Jump to content
POLITISTI.ro

Implicarea Politiei in reducerea abandonului si absenteismului scolar

maximo

Recommended Posts

Pentru reducerea acestui fenomen, Politia, Scoala, Primaria, Biserica si alte institutii, trebuie sa gaseasca o cale de comunicare si sa actioneze impreuna.

Edited by Administrator
Eliminare link. Daca ai ceva de spus, posteaza informatiile aici.

Cu noua postare cred ca ai reusit sa-l superi pe Administrator !

This post has been edited by Administrator: Yesterday, 11:54 AM

Reason for edit: Eliminare link. Daca ai ceva de spus, posteaza informatiile aici.

Daca la prima postare ai vazut ca ti-a fost editata postarea de Admin ( datorita linkului ), nu te-ai lasat , ai mai postat odata linkul !

Parerea mea, cred ca de data asta te faulteaza ! :clip:

Edited by Eduard
  • Upvote 2
  • Downvote 1

Nu stiu intreaba pe Admin !

Nu am inteles de ce m-ai faultat cu un - . Eu doar ti-am atras atentia . :emo-yessir:

Si daca vrei parerea mea : DA , ai gresit, faci reclama mascata !

Nu esti singurul care te ocupi cu asa ceva .

Edited by Eduard
  • Upvote 2
  • Moderator

maximo chiar nu iti pui o intrebare simpla, de ce nimeni nu a raspuns la acest topic?

Daca nu ai facut-o iti spun eu, pentru ca insisti cu link-urile catre acel blog si ne trimit sa citim niste texte sterile.

Ce ai vrea sa ti se raspunda la planurile acelea insirate acolo si care nu au nicio legatura cu realitatea?

Daca voiai sa initiezi o discutie si sa primesti pareri de la alti colegi, trebuia sa postezi aici direct pe forum textul respectiv, nu sa ne trimit sa citim planurile "marete" insirate pe blogul ala.

• Moderator

maximo probabil ca tu te crezi foarte destept si ai impresia ca politistii nu au auzit de link building, bounce rate, link juice si alte treburi de acest gen ce tin de domeniul SEO, iar pe aici incerci sa faci pe interesantul, prefacandu-te ca nu intelegi ceea ce ti-a zis Eduard, cand a spus ca faci reclama mascata.

Uite, am sa-ti fac un favor si am sa-ti spun eu mai direct asa.

Ceea ce incerci sa faci tu pe aici, printre webmasteri se numeste spam, doar te chinui sa obtii niste vizitatori in plus pe blogul tau si sa mai obtii niste link-uri. Scopul si intentia ta nu a fost de a propune colegilor si a discuta pe marginea unei anumite teme. Acum pricepi de ce ti-a spus Eduard ca faci o reclama mascata?

• Upvote 1

nu fac reclama la blog, pentru ca nu am nimic de castigat daca intra cineva acolo...

vroiam sa discutam despre implicarea Politiei in reducerea acestui fenomen, alaturi de Scoala, Primarie si alte institutii, pentru ca cetatenii sa vada ca Politia "nu da doar amenzi si face dosare penale", cum mi-a zis cineva, ci se implica si in educatia scolarilor.

dar daca nu intereseaza pe nimeni topicul, admin. poate sa-l inchida...

:emo-yessir:

Maximo nu stiu daca esti politist, dar sper din tot sufletul sa nu fi.

Datorita acestei idei ,,insurubate" in mentalul colectiv conform careia politistul trebuie sa fie doctor, moasa comunala, contabil, bucatar, lautar, aviator, culegator de plante medicinale sau folclor etc lumea a ajuns sa ne compare cu acesti ,,comunitari", jandari, graniceri, pompieri etc.

In ultima perioada au aparut tot felul de ,,politii" iar in foarte scurt timp, prin alipirea casei de pensii la MAI , politistii vor fi intrebati de ce sunt pensiile calculate prin nu stiu ce metoda.

Pe mine m-au educat parintii, nu scoala, biserica, societatea etc.

Daca tu vei astepta sa iti educe politia copilul te anunt ca va petrece foarte mult timp prin puscariile patriei.

Ca un politist care a mai vazut cate ceva prin intreprindere iti spun ca tocmai asta trebuie sa faca politistul , sa patruleze, sa mentina ordinea publica, sa dea amenzi , sa prinda infractori si sa le intocmeasca dosare penale.

Politistii care nu fac asta , adica care nu au lucrat sau care nu lucreaza in operativ, sunt decat purtatori de uniforma si atat.

Asta ar mai lipsi ca politistii sa educe scolarii.

A stai ca am uitat, au salarii astronomice , iar in timp ce ei , politistii, muncesc intre 250-300 de ore lunar si sunt platiti 168, donii profesori care au 16-20 de ore saptamanal, ar fi si pacat sa aiba mai multe pentru ca nu ar mai avea timp de meditatii, vacante fara numar etc ar trebui sa-i invete pe scolari sa sara coarda.

Pai eu zic sa ne dea noua cardurile lor si sa plece acasa. Si daca tara ne-o cere o sa ne ocupam si de prescolari, scolari, liceeni si studenti.

Cu privire la treaba cu blogul eu zic sa o lasi asa, ca suntem ,,satui" de glumele noastre.

Parerea mea. :emo-yessir:

Edited by Elvis
  • Upvote 6

@elvis

sunt politist de 11 ani, numai in mediul rural

parerea mea este ca politistul trebuie sa faca si ceva munca de prevenire, nu numai constatare..

asa am gandit eu sa fac prevenire in comuna unde lucrez...pe blog, in ziarul local, afise etc.

si am avut rezultate de vreo trei ani incoace..

ca MAI-ul ne face zile fripte, asta nu cred ca are legatura cu blogul..

:emo-yessir:

• Downvote 2
  • Moderator

Sa nu ne mai ascundem dupa deget sau sa ne imbatam cu apa rece.

Cea mai buna prevenire este combaterea cu celeritate si eficienta a unui fenomen infractional/contraventional, coroborate cu o popularizare adevarata a acestor activitati.

Poti sa lipesti cate afise doresti, sa tii prelegeri, sau sa le faci teoria chibritului zilnic, va fi tot o apa de ploaie, fara niciun efect.

Cand romanu' va realiza si va fi constient ca politia isi face treaba, iar daca calca stramb va ajunge la racorica, abia atunci se va gandi de doua ori inainte sa o apuce pe aratura. Pentru ca in fond si la urma urmei, peste tot in lume, frica pazeste strugurii.

Pe vremuri, militienii nu faceau astfel de activitati, dar preventia era asigurata de faptul ca fiecare cetatean era convins ca daca face ceva contrar legii va ajunge sa aiba de a face cu militianul si nu avea nicio scapare in drumul sau catre beci. In consecinta isi si educau copii in acest mod, tocmai datorita eficientei cu care militienii prindeau si izolau de societate derbedeii.

Maximo spui ca esti politist si te cred, insa cu ,,proximitatea" ne-am cam lamurit.

Ei imparteau pliante si lipeau afise.

Efectele sunt zero barat.

Poate eu vad lucrurile altfel decat tine, sau poate sunt mai dur, dar romanul nu stie decat de frica.

Si cand spun frica ma gandesc la o lege simpla, fara zece mii de chichite si vigulite, interpretari si completari, minime si maxime etc.

O regula foarte clara atat pentru politisti, procurori, judecatori si nu in ultimul rand pentru cetatenii patriei.

Imi aduc aminte cu nostalgie cum adunam jmecherii de cartier de Sfintele Sarbatori Pascale si cele de Craciun si umpleam arestul cu ei pentru neplata amenzilor contraventionale.

Sau cum domnul judecator isi insusea decizia politistului privind,,amenda neindestulatoare".

Dar de acum suntem europeni, iar domnul infractor are mai multe drepturi chiar si decat ungurii din Romania.

Asa ca asta cu preventia......

Cu respect. :emo-yessir:

Edited by Elvis

maximo asta cu preventia depinde de oamenii cu care faci prevenire....cred ca nu are rost sa iti spun ca la mine in comuna in 2010 a avut loc o intalnire cu membrii societatii pentru prevenirea violentei domestice.....si dupa ce am tocat vreo 2 ore si noi cei de la post si cei de la ipj de la prevenire s-a ridicat un betivan(altfel nu i pot spune) si a afirmat: "puteti sa imi spuneti voi ce mi-ati spune ca eu daca ma imbat si imi vine sa imi bat muierea, o bat ca e muierea mea"...asa ca prevenirea tine si de educatia si nivelul celor cu care se face

• Membru

.... insa cu ,,proximitatea" ne-am cam lamurit.

Ei imparteau pliante si lipeau afise.

Poate la Craiova asta faceau, eu in 2 ani si jumatate nu am lipit afise, pliante am impartit si nu numai la proximitate ci si la rutiera :emo-yessir:

• Membru

Ai dreptate, e mai usor acum, o parte mai mica din oras si cateva dosarele, simt ca sunt adevarat politist!

atunci ar trebui desfiintate compartimentele de analiza si prevenire a criminalitatii din ipj-uri, precum si Institutul de Prevenire, de la Bucuresti..

;)