Jump to content
POLITISTI.ro

Contactat telefonic de un politist

qwerasdf

Recommended Posts

Buna ziua,

Am fost sunat de un oarecare Xde la o sectie de politie, care mi-a spus ca s-a facut o plangere impotriva mea si ca trebuie sa vin la sectie.

Cf art 31 c) /218/2003 politistul are obligatia sa invite la sediul politiei persoanele a caror prezenta este necesara pentru indeplinirea atributiilor politiei, prin aducerea la cunostinta, in scris, a scopului si motivului invitatiei;

Este normal sa fiu anuntat telefonic ca s-a depus o plangere impotriva mea?  De cineva care mi-a spus un nume si o sectie? Nu trebuie sa spuna ce grad are, ca doar suna in interes de serviciu si pentru exercitarea functiei publice. nu mi se poate transmite telefonic despre ce este vorba?Daca eu nu mai locuiesc la adresa de pe buletin, cum primesc hartiile?

• Downvote 1

• Member

Conform Codului de Procedura Penala, citarea se poate face si prin intermediul telefonului de catre organul de urmarire penala (procurorul sau politistul) sau instanta de judecata, incheindu-se un proces-verbal in sensul acesta.

• Upvote 4

Buna ziua, am fost sunat luni de un domn politist sa ma prezint la sectie pentru ca s-a facut o plangere impotriva mea. Am fost de acord si am stabilit intalnirea pt a doua zi dimineata(marti). In aceeasi zi m-a sunat si m-a anuntat ca nu mai poate, sa amanam peste alte doua zile. A revenit cu telefonul (miercuri) si m-a invitat din nou la sectie. I-am spus ca doresc ca vin cu un avocat si tb sa iau legatura cu acesta, pentru a putea fi de fata la sectie impreuna. Dl politist m-a intrebat de ce nu vin vin singur, sa vad mai intai despre ce este vorba, si apoi sa vin cu avocatul. I-am spus ca am avocat si i-am spus dlui politist ca ii dau numele si nr de tel al avocatului sa stabileasca personal o intalnire cu el. A refuzat acest lucru si mi-a sugerat din nou sa vin mai intai singur sa vad despre ce este vorba. Pana la urma a fost de acord sa il anunt cand pot veni cu avocatul, insa dl politist m-a anuntat ca nu poate el. A ramas sa luam legatura saptamana urmatoare. L-am intrebat pe dl politist daca se poate recomanda ( mi-a spus doar un nume de familie). Dlui mi-a spus numele, dar nu si gradul. Intrebarile mele:

- de ce a insistat dl politist sa vin fara avocat la sectie?

- daca suna in interes de serviciu, nu este obligat sa spuna cine este si ce grad are?

- exista un termen legal in care politistul tb sa ia legatura cu partea impotriva careia s-a facut plangerea? 

- pot face plangere impotriva individului care m-a hartuit(banuiesc ca acesta este cel care a facut plangerea impotriva mea)?

• Downvote 3

Va multumesc pentru raspuns. Intrebarea a fost adresata nu pentru ca sunt nemultumit, ci pentru a fi informat.Eu am acceptat sa vin la sectie chiar a doua zi, nu am refuzat.

• Downvote 2

• 2 years later...

buna ziua.

acum cateva minute am fost contact telefonic de un domn politist de la politia de municipiu (nu a precizat care) cum ca ar fi mai multe apeluri catre 112 de pe numarul meu de telefon. initial mi s-a parut ciudat ca a folosit un numar ascuns, dar dupa ce am rasfoit pe forum, am vazut ca e ceva normal. apoi mi-a zis ca sunt mai multe apeluri catre 112 de pe numarul meu de telefon si a inceput sa gaseasca posibile cauze pt acest lucru (daca am copii, daca am dat nr de tel cuiva etc). a mai precizat, de asemenea, ca e posibil ca cineva sa faca redirectionare prin numarul meu (dar din cunostintele mele, acest lucru nu e posibil - nu cu tehnica de care ar putea dispune cineva care ar vrea sa faca o farsa).

nu m-a invitat la sectie pentru a da declaratii, nu a insistat cand a vazut ca devin iritat de insistentele lui.

intrebarea mea e: oare am fost contactat de un politist? si daca da, ar trebui sa imi schimb nr de tel?

inca ceva: cand s-a prezentat, a folosit doar numele (fara functie sau ceva de genul). 

multumesc anticipat pt raspuns

• Marius changed the title to Contactat telefonic de un politist
  • 1 year later...

"cu avocat vin doar jigodiile"

Exact gandire de politist. De aia sistemul de justitie e un rahat in Romania. 

Reprezentarea legala e un drept fundamental si refuzarea acestuia sau catalogarea persoanei pentru ca se foloseste de el reprezinta o incalcare a legii

• Moderator

@BogdanC
Ţi-ai înregistrat cont de membru pe acest website doar ca să postezi replica asta "intelijentă"? :)) 

• Upvote 1

• Member
18 hours ago, BogdanC said:

Exact gandire de politist. De aia sistemul de justitie e un rahat in Romania. 

Da, maestre. Gândire de polițist!

Nu zicea nimeni ca nu este un drept fundamental sau ca acea persoana nu avea dreptul... Era o constatare din experiență. Tu de unde vorbești, excluzând faptul ca ai făcut o mare descoperire. Reprezentarea legala.

Ai vorbit ca să nu taci ori ești prea superficial în atenție sau gândire, ca să înțelegi ce scria mai sus. 

• 2 years later...

Am fost contactat la un moment dat de un inspector de politie pentru a fi instiintat ca s-a depus in numele meu o plangere penala din partea unei firme.

Initial am spus ca nu este posibil deoarece nu cunosc firma. 

Am cerut mai multe informatii despre firma si eventual de unde are numarul de telefon.

In cele din urma, am aflat ca numele meu (o coincidenta de nume) era asociat cu un numar de telefon gasit in urma unei cautari pe internet - am facut si eu aceeasi cautare dupa discutia telefonica.

Norocul meu a fost ca acea persoana lucra sau detinea o firma si am fost intrebat daca stiu firma respectiva. Cand am raspuns "nu" categoric, atunci a fost inteleasa neintelegerea.

Aceasta confuzie ar fi generat in mod clar o pierdere de timp teribila si nu mi se pare normal. 

Este normal ca politia romana sa isi ia datele de contact de pe internet? acest lucru in conditiile in care datele de acolo pot fi eroanate sau pot genera tot felul de confuzii?