Jump to content
POLITISTI.ro

Este obligatorie asigurarea RCA pentru remorca sau rulota?


Constantin
Mergi la răspuns Răspuns oferit de Marius,

Postare recomandată

Exista o dezbatere in randul posesorilor de rulote, iar multi sustin ca asigurarea RCA nu este obligatorie pentru asemenea remorci pentru ca potrivit Normei nr. 23/2014 privind asigurarea obligatorie de raspundere civila, in vigoare, polita de asigurare RCA pentru remorci si semiremorci are acoperire doar in cazul in care vehiculele asigurate nu sunt atasate unor autovehicule care le tracteaza, iar drept urmare considera ca achizitia de polite RCA pentru remorci este inutila, intrucat asigurarea vehiculului tragator acopera si raspunderea pentru prejudiciile produse de remorca/rulota.

As fi recunoscator daca ma puteti lamuri care e raspunsul corect din punct de vedere legal la aceasta problema: este sau nu obligatorie asigurarea RCA pentru remorca sau rulota?
Multumesc.

Link către comentariu

Pe scurt este obligatorie asigurarea Rca la remorca sau rulota daca o pui in circulatie pe drumurile publice tractata de un auto tragator . cat timp nu este scoasa in trafic rulota sau remorca poti sa nu o asiguri pentru raspundere obligatorie . Daca rulota prin presupunere iti scapa din cuplajul cu auto tractant , si o ia la vale si se opreste in alt auto , cum vei putea despagubi cu asigurarea autovehicolului tractant daca acesta nu tracta rulota in momentul accidentului ? De aceea este obligatoriu sa ai Rca valabil si pt rulota / remorca .

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.