Jump to content
POLITISTI.ro

Permis suspendat de la 2 luni, la 4 si acum la 5?

Postare recomandată

Publicat

Va salut scurt si la obiect in data de 11 12 2015 am fost sanctionat contraventional  pt conducere sub inf aclolului mai exact 0.29 mg

Mi sa retinut permisul pt 90 de zile ( asa scrie in pvb ) domnul Politist mia spus sa ma duc sa dau examenu ca sa nu stau 4 luni 

la 15 zile am primit instiintare acasa ca mi sa retinut permisul pt ceea ce am facut , numai ca perioada de suspendare crescuse de la 90 la 120 

Stiind ce mia spus domnul politis nu mam panicat si am zis ca o sa dau examenu ca sa il pot lua in 3 luni si nu in 4 ! 

Tin sa mentionez ca am avut ceva antencedente si nu am putut sa optez pe variata de 90-60 si apoi cerere pt a mi se scadea la 30 

Bun zis si facut pe data de 04.03.2016 ma prezint frumos la udriste cu declaratia pe propia raspundere de la notar ( am pierdut dovada ) , 

dau examenu , il iau si ma duc frumusel sa imi fac o cerere pt a imi scadea de la 120 la 90 .. La care domnul de la camera 8 imi spune urmatoarele 

da , poti venii sa iti iei permisu in aprilie  !!! Ha ? La care eu spun ok atunci inseamna ca am dat examenu degeaba , la care el foarte calm , nu 

daca nu il dadeai il luai in mai !! ??? Haaa wtf ... Nam mai apucat sa zic nimic fiindca ma si expediat  ... 

Acum dupa calculele mele ... de la 11.12.2015 pana in 11.03.2016 = 90 zile     pana in aprilie 120 si pana in mai 150 de zile ... deci pana la urma am dat examenu degeaba ? 

Eu unu nu mai inteleg nimic .... Dc nu imi pot lua permisul pe 11.03 ? si trebuie sa il iau in 09.04 ??? Poate cineva sa ma lamureasca va rog ?!?

Sfaturi ce sa fac ?!?!

Publicat

Ti-a mai fost suspendat dreptul de a conduce in ultimul an? Sau in ultimele 6 luni?

Publicat

Articolul 103 din Oug 195 din 2002.( daca il citesti cu atentie o sa-ti dai tu singur raspunsul)
(1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule se dispune:
a) pentru o perioadă de 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere a săvârşit contravenţii care cumulează 15 puncte de
penalizare;
b) pentru o perioadă de 60 de zile, dacă titularul permisului de conducere cumulează din nou cel puţin 15 puncte de penalizare în
următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului de a conduce;
c) pentru o perioadă de 90 de zile când fapta conducătorului de autovehicul sau tramvai a fost urmărită ca infracţiune la regimul
circulaţiei pe drumurile publice, precum şi în cazul accidentului de circulaţie din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a
unei persoane şi instanţa de judecată sau procurorul a dispus neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărire penală sau
încetarea urmăririi penale, dacă pentru regula de circulaţie încălcată prezenta ordonanţă de urgenţă prevede suspendarea exercitării
dreptului de a conduce.
(11) În situaţia prevăzută la alin. (1) lit. c), suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie se dispune de
către şeful poliţiei rutiere pe raza căreia a fost săvârşită fapta.
(2) În cazul în care conducătorul de autovehicul sau tramvai săvârşeşte, într-un interval de 6 luni de la data restituirii permisului de
conducere, din nou o nouă faptă prevăzută la art. 100 alin. (3), art. 101 alin. (3) şi art. 102 alin. (3), perioada de suspendare se
majorează cu încă 30 de zile.

articolul 106

(1) Până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conducătorul de autovehicul şi tramvai trebuie să
se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, pentru verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie, după cum urmează:
Toate drepturile rezervate. © 2012 Legalis - un produs al Editurii C.H. Beck
a) când permisul de conducere i-a fost reţinut pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice sau pentru nerespectarea regulilor
privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de
circulaţie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;

articolul 221 din HG 1391 din 2006.

(1) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiţii:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie;
b) a obţinut permis de conducere cu cel puţin 1 an înainte de săvârşirea faptei;
c) în ultimii 3 ani de la data săvârşirii faptei pentru care se solicită reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de măsură;
d) în ultimii 2 ani de la data constatării contravenţiei pentru care se aplică sancţiunea contravenţională complementară nu a mai avut suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.
(2) Conducătorul de autovehicul sau tramvai nu beneficiază de reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, dacă :
a) perioada de suspendare a fost majorată, conform legii;
b) a cumulat, din nou, cel puţin 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului de a conduce;
c) a fost implicat într-un accident de circulaţie din care au rezultat numai pagube materiale, iar rezultatul testării aerului expirat sau al probelor biologice au stabilit că a condus vehiculul în timp ce se afla sub influenţa alcoolului;
d) sancţiunea contravenţională complementară s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferată când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini roşii şi/sau sonore sunt în funcţiune

• Marius a modificat titlul în Permis suspendat de la 2 luni, la 4 si acum la 5?
Publicat
Just now, Ionutz88 said:

Ti-a mai fost suspendat dreptul de a conduce in ultimul an? Sau in ultimele 6 luni?

Da la-m avut suspendat pt 30 de zile  cu aproximativ 3-4 luni inainte .... Eu nu am vrut reducere de la 90 la 30 ci pur si simplu cele 90 de zile cat sunt pe proces .. nu 120 

Publicat

Citeste cu atentie ce a postat @Panter si vei intelege de ce "ai adunat" atatea zile de suspendare a dreptului de a conduce. Mai multa atentie pe viitor (ma refer la abateri).

• Moderator
Publicat

Poliţia Română nu mai are nicio legătură cu examenul pentru obţinerea permisului de conducere încă din anul 2002 (de 14 ani).

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.