Jump to content
POLITISTI.ro

Am luat teapa pe facebook


Barabas

Recommended Posts

Daca de exemplu am dat 700 lei unui baiat pentru niste bani intr-un joc si am dovezi clare ca mi-a dat teapa + numele lui , numarul si satul unde sta , ii pot face ceva ?

 

Link to comment
  • Moderator

Caută şi citeşte despre în literatura de specialitate (ex: în Codul Civil), despre răspunderea civilă contractuală care este definită ca fiind obligaţia debitorului de a repara pecuniar prejudiciul cauzat creditorului său prin neexecutarea, executarea necorespunzătoare ori cu întârziere a obligaţiilor născute dintr-un contract/înţelegere valabil încheiat/ă.

Răspunderea contractuală
(1) Orice persoană trebuie să îşi execute obligaţiile pe care le-a contractat.
(2) Atunci când, fără justificare, nu îşi îndeplineşte această îndatorire, ea este răspunzătoare de prejudiciul cauzat celeilalte părţi şi este obligată să repare acest prejudiciu, în condiţiile legii.

Când de bună voie şi din nivitate (să fiu elegant în exprimare) închei astfel de înţelegeri, plăteşti şi arunci cu banii pe geam, nu e treaba poliţiei să-ţi recupereze prejudiciul suferit, e doar un litigiu de natură civilă ce poate fi soluţionat de instanţa de judecată. Poliţia nu e o structură de recuperatori care să-i sperie pe cei ce profită de naivitatea voastră.

  • Upvote 1
Link to comment
  • 6 years later...

Bună seara. Scuzati deranjul. Tocmai am aflat ca am luat teapa. Prima teapa....ajut pe facebook, online,persoane cu copii,sau boli...Am vazut o postare a unei femei ca are 4 copii are nevoie de bani,etc...pana în seara asta sa aflu ca a pacalit vreo 10 persoane postand o poveste lacrimogena,mințind adică. I-am scris privat,am vorbit, i-am cerut contul,sa o ajut...

Mi-a dat ibanul Revolut si total alt nume. Daca ii fac plângere la politie, poate afla cine e pe acel cont bancar? Ii poate face ceva,sa nu mai păcălească si alta data? 

Ea doar si-a postat povestea pe un grup,eu si alte doamne ne-am oferit a ajuta,dar se pare ca am luat teapa.. Stiti povestile lacrimogene? Eh,asa era...

Sunt foarte dezamagita...din cauza aceasta nu mai am incredere .i-am trimis o suma destul de maricica,a spus ca mi trimite inapoi...Daca ii primesc,si totuși ii fac plângere,se ia in considerare? Care sunt procedurile si in cat timp se rezolva?

 

Va mulțumesc frumos!

Link to comment
  • Moderator

Puteţi formula o plângere împotriva persoanei respective pe care să o depuneţi la poliţie, dar nimeni nu vă poate spune cu certitudine în acest moment cum şi în ce mod poate fi soluţionată. Dacă vă restituie suma, este posibil ca acţiunea penală împotriva ei să înceteze, pentru că aşa este prevăzut în legislaţia penală pentru astfel de fapte.

Link to comment

Am vazut ca si.a inchis cont de facebook,si contul bancar,o mai găsește? Banii mi i.a restitui,dar nu vreau sa ramana nepedepsita

ATENŢIE!  Te rog să citeşti Regulamentul acestui website şi să te conformezi. Funcţia de citare a postărilor are sens doar dacă respectiva postare nu este chiar ultima, în caz contrar acesta se repetă în mod inutil şi deranjant. Drept urmare, te rog, nu mai cita postarea anterioară! Mulţumesc pentru înţelegere.

Edited by Marius
Eliminare citat/quote
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.