maradin Posted June 30, 2011 Share Posted June 30, 2011 fratilor...sunt in concediu de maternitate si primesc azi un telefon de la servici sa ma pregatesc pentru interviu...................offf este legal acest lucru? ajutati-ma va rog....sunt panicata..... nu pot sa cred asa ceva ... 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Marius Posted June 30, 2011 Moderator Share Posted June 30, 2011 La pct. 12.2. Candidații care nu se prezintă la susținerea examenuluinu sunt punctați și vor fi considerați ca „NEPREZENTAT”, prinmenționarea acestei situații în procesul-verbal al examenului. Poti studia aici: privin procedura de desfasurare a examenului pentru departajare a personalului ca urmare a aplicarii masurilor de reorganizare la nivelul MAI Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyk21 Posted June 30, 2011 Share Posted June 30, 2011 da pana la urma s-au anuntat datele cand se vor sustine examenele sau nu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Catalin Posted June 30, 2011 Moderator Share Posted June 30, 2011 In ordinul ministrului la pct.2.1 este stipulat: "Examenele se organizează la nivelul fiecărei/fiecărui structuri/compartiment din cadrul unităților sau, după caz,subunităților afectate de măsurile de reorganizare instituțională" si de aceea cred ca este posibil ca datele acestor testari/examene sa nu corespunda, ci fiecare structura sa si le organizeze cand crede de cuviinta intr-o anumita perioada. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maradin Posted June 30, 2011 Author Share Posted June 30, 2011 cine ma poate lamuri.. ? ceea se spun eiin oami..nu se bate cu prevederile din codul muncii ? vin din concediul de maternitate sa dau exame e legal? contractul meu e suspendat..pe o perioada de 2 ani... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rahoul Posted June 30, 2011 Share Posted June 30, 2011 (edited) Art. 60 (1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa: a) pe durata incapacitatii temporare de munca, stabilita prin certificat medical conform legii; B) pe durata suspendarii activitatii ca urmare a instituirii carantinei; c) pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere; d) pe durata concediului de maternitate; e) pe durata concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani; f) pe durata concediului pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pentru afectiuni intercurente, pana la implinirea varstei de 18 ani; g) pe durata exercitarii unei functii eligibile intr-un organism sindical, cu exceptia situatiei in care concedierea este dispusa pentru o abatere disciplinara grava sau pentru abateri disciplinare repetate, savarsite de catre acel salariat; h) pe durata efectuarii concediului de odihna. (2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii. cred ca totusi reorganizarea mai nu intra la alin 2, dar subiectul depaseste aria mea de expertiza. daca esti personal civil mai bine ar fi sa consulti un avocat specializat in dreptul muncii. Edited June 30, 2011 by rahoul Link to comment Share on other sites More sharing options...
Membru mihai770 Posted July 1, 2011 Membru Share Posted July 1, 2011 Si cum ramane cu mutatul functiei? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maradin Posted July 1, 2011 Author Share Posted July 1, 2011 sunt agent pr....nu stiu pe cine sa intreb sa ma lamureasca legal......cu privire la acest Link to comment Share on other sites More sharing options...
maradin Posted July 1, 2011 Author Share Posted July 1, 2011 asa ceva sa cred nu pot..am inceput sa ma stresez...avan in vedere ca am o droaie de rate si copilul mic...legat la maini si picioare... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark Posted July 1, 2011 Share Posted July 1, 2011 Autor RE: DISPONIBILIZAREA POLIŢIŞTILOR ÎN ANUL 2011 asta am luat de pe cnp haiducul Membru Postare: 9 Înscris: 15.02.11 Postat la 28.06.2011 19:43 Personalul suspendat, pus la dispozitie si cei/cele aflati/e in concediu de cresterea copilului participa la evaluare ? Nu. Editat de mediatorul la 28.06.2011 23:46 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maradin Posted July 1, 2011 Author Share Posted July 1, 2011 multumesc mult! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dacul Posted July 1, 2011 Share Posted July 1, 2011 Ptr.Marius La pct. 12.2. Candidații care nu se prezintă la susținerea examenuluinu NUsunt punctați și vor fi considerați ca „NEPREZENTAT”, prinmenționarea acestei situații în procesul-verbal al examenului. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maradin Posted July 2, 2011 Author Share Posted July 2, 2011 care nu se prezinta...e vorba de cei inscrisi,,,dar atat timp ca eu sunt in concediu de cresterea copilului, nu ma prezint la servici....fie ce o fi.... daca nu ma deolc ce mi poate face? Nu raspund la tel...la nimic...sunt plecata din tara. nu semnez nimic... Link to comment Share on other sites More sharing options...
drAGO5 Posted July 2, 2011 Share Posted July 2, 2011 maradin, nu inteleg de ce iti mai faci probleme? Pentru tine este stabilit: nu ai nicio obligatie, nu trebuie sa dai examen.Sunt precizari exprese in acest sens.Astazi au fost deja completate noile state de functii, in care au fost trecuti politistii care nu sunt afectati de disponibilizari, adica : personalul pus la dispozitie, cel aflat in concediu pentru cresterea copilului si politistii din structurile(servicii, birouri, compartimente) de la care nu au fost radiate functii. Pentru structurile din care au fost radiate functii, statele raman necompletate, politistii care participa la examinare sunt trecuti in tabele separate si facute publice, adica aduse la cunostinta persoanelor vizate,iar pe data de 06.07.2011 vor lua la cunostinta si de bibliografie. Vor avea timp de pregatire 20 zile, iar pe 26 sau 27 iulie va avea loc prima proba a examenului. Daca pana la sustinerea probelor de examen, vor pleca dintr-o anumita structura atatea persoane cate functii au fost radiate, prin pensionare, demisie, suspendare,etc., examenul nu va mai avea loc si oamenii vor fi trecuti in statul de functii. Concluzie: poti sta linistita, nu trebuie sa iei legatura cu nimeni, nu ve-i fi afectata in niciun mod. Nu trebuie sa stai stresata pentru ca il ve-i stresa si pe cel mic. :ner: Link to comment Share on other sites More sharing options...
maradin Posted July 2, 2011 Author Share Posted July 2, 2011 multumesc foarte mult! in conditiile de azi te gandesti la cei mai rau.....cine stie ce le mai trece prin cap sa le fie lor bine...si noi astia mici sa avem de suferit de pe urma lor..nu poti nici sa ti mai cresti copii in liniste...cu tot felul de griji de telefoane primite...ba ca se face interviu...ba ca sunt pe lista...mai am si o rata de 200 euro. in cinci ani de zile nu am avut nici macar o zi de medical....si acum daca a venit vremea si timpul ..sa am un baietel...mai ca nu ma lasa sa mi-l cresc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maradin Posted July 4, 2011 Author Share Posted July 4, 2011 drago5 spune-mi te rog unde sunt prevazute aceste precizari? Link to comment Share on other sites More sharing options...
drAGO5 Posted July 5, 2011 Share Posted July 5, 2011 (edited) Codul Muncii, Legea nr.360/2002, Ord.MAI 129/2011, Acordul privind raporturile de serviciu, etc.,etc. Edited July 5, 2011 by drAGO5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
paulus Posted July 8, 2011 Share Posted July 8, 2011 Buna seara Va rog sa studiati l 188/1999, art. 36 , coroborata cu : -Directiva 92/85/CEE -og 96/2003 Nu trebuie sa va prezentati la evaluare Link to comment Share on other sites More sharing options...
paulus Posted July 13, 2011 Share Posted July 13, 2011 Vezi si art. 36 din legea 188/1999 Directiva CEE 82/95/CEE OG 96 /2003 Acordul a fost semnat pentru un an si nu a mai fost reinoit ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts