Jump to content
POLITISTI.ro

Neînmanare certificat fiscal

florinmiron
Go to solution Solved by florinmiron,

Recommended Posts

Buna ziua. Am cumparat o masina de la o persoana din SV care la randul ei a cumparat-o de la unul din MM. Cel din SV ne-a asigurat ca documentele necesare pentru schimbarea de proprietar sunt in regula si ca a doua zi urmeaza sa ne trimita certificat fiscal. A ajuns fiscalul sii am inceput demersurile pentru a o înmatricula. Am platit toate taxele si cand ne-am prezentat la serviciul rutier ne-au comunicat ca avem nevoie de fiscal de la persoana din MM,  adica proprietarul din acte a masinii. L-am contactat telefonic siam descoperit ca are ddatorii la primarie de 120 milioane vechi. Ce as putea face in acest caz?  Mulțumesc anticipat pentru răspuns. 

• Marius changed the title to Neînmanare certificat fiscal
în urmă cu 23 ore, florinmiron a scris:

Ce as putea face in acest caz?

Poţi să acţionezi în instanţă persoana din Suceava sau poţi să îi ceri banii înapoi.

• Solution

Bună seara. Eu am vorbit cu un avocat și mi-a spus  ca ar fi mai bine sa deschid proces celui din MM sau serviciului înmatriculări Iași  pentru că , cel din SV de la care am cumparat-o eu a inregistrat-o la el în financiar. Întrebarea mea era : 

Dacă câștig procesul cu cel din MM  instanță îl va obliga în vreun fel sa plătesc cele 120 milioane datorii  ca să îmi poată da mie fiscal  , îmi va da mie voie sa înmatriculez masina și fără fiscalul lui sau voi fi ca acuma.  Doar cu dreptatea și fără drept sa înmatriculez mașina. Mulțumesc frumos pentru răspuns. 

• Moderator

Ne întrebi pe noi, ce va decide instanţa?

Nimeni nu-ţi poate da un răspuns cert. Mai ales dacă avem în vedere că în România instanţele pronuţă hotărâri diferite în speţe similare ori chiar identice.

Cam așa este.... nimeni nu mă poate sfătui cam cum sa fac...dar eu cu mașina asta mai pot circula? Cu siguranță îmi va di dificil sa o vând mai departe,  dar măcar sa o folosesc . Sa merg la MM sa încerc sa fac o procura ceva în cazul în care pot circula sa nu am probleme în cazul unui accident rutier. Va mulțumesc