Jump to content
POLITISTI.ro

Probleme referitoare la faruri "tuning"

Mergi la răspuns Răspuns oferit de Marius,

Postare recomandată

Publicat

Buna! Am cumparat o masina cu niste faruri "tuning". As dori sa stiu daca exista vreo problema cu ele sau pot sa circul in legalitate cu ele sau trebuie sa imi cumpar altele. Pe faruri scrie E11 si sunt de la firma SONAR. Am atasat doua poze sa va dati seama despre ce vorbesc. Farurile imi plac mult, insa nu vreau sa risc sa mi se retina talonul si sa platesc dupa ele.

Multumesc!

100963548_1_644x461_faruri-passat-b5-daylight-1997-2001-cluj-napoca_rev001.jpg

100963548_4_644x461_faruri-passat-b5-daylight-1997-2001-auto-moto-si-ambarcatiuni_rev001.jpg

• Moderator
  • Soluţie
Publicat

Legislaţia rutieră interzice montarea la autovehicul a luminilor de altă culoare sau intensitate, a altor lumini, dispozitive ori accesorii de avertizare decât cele omologate. Sancţiunea prevăzută de lege este amendă împreună cu reţinerea certificatului de înmatriculare până la remedierea deficienţelor.

• Marius a modificat titlul în Probleme referitoare la faruri "tuning"
Publicat

Pai intensitate sau culoare nu au alta. In sensul ca am becuri H1 normale, dinalea din magazin. Atunci ar fi o problema? Sau intra la accesorii?

Multumesc de raspunsul prompt

• Moderator
Publicat

Farurile au lumini suplimentare faţă de cele cu care a fost maşina omologată. Modelul ăsta de maşină cu siguranţă nu a primit omologare tip având faruri cu daylight. Dacă vrei să circuli legal cu asemenea faruri, mergi la RAR şi soliciţi omologare individuală.

Publicat

La RAR au spus ca nu se pot omologa faruri de nici un fel. Deci trebuie din pacate sa le vand.

• 1 lună mai târziu...
Publicat

Buna ziua

As dori sa stiu daca legal imi pot schimba farurile

Si cu ce le pot schimba

Sau daca pot avea becuri led sau becuri cu halogen

Sau daca asazisele angel eyes sunt legale

• Displace 1
Publicat

Intotdeauna am detestat aceste restrictii. De ce nu pot monta un far mai bun? Este in avantajul sigurantei traficului rutier. SI AICI NU MA REFER LA CEI CARE MONTEAZA XENON FARA LUPA, DIVERSE LUMINITE, ETC... De exemplu, Bora este echipata din fabrica atat cu far normal dar si cu lupa. Eu daca am far normal de ce nu pot sa-i pun cu lupa? Sau Daylight? Ce Dumnezeu incurca Daylight?!?! Care-i diferenta dintre o masina din 2002 si una din 2014, vizavi de lumini? Toate sunt autovehicule indiferent de anul fabricatiei. Nu ar trebui ingradit dreptul de a avea vizibilitate mai buna. Posesorii de Bora stiu ce zic.Multumesc.

• Displace 2
  • Moderator
Publicat

Textul de lege este destul de clar şi stabileşte că nu pot fi montate alte sisteme de iluminare decât cele omologate. Aşa e peste tot în lume, nu e nimic inedit în România. 

Publicat

Stiu ce zice legea, dar sunt convins ca sunt multi politisti care, in activitatea lor, si-au format o parere aparte in ceea ce priveste un anumit articol de lege, diferita de cea a legiuitorului. Pana si instantele dau hotarari diferite, nu? :).  Iar referitor la activitatea RAR si a normelor pe care acestia trebuie sa le aplice in concordanta cu cele europene, sunt SIGUR ca exista diferente intre Romania si Germania, de exemplu.

• Moderator
Publicat

Mda, îngelegem că tu eşti un fel de "ghicitoarea şi prezicătoarea Mercedesa" care ştie cum şi ce gândesc alţii. În rest, doar supoziţii care nu au nicio legătură cu realitatea. Citeşte şi documentează-te concret despre prevederile legislative din ţările europene pe care le tot daţi exemplu şi vei constata cu stupoare că la ei legislaţia este cu mult mai restrictivă faţă de a noastră. Dar aşa e românul, recită nişte stereotipuri perimate fără o minimă documentare.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.