Jump to content
POLITISTI.ro

Radiere autoturism

Jeancot3

Recommended Posts

Salut,am vandut in 2013 o dacia ,cel la care este masina refuza sa facem actele,cartea de identitate origina este la mine cum,pot radia masina ,multumesc anticipat

3 minutes ago, Jeancot3 said:

Salut,am vandut in 2013 o dacia ,cel la care este masina refuza sa facem actele,cartea de identitate origina este la mine cum,pot radia masina ,multumesc anticipat

Edited by Jeancot3
  • Moderator

Poliţia Română NU mai are competenţe privind înmatricularea, radierea şi evidenţa autovehiculelor de ani buni. De aceste servicii se ocupă o altă instituţie ce nu are nicio legătură cu Poliţia Română.

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) este instituţia ce înmatriculează, radiază şi ţine evidenţa vehiculelor şi este în subordinea prefecturilor.

• 1 year later...

Buna seara! Am vandut masina personala inmatriculata in Austria. Am dus-o in Romania si i-am lasat-o cu numere cu tot cumparatorului si cu toate actele (carte, taloane) cu mentiunea ca acesta imi va trimite ulterior tot ce e necesar. Se pare, insa, ca nu este o persoana de incredere si nu s-a tinut de cuvant.

Am mers aici (in Austria) cu contractul de vanzare-cumparare, dar mi s-a spus ca am nevoie de actele masinii si de numere pentru a o putea radia. Exista cumva un sistem european care va radia automat masina in Austria in momentul in care se va inscrie in Romania? Ma gandesc ca masina nu poate fi inscrisa in circulatie in doua tari.

wh1plash cel mai probabil mașina dvs. se află înmatriculată în momentul de față în două țări (Austria și România). Pentru a o radia din Austria, trebuie să luați legătura cu actualul proprietar al autoturismului, să mergeți la SPCRPCIV unde dumnealui și-a înmatriculat autoturismul și să solicitați o adeverință din care să reiasă faptul că documente de înmatriculare din Austria, împreună cu plăcuțele cu numărul de înmatriculare au fost reține de autoritățile din România in vederea înmatriculării. Cu acest document (tradus), împreună cu o copie după documentele de înmatriculare românești să mergeți și să solicitați radierea autoturismului autorităților din Austria. 

Cu stimă,