Jump to content
POLITISTI.ro

Reinnoire permis arma neletala


Razbel

Recommended Posts

Buna ziua,

 

Detin o pusca cu alice - arma neletala.

Zilele acestea am primit o scrisoare de la IPJ ca trebuie sa imi reinnoiesc permisul de portarma.

Din ce scrie pe scrisoare nu indeplinesc 2 conditii:

- Dovada efectuarii unei sedinte de tragere anual intr-un poligon autorizat (nu am fost niciodata cu arma intr-un poligon autorizat)

- certificat absolvire curs de instruire teoretica si practica - pe acesta cred ca l-am pierdut

Arma mai mult o tin in dulap de cand o am nu cred ca am tras mai mult de 100 de alice. Am si dovada ... pe permis am cumparat 500 de alice si in jur de 400 mai am in cutii.

Aceste alice au fost trase la cabana unde nu era absolut nimeni in jur, iar tintele erau conserve sau sticle de plastic.

Daca ma duc luna aceata la o sedinta de tragere intr-un poligon autorizat este suficient? Daca nu este suficient va rog sa imi spuneti cum sunt afectat in procesul de reinnoire a permisului.

La politie exista o copie dupa intruirea teoretica si practica care mi-a fost facuta? La aceasta instruire am fost chemat la IPJ.

 

Va multumesc anticipat,

Razbel

Link to comment
  • Moderator

Legea a fost modificată de curând (sfârşitul anului 2015) şi îşi produce efecte numai pentru viitor, nu este retroactivă. În consecinţă, dacă în anii trecuţi nu exista obligativitatea deţinătorului de a merge în poligon, este logic că poligoanele nici nu eliberau astfel de adeverinţe. Astfel că pentru prelungirea permiselor anul acesta e logic să îţi ceară o adeverinţă de la un poligon recentă. Pe viitor însă, va trebui ca cel puţin o dată pe an să mergi la un poligon să tragi cu arma şi să obţii o adeverinţă.

Dacă tot eşti deţinător legal de armă, nu ar fi rău să citeşti cu atenţie şi să înveţi prevederile legii 295 actualizate. Precum şi să fii la curent cu modificările acesteia. Pentru că deţinerea unei arme de foc, deşi pare a fi un drept obţinut, în practică este o grijă şi o responsabilitate în plus. Nici nu ai idee cam cât de uşor poţi încălca legea şi să-ţi complici viaţa inutil. Dovadă este şi povestioara ta de la cabană, unde ai tras în conserve. Acolo şi atunci ai încălcat legea, pentru că nu ai voie să faci uz de armă pentru "antrenament" decât în poligoanele special amenajate. Citeşte şi învaţă legea, cunoaşterea ei te fereşte de neplăceri.

  • Upvote 1
Link to comment
  • 10 months later...

Buna ziua,

 

Am si eu cateva nelamuriri legate de acest subiect. Nu am studii de drept, dar am citit modificarile la legea armelor.

1. Modificarea care mentioneaza obligativitatea tragerilor anuale in poligon apare la Art. 25. Acest articol face parte din Sectiunea 3 a legii care se refera la armele letale. Mai mult, Art 25 alineatul 3 spune ca pentru prelungirea permisului de port arma trebuiesc indeplinite SI anumite conditii din Art 14, care din nou se refera strict la armele letale.

Repet nu sunt de profesie, dar din ce citesc din lege, vad ca tragerea anuala in poligon este o cerinta strict legata de armele letale. Referirel la armele neletale le gasesc in lege un Sectiunea 5 incepand de la Art. 57.

2. In categoria armelor neletale (arme din Categoria C) intra si armele cu gaz iritant. Avand in vedere ca marea majoritate (daca nu toate) poligoanele accesibile civililor in care se poate trage cu arme scurte sunt indoor, ma intreb cum ar fi posibil acest lucru, si care ar fi scopul.

 

Cu respect,

Caitan

 

 

 

 

 

Edited by caitan
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.