Jump to content
POLITISTI.ro

Amenda circulare pe carosabil. La sat.


Mweema

Recommended Posts

Buna. 

Vreau sa pun si eu o intrebare.

Daca statia de tren e la marginea satului, calea de acces fiind o sosea simpla, langa ea un fel de trotuar, napadit aproape complet de buruieni, si circuli pe marginea carosabilului, e gresit cu ceva?

Vine politia, isi opreste masina, te cheama langa masina si spune ceva de contraventie, cauta ceva intr-o carticica de-a lui, ca sa-si confirme ca pe baza articolului nu stiu care ai incalcat nu stiu ce, si trebuie platita amenda. Ia datele de contact, fara sa ceara buletinul, pe langa ca nu se prezinta. Persoana in cauza fiind minora, si neavand domiciliul in acel sat. 

Nu trebuie intai un avertisment, sau ceva asemanator? Mai ales daca persoana in cauza nu avut habar ca e gresit, toti oamenii care se duc la acea gara mergand pe carosabil? 

E un motiv bun ca sa dea amenda? 

Si daca doar a trecut datele in agenda,  e posibil sa ajuna amenda la domiciliu? 

Edited by Mweema
Un cuvant gresit.
Link to comment
  • 3 weeks later...

Daca exista trotoar este obligatoriu sa circuli pe trotoar , nu pe partea carasabila . Nu are nici o relevanta daca e la sat sau la oras , obligatia este la fel valabila . da , se poate astepta linistit la  o amenda acasa . 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.