Jump to content
POLITISTI.ro

Vanzare auto mostenita


Lucia1980

Recommended Posts

Buna ziua. Am o nelamurire. Am mostenit o masina, am certificat de mostenitor + act de partaj pentru ea, am schimbat rolul fiscal la Directia impozite si taxe (este pe numele meu acolo) si am platit impozitul anual pentru ea, insa nu am inmatriculat masina pe numele meu. Vreau sa vand masina fara sa o inmatriculez pe numele meu (toate drumurile+banii mi se par inutile din moment ce vreau sa o vand). Masina are ITP + RCA valabil.

Este posibil? Cum se va proceda, ce trebuie sa fac, ce acte trebuie sa las cumparatorului, pe unde trebuie sa umblu?

Va multumesc!

Link to comment
On 01.03.2016 at 14:05, Lucia1980 a scris:

pe unde trebuie sa umblu?

Trebuie doar să mergi la sediul serviciului de înmatriculări din judeţul tău, iar lucrătorii acestui serviciu aflat în subordinea prefecturii îţi vor spune ce să faci pentru a vinde maşina, după ce o înmatriculezi pe numele tău. Acest serviciu nu are nicio legătură cu Poliţia Română, iar angajaţii nu sunt poliţişti!

Link to comment
  • Moderator

Desi nu e necesar un act incheiat in forma autentica, iti recomand sa mergi la un notar. Procedura de vanzare este la fel ca la un autoturism detinut in proprietate si inmatriculat, numai ca la contractul de vanzare-cumparare trebuie sa atasezi documentele mentionate de tine, respectiv, copie dupa certificatul de mostenitor si actul de partaj. Mergi la un notar public si iti va explica mai pe indelete. Succes!

Link to comment
  • 1 year later...

Buna ziua,  as vrea sa iau o masina mostenita de mama mea si 3 frati(2 minori unul major acum).  Eu am cedat partea mea la succesiunea facuta acun 5 ani.  Cum pot proceda astfel incat sa pot ajunge sa fac asigurarea oe numele sotul.  Aștept un sfat care sa facă lucrurile cat mai simple.  Am fost azi am făcut contract vz-cump,  si cand m.am dus la financiar,  m.am lovit de faptul  ca am nevoie de mai multe doc. Ca tb sa ma duc si la directia pt tutelara si facut si acolo alte acte.  Am sunat la tutelara si mi.au spus ca tb da deschid si un cont unde tb pusi banii care revin minorilor.  Chiar tb toate acestea??  Cum. Pot face ca lucrurile sa fie mai simple.  Totul este in familie,  nimeni nu pagubeste pe nimeni.  

Link to comment
  • 4 months later...

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu urmatorea problema:

Dupa decesul tatalui am mostenit impreuna cu fratele si cu mama o masina, suntem toti proprietari cu cotele parte care ne-au revenit.

Am inregistrat la primarie mostenirea, am platit impozit la zi. Masina a circulat fara sa facem partajul , am folosit-o si eu si fratele si mama , ramanand pe numele tatalui .

Va rog sa ne spuneti cum o putem vinde, inmatriculrea sa se faca direct pe cumparator.

 

Multumesc

Link to comment

Mergeți la un notar sau avocat. Ei sunt în măsură să vă dea indicațiile necesare. Ştiu că asta costă, dar este meseria lor şi nu le furăm pâinea de la gură.

Link to comment
  • 3 years later...

In urma decesului tatalui meu, suntem 3 copii care in urma succesiunii am primit 1/3 din 2 masini. Masinile vor ramane pe numele meu dar pentri asta este nevoie ca sa fac contract de vanzare cumparare cu fiecare din fratii mei, problema este ca pe contractul de vanzare cumparare disponibil pe DRPCIV nu vad nicaieri unde se poate selecta cota parte pe care o are fiecare. Este ok ca sa fac contract de vanzare cumparare separat cu cei 2 frati ai mei sau se poate face un singur contract in care la vanzatori se fie trecuti fratii mei iar la cumparator eu?

Link to comment
  • 1 year later...

Buna seara. Am o intrebare. Eu il am pe tata grav bolnav si mama vrea sa doneze masina la un nepot. Mama are testament facut de tata cum ca ii da tot ce are. Intrebarea mea este: Poate sa doneze  mama masina nepotului?

Multumesc

Link to comment
  • 4 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.