Jump to content
POLITISTI.ro

Angajare in Politia Romana


Raluca04

Recommended Posts

As dori sa aflu ce posibilitati as avea sa intru in cadrul MAI in conditiile in care nu am urmat un colegiu, scoala ce are caracter militar, insa sunt studenta la Drept si Psihologie, si doresc sa fac cariera in acest domeniu?

Edited by Catalin
  • Downvote 1
Link to comment
  • Moderator

Raluca04

Politistii provin din randul absolventilor Academiei de Politie si ai Scolilor de Agenti de Politie.

Trebuie sa sustii examen de admitere la una dintre aceste institutii, daca vrei sa devii politista.

PS:

Titlul topicului trebuie sa fie cat mai clar si semnificativ pentru discutia respectiva, sa ofere informatii despre postare.

Rolul titlului este acela de a identifica usor natura discutiei/problemei dupa citirea acestuia. :clip:

Link to comment

Sa spunem ca as dori sa lucrez in departamentul antidrog. Am avut ocazia sa cunosc intamplator persoane care lucreaza in acest domeniu fara a fi absolvit cursurile mentionate de dv. Mi s-a spus ca au dat un examen in acest sens. Ceea ce stiu sigur este ca dupa ce imi voi da licenta si masterul, care vor fi in criminalistica si securitate nationala, pot obtine un post in cadrul MAI tot prin examen, respectiv scoaterea postului spre concurs, insa eu as fi dorit sa intru in acest domeniu putin mai devreme. Deci, ce pot face in acest sens?

Link to comment
  • Moderator

In prezent nu mai exista aceasta posibilitate de incadrare directa din sursa externa, doar in urma unui examen.

Au fost sistate complet incadrarile din sursa externa, intrucat Basescu considera ca suntem prea multi politisti.

Link to comment

Am inteles. Insa daca pe viitor apar informatii noi legate de acest subiect as aprecia foarte mult daca ati avea disponibilitatea de a ma pune la curent. Va multumesc!

Link to comment
  • Moderator

Dar poate incerci totusi sa urmezi o scoala apartinand M.A.I. Nu de alta, dar asa mai inveti una-alta despre munca de politie, cu atat mai mult despre munca de la "antidrog". Pana sa imi sari in cap, si eu am terminat dreptul si psihologia, dar si o scoala apartinand M.A.I. :naughty:

Link to comment

Ceea ce stiu sigur este ca dupa ce imi voi da licenta si masterul, care vor fi in criminalistica si securitate nationala, pot obtine un post in cadrul MAI tot prin examen, respectiv scoaterea postului spre concurs, insa eu as fi dorit sa intru in acest domeniu putin mai devreme.

Am o intrebare, daca se poate. De unde stii sigur? Cine sau ce iti ofera aceasta siguranta?

Link to comment

Esti dornic sa faci ceva dar ai multe greutati de trecut. Nu este asa simplu, insa nimic nu este imposibil. Totusi te sfatuiesc sa te gandesti bine la ceea ce vrei sa faci si ceea ce vrei sa devii!

  • Upvote 1
Link to comment
  • 1 year later...

Nu. Nu se mai fac angajări din sursă externă. Singura modalitate este să urmezi cursurile unei instituții de învățământ aparținând M.A.I. respectiv ale Școlii de agenți de poliție ”Vasile Lascăr” din Câmpina, Școlii de agenți de poliție ”Septimiu Mureșan”, din Cluj, sau a Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” din București. Succes !

Edited by Dan
Link to comment

Pentru Școlile de agenți cursurile se țin numai la zi, la Academia de Poliție se țin și la frecvență redusă, dar numai pentru cei care provin din sistem.

Edited by Dan
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.