Jump to content
POLITISTI.ro

Petrecere cu pagube


BogdanIoan

Recommended Posts

Buna ziua! In urma unei petreceri organizate de mine pentru a-mi sarbatori ziua de nastere, 3 invitati au desigilat un extinctor si l-au folosit in incinta spatiului inchiriat de mine. Au fost murdariti 4 pereti, iar patronul cere o suma mult prea mare pentru revopsirea acestora. Tinand cont de faptul ca eu nu am semnat nici un contract pentru spatiul inchiriat ( o cabana ) si nu am dat nici un buletin sau un nume dupa care ma poate cauta, acesta ma ameninta ca depune plangere la politie in cazul in care nu isi vede toti banii ceruti. Eu m-am oferit sa ii cumpar materialele necesare pentru a revopsi peretii murdari, dar el continua sa imi zica faptul ca nu stiu cu cine am de a face si ca vrea sa isi vada toti banii ceruti in urmatoarele 24 de ore. In acest caz, daca el merge si depune o plangere la politie, se poate ca organele legii sa intervina impotriva mea? Daca da, care ar fi sanctiunile care le-as putea primi?

Edited by BogdanIoan
Link to comment
  • Moderator
în urmă cu 2 ore, BogdanIoan a scris:

daca el merge si depune o plangere la politie, se poate ca organele legii sa intervina impotriva mea?

Există şi posibilitatea asta. Spre exemplu:

Art. 253
Distrugerea
(1) Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia ori împiedicarea luării măsurilor de conservare sau de salvare a unui astfel de bun, precum şi înlăturarea măsurilor luate se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Link to comment

Stingătoarele sunt destinate stingerii incendiilor de mică amploare și nu pentru animerea petrecerilor. Pentru acestea există animatoare profesioniste, care oferă ochiului o priveliște mai frumoasă decât un stingător de incendiu. La bani trebuia să te gândești, atunci când ți-ai ales invitații. Proprietarul spațiului respectiv te poate acționa în judecată indiferent de existența sau inexistența unui contract, iar despre faptul că nu ai dat datele sau numele, nu prezintă relevanță, întrucât proprietarul localului știe cine ești, dacă „ te amenință”( faptul că ți-a spus că dacă nu achiți paguba va depune plângere la poliție, nu constituie amenințare).

Link to comment
  • Moderator

In cazul de fata este vorba de raspundere civila delictuala, nu infractionala. Drept pentru care proprietarul te poate actiona in judecata, pe latura civila, pentru recuperarea prejudiciului pe care i l-ati cauzat. Daca va castiga, veti plati atat daunele, cat si cheltuielile de judecata. Recomand sa ajungeti la o intelegere, iar daca pretentiile vi se par exagerate, atunci puteti sa va judecati. 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.