Jump to content
POLITISTI.ro

Se mai trimit acasa amenzi radar?


frozengate

Recommended Posts

Buna ziua! Se mai trimit amenzi acasa datorita depasirii limitei de viteze depistate cu ajutorul aparatului radar? Presupun ca esti oprit pe loc de agentii respectivi (eventual se iau dupa tine) Va multumesc anticipat si va doresc o zi buna!

Link to comment
 • Moderator

De regulă nu. Dar chiar şi dacă vreo structură de poliţie rutieră din ţară foloseşte această procedură, vei şti înainte de a primi amenda deoarece Poliţia Română nu trimite amenzile direct, cum procedează cei de la compania de drumuri şi autostrăzi din ministerul transporturilor pentru amenzile de rovinietă. Poliţia iniţial îţi va trimite o adresă prin care eşti întrebat cine a condus maşina cu  nr ... la data ... ora ... pe drumul/autostrada/etc ... Iar abia după ce vei comunica datele solicitate se va întocmi procesul verbal sau dacă nu comunici datele abia atunci vei fi sancţionat, pentru că legea te obligă să comunici acele date.
În concluzie, poliţia rutieră nu trimite direct amenzile de radar prin poştă, aşa cum procedează cei de la ministerul transporturilor când vine vorba despre rovinietă.

Link to comment

Cătălin, cred că s-a referit la ce șanse are să nu fie sancționat pentru o astfel de contravenție și dacă poliția se mai ”obosește” să le trimită ceva acasă celor care nu opresc ori fug de radar. Nu cred că-l interesează procedura.

Țin să-l informez, pe această cale, că da, în cazul celor înregistrați de aparatul radar circulând cu viteză dar neopriți, din varii motive, se fac demersurile necesare pentru identificarea și sancționarea celui care se face vinovat.

Și mai țin să-l informez că, așa cum este stipulat în art. 39 din OUG 195/2002, proprietarul unui vehicul are obligația să transmită poliției datele celui care a condus acel vehicul la o anumită dată, invocată de poliție, în caz contrar va fi sancționat conform art. 102 alin. (1) pct. 14, din OUG 195/2002, cu amendă de la 1125 la 2500 lei.

 

 

Link to comment
 • 2 weeks later...

Si ce se intampla daca nu primim prin posta? Am avut surpriza sa descopar 2 amenzi la primarie, fara sa primesc nimic acasa. Simt ca am fost privat de dreptul de a plati 50% in 48 ore.

Link to comment

Da si nu. Una pentru rovigneta (cred ca e data de cnadnr - mea culpa expirase de vreo 2 zile) si una pentru viteza (mea culpa) . Nu contest ca nu trebuia sa le primesc ci ca nu am primit nimic acasa.

Link to comment
 • Moderator

Dacă nu e îndeplinită toată procedura prevăzută de lege pentru aducerea la cunostiintă a procesului verbal, cei de la taxe si impozite nu primesc amenzile pentru a le introduce în debit. Deci cel mai probabil, ai refuzat să iei la cunostiintă si procedura a fost îndeplinită prin afisare. Iar dacă cumva mai ai si ceva neconcordante privind domiciliul din cartea de identitate (adică să locuiesti în altă parte decât adresa din buletin) ... asa se explică enigma si le-ai găsit direct în debit la fisc.

 • Upvote 1
Link to comment
 • 1 year later...

Domnu catalin ? Cum procedeaza politia pentru a " afisa " o amenda?. Vreau sa spun ca , am primit o amenda in data de 01.11.2017 nu locuiesc la adresa din buletin . Astazi 16.11.2017 am primit procesul verbal lipit in geam cu scoth. Fara a avea un plic sau o stampila pe spatele procesului prin care sa pot atesta ca luni data 18.12.20017 indeplinesc termenul limita de 48de ore pentru a plati 50% . Mentionez ca . Am refuzat semnarea acestuia. Multumesc anticipat.

Link to comment
 • Moderator

Normal ca ai refuzat, ca asa ai citit pe Internet, nu? Procedurile de afisare sunt mentionate clar in lege, adica in O.G. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor in Romania. Lectura placuta!

P.S. : Nu ar strica sa mai citesti si o carte de gramatica din cand in cand.

Link to comment

Nu am citit nimic pe internet. In momentul acela nu dispuneam de bani . Si singura solutie sa aman plata procesului verbal , am considerat ca daca nu semnez o voi primi in cateva zile si primesc salariul pana atunci. Intrebarea este in felul urmator. Pot plati  luni 50% din totalul amenzi? multumesc . 

Link to comment
 • Moderator

Când faci pe "jmekerul" refuzând să primeşti copia procesului verbal şi nici nu locuieşti la adresa din buletin, cel mai probabil vei fi nevoit să plăteşti mai mult. :good: 

Link to comment

Pe data de 6 a luni m-am mutat cu domiciliul din c-s in sv. Am schimbat buletinul intre timp . Nu am vrut sa fac pe "jmekerul" am vrut decat sa aman cu cateva zile plata amenzi , stiam ca termenul unui proces verbal este de o luna pentru instintare am citit azi ca , sa marit la 2 vazand ca nu am primit nimic credeam ca domnul politai ma iertat :emo-yessir: . Concret. Se poate plati luni 50% din amenda? Sau nu. Amenda este cat salariul minim actual . Acum sper sa ma intelegeti de ce nu dispuneam in acel moment neasteptat de suma aceasta. Va multumesc pentru raspunsuri. 

Edited by Ovidiu22
Link to comment

Nu o s-o plătești întregă( taxa de „jmecher”). Dacă vroiai doar să tragi de timp, semnai de primire a copiei p.v-ului și băgai așa la „oha” o contestație.

Link to comment
 • 1 year later...

Buna ziua,

As dorii sa stiu care este mai exact regulamentul cu privire la primirea amenzilor pentru depasirea limitei de viteze. Astfel, am urmatoarele intrebari:

1. Amenzile pot fi primite si prin posta? Daca da, se va primii inainte cerere de instiintare a organelor competente cu privire la conducatorul autoturismului la momentul respectiv si doar apoi amenda, sau direct amenda?

2. Este obligatoriu sa fi oprit de catre un echipaj secundar de politie, daca ai fost surprins de aparatele radar cu viteza peste limita legala?

3. Daca amenzile pot fi primite prin posta, care este perioada aproximativa in care acestea se trimit catre persoana care a depasit viteza?

Multumesc anticipat.

Link to comment
 • 1 year later...

8Buna ziua 

Conduceam in localitate pe o sosea cu 2 benzi de circulatie pe sens,cel din fata mea rula cu o viteza de aprox 55 km/h  ,din dorinta de a devansa am marit viteza ( mentionez ca masina care o conduc are un motor de 1200 cm cubi fara turbina) la putin peste 60 km/h. Nu am apucat macar sa trec de el când din sens opus o masina de polite dotata cu radar a pornit semnalele luminoase si acustice si au intors.In timp ce intorceau am incetinit  pana la 20 km h pe banda 1 gandindu.ma ca eu sunt cel faptas si deja ma consolam cu amenda.

Surpriza a fost ca politia a trecut pe langa mine si s.au indepartat cu mult 200m cel putin in acest timp drumurile noastre s.au separat.

Intrebarea este 

Daca au venit in urmărirea mea dar din anumite motive au crezut ca sunt mai in fata si au trecut de mine si nu m.au obsevat au crezutca am fugit care este procedura 

Adica sa nu creada ca am fugit sau ceva,

Sau poate chiar aveau alta urgenta.

Mentionez ca am permis pentru toate categoriile de conducere de iar cat B de 11 ani , nu am avut niciodata amenda pentru viteza sau alte contraventii sau infractiuni doar vreo 3 amenzi pentru centrura.

Cu stima

 

Link to comment
 • 1 year later...

In timpul deplasării pe un drum cu viteza maxima admisa de 70Km/h avand 123km/h(mea culpa) am intalnit un mcv de politie care se deplasa pe sensul opus de mers. Acesta nici nu a pornit semnalele acustice, nici nu a întors dupa mine. Imi va veni ceva acasa? Mentionez ca masina este pe firma cu sediul in Bucuresti, eu locuind in Buzau.

Link to comment
 • Member

Poate veni o adresa la firma din București care este obligata sa comunice numele celui care a condus autoturismul în data respectiva.

Link to comment
 • 3 weeks later...

Buna ziua, acum doua zile am fost surprins de un echipaj de politie circuland cu o viteza peste limita legala. Am fost oprit si s-a intocmit un proces verbal cu amenda. Intrebarea mea este: voi mai primi vreo instiintare prin posta? Daca da, la ce adresa va fi trimisa: adresa de pe buletinul conducatorului sau adresa proprietarului vehicului? Multumesc.

Link to comment
 • 1 month later...

Buna ! Dacă aveam pe centura (limita era de 60km/h) peste 50km/h peste limita legală ( aveam 122 din ce mi-a spus pasagerul din dreapta) și am primit flash-uri de la o mașina de poliție din sens opus dar nu m-a oprit și nici nu a pornit semnalele .. am șanse sa primesc amenda acasă sau a fost doar avertisment sa încetinesc ( P.S. NU știu dacă avea radar pe mașina sau nu…). Menționez ca era ora 02:30 dimineața și ca după avea mașina mai era una care mergea paralel cu un tir pe a doua banda după sensul lor de mers! In fata mea era încă un autovehicul care circula destul de tare dar a trebuit sa reduc sa nu intru in el și după mi-a făcut poliția flash-urile 

Link to comment
 • Member

Exista posibilitatea sa primești acasă o înștiințare prin care ți se cere sa te prezinți la Politie având obligația de a comunica numele celui care a condus auto la acea dată.

 • Upvote 2
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.