Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0
Costel55

Prioritatea în sens giratoriu

Question

Costel55

Bună ziua, am o întrebare privind prioritatea în sensul giratoriu: conform desenului atașat, mașina care vine din partea de sus s schiței, pe banda din stânga, trebuia să acorde prioritate vehicului ce avea Cedează trecerea, pe motiv că era pe banda 1 ?

Vă mulțumesc

tn.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
rondosoft

Bună ziua. Privind acordarea prioritatii de circulație in sensul giratoriu: dacă un vehicul patrunde intr-o intersectie si oprește voluntar in sensul giratoriu, langa insula din centrul giratoriului, fără niciun motiv intemeiat, cum trebuie sa procedeze al doilea autovehicul care se pregateste sa intre in intersectie, pe a doua intrare in intersectie, cu semnalizarea intentiei si incadrat pentru a vira la dreapta ? Rationamentul din atasament este corect ?

StudiuDeCaz.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
rondosoft

StudiuDeCaz.jpg.e7329e50587b3add64e060400f5400f4.jpg

Sincer, îmi doresc o clarificare din partea unei persoane autorizate, de aceea readuc această situație în discuție. Există o conjunctură în care decizia, în asemenea situații,  nu aparține polițiștilor rutieri... Vreau măcar să stiu dacă sunt în măsură să interpretez corect Codul rutier. Multumesc anticipat.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
rondosoft

Posibil să fiu iarăși blocat pentru republicarea unei intrebari... Am să dau detalii suplimentare.StudiuDeCaz.jpg.e7329e50587b3add64e060400f5400f4.jpg

Situația a fost reală. Autovehiculul roșu a OPRIT exact in poziția indicată. La aprox.10..20 sec. după oprirea lui am pătruns în intersecție, încadrat lângă marginea din dreapta a benzi, venind cu semnalizare dreapta pornită,... Sper măcar un modest comentariu de la o categorie profesională pe care o apreciez.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.