Jump to content
POLITISTI.ro

Expirarea posibilei suspendari


faman

Recommended Posts

intrebare, cred eu, de baraj: in anul 2007 am cumulat 15 puncte. mi-a venit acasa atentionarea ca trebuie sa predau permisul dar nu am semnat de luare la cunostinta pentru ca nu eram acasa (plecat din tara). de atunci nu mi-a mai venit nici o luare la cunostinta. in 2010 am fost la politie si am solicitat un cazier dupa permisul de conducere care mi l-au eliberat fara sa-mi spuna nimic. acum intrebarea de o mie de puncte este dupa cat timp expira perioada in care trebuie predat permisul? eu stiu ca dupa doi ani se prescrie orice pedeapsa, va rog sa-mi spuneti daca gresesc.

va multumesc anticipat

Link to comment
  • Moderator

Dreptul de a conduce autovehicule poate fi suspendat si in cazul in care conducatorul auto nu preda permisul de conducere.

Link to comment

Art. 209. - (1) La cumulul a cel puţin 15 puncte de penalizare, serviciul poliţiei rutiere din judeţul care are în evidenţă conducătorul de autovehicul comunică acestuia, în scris, în termen de 10 zile de la data înregistrării în evidenţă a ultimelor puncte de penalizare, sancţiunea contravenţională complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce, precum şi obligaţia de a se prezenta la sediul poliţiei rutiere, în termen de 5 zile de la primirea înştiinţării scrise, pentru a preda permisul de conducere.

(2) Titularul permisului de conducere are dreptul de a conduce autovehicule de la data cumulării celor 15 puncte de penalizare şi până la data expirării termenului când avea obligaţia de a preda permisul de conducere sau, după caz, până la data predării permisului de conducere.

(3) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule operează în ziua următoare celei în care a fost predat permisul de conducere sau, după caz, a expirat termenul de predare a acestuia.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.