti "fente" de luptatori SAS, va asigur ca vor ramane doar "fente". 

 • Upvote 4
Link to comment

Unora dintre cei  încadrați direct au început să le umble flatulențele prin cap. Cică să fie luați mai încet să nu cedeze după 2-3 zile. Să vedem câți mai rămân după un an de activitate.

Link to comment
 • Marius changed the title to Alegere sectie politie in Bucuresti

Cred ca ar trebui sa fii multumit oriunde ar fi si nu sa faci mofturi ca vrei ceva usor. Voi, cei din Bucuresti ati avut un avantaj imens fata de cei din celelalte judete care au trebuit sa isi aleaga postul la inscriere, astfel cu medii mari au ramas pe afara, chiar si cazul meu.

Edited by hedastro
Link to comment

Si uite asa luptatorii ninja care au sarit gardul in curtea noastra prin metoda saritura hotului isi dau seama ca Politia Romana este o nuca cam tare. 

 • Upvote 3
Link to comment

Fi fericit ca ai intrat ,in tara  cu note foarte mari (ex. 9,62 in Suceava ) au fost respinsi.Ar trebui o derogare ca astfel de oameni care au invatat sa poata intra in sistem ;DL. Ministru nu vede rezultatyele de la acest examen unde oameni cu note foarte mari sunt dati deoparte si cei cu note mai mici (ex.8 -8,5) sun promovati datorita unor acestui regulament alo examenului.Acest examen este o noua palma data Politiei Romane  care mareste neincrederea populatiei in Politia Romana.

 • Downvote 4
Link to comment
 • Moderator

Si ce propui, sa se intre cu media de la Bac?

Daca au medii mari sa mearga la Medicina! Toti aveti impresia ca trebuie "sa intrati in sistem"...

Edited by danpin
 • Upvote 1
Link to comment

Ai dreptate ca nu toti trebuie sa intre in sistem,dar trebuia si in tara sa se ia posturile in functie de nota obtinuta la examen nu sa-ti impuna sa alegi un post inainte de examen .Daca faceau cum s-a facut in Bucuresti intrau numai cei care au avut notele cele mai mari din examen nu toti pilosii.

Link to comment
 • Moderator

Aceste examene de încadrare directă sunt anormale, nişte aberaţii şi NU trebuie să existe absolut deloc. Toţi poliţiştii trebuie să provină din instituţiile de formare a poliţiştilor, să aibă o minimă pregătire de specialitate aşa cum se întâmplă peste tot în lume. 
Numai aici, în România se organizează asemenea concursuri pentru toţi rataţii şi inadaptaţii care nu sunt capabili să promoveze un examen de admitere în instituţiile de învăţământ pentru formarea poliţiştilor şi sunt încadraţi ori transferaţi peste noapte, fapt ce atrage deprofesionalizarea acestei instituţii.

Nu e nimic nou, aşteptam să apară şi replicile ăstea "intelijente" şi specifice rataţilor, prin care se victimizează şi spun că examenul a fost aranjat, pe pile, etc, etc. la fel cum se întâmplă şi după examenele de la Academie sau Şcolile de poliţie, cu cei respinşi. E cunoscuta această mentalitate de plângăcios şi fătălău a românului, care după ce pică caută cu disperare tot felul de argumente penibile prin care încearcă să acopere incompetenţa şi povesteşte cum tot universul a complotat împotriva sa, examenul a fost aranjat, e pe şpagă, pe pile, pe cumetrii şi aşa mai departe. 

 • Upvote 7
Link to comment

Dacă nu le convine, să dea examen de admitere la școlile de agenți. Să vedem atunci ce note „mari” or să ia. M-am uitat peste notele obținute de de candidați și am văzut că mulți dintre cei care se laudă că au obținut din întâmplare medii de 9, de fapt de abia au luat bac-ul cu o medie peste 6. Pe mulți i-a ajutat nota de la sport.

Edited by iav
Link to comment
 • Member

Stiu eu un loc de secretara, te intereseaza? Nu stiu cum s-au tinut examenele pe la alte centre, dar la Slatina...numaratoarea abdomenelor de la 25 sarea la 35,  de la 15 la 25(doar la anumite persoane), poate asa stiu unii sa numere! 

 • Upvote 1
Link to comment

Mi-a soptit o pasarica ca la aceste examene pentru incadrari directe, indirecte sau cotite a participat si fata lui Goarna care a picat pentru ca,, s-a concentrat mai mult la probele sportive" ! Care Goarna? SNPPC-istul sef, domnul profesor in politie, modulatorul, omul sindicat, televizoristul sef care se pricepe la absolut orice...dar fara principii ! Acum se explica de ce se tavalea prin sedintele de la minister si cerea 5000 de angajari directe. Castravetele, un alt SNPPC-ist sef si-a angajat direct sotia si fiica, fetita chiar la Brigada Rutiera, a fost un fel de ,,colega" cu Gigina pana acesta si-a gasit sfarsitul in coloana oficiala a lui Oprea. Spun un fel de ,,colega" pentru ca nu a vazut strada. Fata cerceteaza accidentele de munca, hopa, are in birou temperatura constanta, 22* C in orice anotimp, iar in particular face afaceri profitabile. Pentru ca ea poate. Si daca Castravete a putut de doua ori, el liderul Goarna sa nu poata macar o singura data? Ce iti este si cu viata asta....la Goarna nu s-a mai riscat nimeni !

Edited by Elvis
 • Upvote 5
Link to comment

Domnul ,,maistru militar" pe care l-au ales SNPPC-isti mare conducator de osti. Domnul care s-a asezat la coada cand s-a dat startul la pupatul fundului, impreuna cu ceilalti mari lideri, vamuitorul, penalul si goarna. Care fund? Fundul interesului national !

Cccyclon uite o scurta prezentare. O sa ai mari surprize, pe langa salariu baban, platit din banii ,,fraierilor cotizanti" de la SNPPC, apelativul nu imi apartine, asa sunt numiti membrii la SNPPC, PRO LEX, SED LEX etc, de 79000 de RON, domnul castravete incaseaza norma de hrana de 8700 de RON si norma de echipament de 2400 RON de la MAI

http://declaratii.integritate.eu/UserFiles/PDFfiles/RP386_140349-C97-I780_3-ANI-L360-00001[081146]ready//DA_2015-06-03_PARASCHIV%20TOADER_62001215.pdf

Iar ca tacamul sa fie complet o sa poti observa cu usurinta unde da cu sapa sotia, asistent medical cum altfel !

http://cmdta.mai.gov.ro/index.php?option=com_contact&view=contact&id=1&Itemid=53

Ca noi suntem mai naivi asa ! O familie de angajati direct ! Impostura a fost ridicata la nivel de arta in ministerul nostru drag !

Atentie la adresa...http://www.cultura.mai.gov.ro/viewpage.php?page_id=83

http://politiaromana.ro/ro/contact

Edited by Elvis
 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.