Jump to content
POLITISTI.ro

Expirarea posibilei suspendari

Postare recomandată

Publicat

intrebare, cred eu, de baraj: in anul 2007 am cumulat 15 puncte. mi-a venit acasa atentionarea ca trebuie sa predau permisul dar nu am semnat de luare la cunostinta pentru ca nu eram acasa (plecat din tara). de atunci nu mi-a mai venit nici o luare la cunostinta. in 2010 am fost la politie si am solicitat un cazier dupa permisul de conducere care mi l-au eliberat fara sa-mi spuna nimic. acum intrebarea de o mie de puncte este dupa cat timp expira perioada in care trebuie predat permisul? eu stiu ca dupa doi ani se prescrie orice pedeapsa, va rog sa-mi spuneti daca gresesc.

va multumesc anticipat

• Moderator
Publicat

Dreptul de a conduce autovehicule poate fi suspendat si in cazul in care conducatorul auto nu preda permisul de conducere.

Publicat

Art. 209. - (1) La cumulul a cel puţin 15 puncte de penalizare, serviciul poliţiei rutiere din judeţul care are în evidenţă conducătorul de autovehicul comunică acestuia, în scris, în termen de 10 zile de la data înregistrării în evidenţă a ultimelor puncte de penalizare, sancţiunea contravenţională complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce, precum şi obligaţia de a se prezenta la sediul poliţiei rutiere, în termen de 5 zile de la primirea înştiinţării scrise, pentru a preda permisul de conducere.

(2) Titularul permisului de conducere are dreptul de a conduce autovehicule de la data cumulării celor 15 puncte de penalizare şi până la data expirării termenului când avea obligaţia de a preda permisul de conducere sau, după caz, până la data predării permisului de conducere.

(3) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule operează în ziua următoare celei în care a fost predat permisul de conducere sau, după caz, a expirat termenul de predare a acestuia.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.