Jump to content
POLITISTI.ro

Studentii/elevii si OUG 54/2011

Recommended Posts

1. Politistii si cadrele militare in activitate care solicita in perioada cuprinsa intre data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta si data de 31 decembrie 2011, prin demisie sau la cerere, incetarea raporturilor de serviciu sau trecerea in rezerva, sunt exonerati de la plata cheltuielilor de intretinere pe timpul scolarizarii.

Numirea in functie a absolventilor repartizati la unitatile din structura Ministerului Administratiei si Internelor se realizeaza cu data de 1 ianuarie 2012, iar prezentarea acestora la respectivele unitati se face in data de 3 ianuarie 2012.

Sa inteleg ca studentii sau elevii care vor sa plece din sistem nu se vor bucura de beneficiile acestei ordonante? Se refera doar la politisti si cadre militare. Studentii/elevii pot deveni politisti doar de la 1 ianuarie 2012, dar limita depunerii cererii este 31 decembrie 2011. Deci care este explicatia?

2. Incadrarea absolventilor promotiilor anului 2011 ale institutiilor de formare profesionala initiala din structura Ministerului Administratiei si Internelor ... se realizeaza cu data de 1 ianuarie 2012, fara a depasi numarul maxim de posturi aprobat pentru Ministerul Administratiei si Internelor prin Legea bugetului de stat pe anul 2011 nr. 286/2010.

In concluzie, domnul ministru poate veni la 1 ianuarie 2012 cu ideea urmatoare: "Am spus ca va vom incadra de la 1 ianuarie 2012 in limita locurilor pe care bugetul le permite. Ne pare rau, bugetul nu merite angajari. Mai stati acasa 1 an."

Este posibila varianta asta?

Ce intrebare tampita.

Au intrat in vigoare atatea legi ciudate prin asumarea raspunderii, iar tu acum vii cu intrebarea asta? Pai ce ai intrebat tu e cat negru sub unghie pentru altii.

Evident ca e posibil!

• Downvote 2

fara a depasi numarul maxim de posturi aprobat

stii ce ar fi tare, sa incadreze primii 700 in functie de medii,iar ceilalti sa astepte pana "se vor elibera alte posturi"' :)

pai asa o sa si fie...o sa se scoata 50 de locuri...primii 50 cu cele mai mari medii o sa aiba posibilitatea sa ocupe aceste locuri..ca sunt la bucuresti,constanta,bihor,botosani nu o sa aiba prea multa importanta .si singurul beneficiu ca ai media mare e ca poti sa muncesti undeva...nu sa-ti alegi locul unde vrei sa muncesti.

Oricum ne asteapta o serie lunga de procese cu statul..

Edited by sheriffu

Am auzit ca dupa valul 2 de disponibilazari se vor da functiile taiate inapoi. Pana acum, toate zvonurile care mi-au ajuns la urehe, s-au confirmat. Din ce am auzit si cei care sunt in scoala beneficiaza de aceasta facilitate Roco.

Si a venit la ipj-uri si ok-ul pt autosuspendarea voluntara pt max. ani.

Roco ,din acesta cauza nu v-au lasat sa dati examenul final si licenta.

Va tin asa agatati.

Insa daca vrei sa pleci din scoala nu vei plati cheltuielile de scolarizare.

Angajarile se vor face in functie de indicii in plata, iar acestia trebuie cunoscuti de catre ordonatorii tertiari de credite, inspectoriii sefi, in luna decembrie 2011 pentru a putea sa prevada executia bugetara pentru judetul pe care il conduc in anul 2012.

Daca de exemplu un judet nu are locuri vacante, si ma indoiesc ca vor fi prea multe dupa disponibilizari si radieri, va incadra in functie de numarul maxim de posturi aprobat .

Interesul meu ar fi sa plec din scoala dupa ce dau licenta. Daca plec acum imi ratez 3 ani de chin pe care i-am petrecut in academie si raman si fara studii superioare. Ideea e ca licenta se termina pe 20 si ceva decembrie, iar termenul limita pentru cererea de plecare este 31 decembrie. Deci timpul este foarte scurt. Daca ne mai intarzie inca o saptamana cu licenta s-ar putea sa nu ne mai bucuram de plecare gratis.

Pai dupa reorganizarea asta la sfrsitul anului 2011 nu vor fii posturi disponibile deloc . Ce este asa de greu de priceput ? La inceputul lui 2012 se vor gindii la cei pensionabili dar de pe tot parcursul anului urmator . Se vor gasii posturi din trei in trei luni in numar limitat in functie de pensionarii si elementele negative ce parasesc sistemul si cit mai putin de dorit bolnavi . :hmmmt: Va faceti speranta la vremea de acum ca bugetul pentru M.A.I va fii infloritor la anul ? :ner: Va inselati amarnic . Voi vedeti cum faceti sa puneti mina pe diplome si apoi sa va faceti alte ginduri de plecare sau de a ramine . Dar cei cu medii mici slabe sanse sa nu stea cel putin un an acasa . :emo-yessir: