Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat (modificat)

As dori sa aflu ce posibilitati as avea sa intru in cadrul MAI in conditiile in care nu am urmat un colegiu, scoala ce are caracter militar, insa sunt studenta la Drept si Psihologie, si doresc sa fac cariera in acest domeniu?

Modificat de Catalin
  • Displace 1
  • Moderator
Publicat

Raluca04

Politistii provin din randul absolventilor Academiei de Politie si ai Scolilor de Agenti de Politie.

Trebuie sa sustii examen de admitere la una dintre aceste institutii, daca vrei sa devii politista.

PS:

Titlul topicului trebuie sa fie cat mai clar si semnificativ pentru discutia respectiva, sa ofere informatii despre postare.

Rolul titlului este acela de a identifica usor natura discutiei/problemei dupa citirea acestuia. :clip:

Publicat

Sa spunem ca as dori sa lucrez in departamentul antidrog. Am avut ocazia sa cunosc intamplator persoane care lucreaza in acest domeniu fara a fi absolvit cursurile mentionate de dv. Mi s-a spus ca au dat un examen in acest sens. Ceea ce stiu sigur este ca dupa ce imi voi da licenta si masterul, care vor fi in criminalistica si securitate nationala, pot obtine un post in cadrul MAI tot prin examen, respectiv scoaterea postului spre concurs, insa eu as fi dorit sa intru in acest domeniu putin mai devreme. Deci, ce pot face in acest sens?

• Moderator
Publicat

In prezent nu mai exista aceasta posibilitate de incadrare directa din sursa externa, doar in urma unui examen.

Au fost sistate complet incadrarile din sursa externa, intrucat Basescu considera ca suntem prea multi politisti.

Publicat

Am inteles. Insa daca pe viitor apar informatii noi legate de acest subiect as aprecia foarte mult daca ati avea disponibilitatea de a ma pune la curent. Va multumesc!

• Moderator
Publicat

Dar poate incerci totusi sa urmezi o scoala apartinand M.A.I. Nu de alta, dar asa mai inveti una-alta despre munca de politie, cu atat mai mult despre munca de la "antidrog". Pana sa imi sari in cap, si eu am terminat dreptul si psihologia, dar si o scoala apartinand M.A.I. :naughty:

Publicat

Ceea ce stiu sigur este ca dupa ce imi voi da licenta si masterul, care vor fi in criminalistica si securitate nationala, pot obtine un post in cadrul MAI tot prin examen, respectiv scoaterea postului spre concurs, insa eu as fi dorit sa intru in acest domeniu putin mai devreme.

Am o intrebare, daca se poate. De unde stii sigur? Cine sau ce iti ofera aceasta siguranta?

Publicat

Esti dornic sa faci ceva dar ai multe greutati de trecut. Nu este asa simplu, insa nimic nu este imposibil. Totusi te sfatuiesc sa te gandesti bine la ceea ce vrei sa faci si ceea ce vrei sa devii!

• Apreciez 1
  • 1 an mai târziu...
Publicat

Din exterior, fara Academie si toate cele,m-ar interesa. Doar cu Facultatea de Socioligie si Psihologie, daca as putea sa ma nagajez in MAI

• Displace 1
Publicat (modificat)

Nu. Nu se mai fac angajări din sursă externă. Singura modalitate este să urmezi cursurile unei instituții de învățământ aparținând M.A.I. respectiv ale Școlii de agenți de poliție ”Vasile Lascăr” din Câmpina, Școlii de agenți de poliție ”Septimiu Mureșan”, din Cluj, sau a Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” din București. Succes !

Modificat de Dan
Publicat (modificat)

Pentru Școlile de agenți cursurile se țin numai la zi, la Academia de Poliție se țin și la frecvență redusă, dar numai pentru cei care provin din sistem.

Modificat de Dan
Publicat

Nada,poti incerca la Politia Locala, ei incadreaza cu studiile tale si au inclusiv ofiteri superiori.

• Apreciez 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.