Jump to content
POLITISTI.ro

Clasare conform art.16 lit.b pentru art.196 alin.2 si 3

mario75

Recommended Posts

Buna seara .

Am o nelamurire cu privire la aplicarea raspunderii contraventionale ( complementare) dupa clasare.

Mentionez ca s-a eliberat dovada pentru art 57 alin .2 si 111 alin.4, pentru ca am lovit un biciclist la o intersectie chiar daca am fost nevinovat.

Am cautat si nu am descoperit textul de lege prin care mi se aplica o sanctiune- raspundere contraventionala.

Cineva ma poate lamuri?

Multumesc. Apreciez

Edited by mario75

• Moderator

Dacă te interesează în ce bază se aplică măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, vezi art. 101 alin (1) lit. c. :)  (ăsta e articolul pentru cei "nevinovaţi") ;)

Am gasit art.101 alin. 1 fara lit.c, dar am gasit 101 alin.3 lit.c - cu alte cuvinte 60 de zile suspendarea dreptului de a conduce??

Edited by mario75

Art.103 alin.1 lit. c) pentru o perioadă de 90 de zile când fapta conducătorului de autovehicul sau tramvai a fost urmărită ca infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi în cazul accidentului de circulaţie din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane şi instanţa de judecată sau procurorul a dispus neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărire penală sau încetarea urmăririi penale, dacă pentru regula de circulaţie încălcată prezenta ordonanţă de urgenţă prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce.

Intrebare; art 57 alin 2 prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce?

Multumesc pentru timpul acordat

In opinia mea, nu