Jump to content
POLITISTI.ro

Reținere talon și amenda


calinfildan

Recommended Posts

Bună ziua ieri am fost oprit de un agent de poliție și era însoțit de 2 agenți rar! Mi a verificat toată masina iar după o ora de verificări a venit agentul de politie cu 2 probleme: 

Folie fata neomologata plus roti necorespunzătoare mașinii dvs.

Bun, eu am pe geamurile fata omologare cu certificat rar și cu număr înregistrat iar rotile mele 225 55 r16 m+s 95H

Ma sancționat cu avertisment plus reținere certificat pentru folii iar pentru roti 210 RON în 48 de ore.

Bun întrebarea mea este e normal sa fie asa când eu am în talon rotile astea scrise doar ca la mine indicele de viteza e W95 în loc de H95 plus ca i am arătat ca pe stâlpul mașini am toți indicii aceia! !!! Plus de folie ?! Mulțumesc 

Link to comment
  • Moderator

Ai dreptul să faci contestaţie în 15 zile. Din moment ce la faţa locului au fost ingineri de la RAR, înseamnă că aceştia au constatat defecţiunile/deficienele respective, nu poliţistul. Mergi în instanţă şi explici judecătorului că inginerii de la RAR care au constatat deficienţele maşinii tale sunt incompetenţi şi nu şi-au dat seama că tu ai omolgare şi alte bau bau-uri.

  • Upvote 2
Link to comment

Am înțeles dar eu sunt momentan la Vâlcea iar domiciliu e în Oradea și controlul a fost în Cluj. Cum pot sa fac contestația?  

Link to comment

Contestatia se depune in termen de 15 zile de la data comunicarii procesului verbal de constatare a contraventiei la judecatoria de pe raza careia a fost savarsita contraventia.

Cum poti face contestatie ? .... Consulta un avocat !

Link to comment

In primul rand, esti sigur ca in certificatul de inmatriculare (talon) este trecut 225/55 R 16 95H si nu 205/55 R 16 95H? Poate ar fi bine sa verifici cu atentie. In al doilea rand, folia autorizata pe geamurile din fata, este ca si cum nu ar fi, deoarece indicele de "negru" este scazut (mai exact, sunt transparente). Asa ca daca foliile montate pe geamurile din fata au si cea mai mica tenta, sunt nelegale (indiferent daca ti-au "pus omologarea" baietii de la service-ul autorizat R.A.R.). In al treilea rand, corect este "M-a sanctionat".

Per total, daca te stii "cu musca pe caciula", plateste sanctiunea si lasa contestatia pentru altadata. Numai bine.

  • Upvote 2
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.