Jump to content
POLITISTI.ro

Doresc sa obtin permisul de conducere in Romania


OanaStefana

Recommended Posts

Buna seara, 

Doresc sa obtin permisul de conducere in Romania, desi de mai bine de doi an am resedinta in Emiratele Arabe Unite.

Vin frecvent in Romania, la intervale de 4-5 luni, pentru perioade de 5-10 zile. Este posibil sa fac partea teoretica o data, apoi peste cateva luni cateva ore de condus si apoi peste inca niste luni sa dau si examenul? 

Am cautat informatii similare si pe alte forum-uri, insa nu am gasit nimic concret. Va multumesc anticipat.

Seara buna!

Link to comment
  • Marius changed the title to Doresc sa obtin permisul de conducere in Romania
  • Moderator

Doar persoanele cu domiciliul sau reşedinţa în România ori care dovedesc că se află la studii în România de cel puţin 6 luni, pot solicita obţinerea permisului de conducere autorităţilor competente să le examineze.
În acest sens, au domiciliul sau reşedinţa în România persoanele care se află în una dintre următoarele situaţii:
- locuiesc în mod obişnuit cel puţin 185 de zile într-un an calendaristic la o adresă sau la adrese din România datorită unor legături personale şi profesionale ori datorită unor legături personale care relevă legături strânse cu adresa sau adresele din România, dacă persoanele nu au legături profesionale;
- revin periodic la o adresă din România datorită unor legături personale cu adresa respectivă, deşi locuiesc alternativ în locuri diferite, situate în două sau mai multe state membre ale Uniunii Europene ori ale Spaţiului Economic European ori în Confederaţia Elveţiană, deoarece legăturile lor profesionale sunt într-un loc diferit de cel al legăturilor personale;
- locuiesc în mod obişnuit la o adresă din România datorită legăturilor personale cu adresa respectivă, deşi locuiesc temporar şi în alt stat membru al Uniunii Europene ori al Spaţiului Economic European ori în Confederaţia Elveţiană pentru îndeplinirea unei activităţi sau misiuni cu durată determinată.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.