Jump to content
POLITISTI.ro

Permis de conducere SUA


0cosmin

Recommended Posts

Am cautat raspuns dar nu am gasit nimic sa ma lamureasca 100%.
Daca se poate sa imi raspunda cineva, eventual si cu articol de lege pe care se bazeaza raspunsul.
Am voie sa circul in Romania cu permis de conducere din SUA?
Este ilegal sa detin 2 permise de conducere?
Daca in cazul unui control prezint permisul de SUA, trebuie sa prezint si cartea de identitate?

Link to comment

La nivel international exista niste acorduri intre state in care se stipuleaza drepturi si obligatii prucum si legalitatea actelor pe categorii. Scuza-ma dar nu cred ca merita sa caut eu pentru tine aceste prevederi legale, singura sansa este sa te opreasca un coleg sau eu cind conduci auto pe drum public in Romania si sa prezinti permisul made in USA si iti promit ca foarte rapid vei fi lamurit.

Link to comment
  • 4 years later...

Buna ziua,

Problema mea este puțin mai delicata. Eu locuiesc in SUA de 10 ani, am carnet de conducere emis de statul New York iar acum suntem in vacanța in romania. Am condus masina pe teritoriul României fără a avea cunoștința de acel internațional permit.

Ieri am fost oprită in trafic de către un agent de poliție, am prezentat documentele și mi sa spus ca eu comit o infracțiune conducând fără permis valabil in romania. 

Am fost condusă la secție unde din câte am înțeles mi sa întocmit dosar penal și mi sa reținut carnetul de conducere.

Intrebarea mea este dacă eu obțin acest internațional permit acum de la statul american mi se poate returna permisul. Țin sa menționez ca nu am avut intenția de a încalcă in vreun fel legea, pur și simplu nu am stiut de acest internațional permit care din spusele domnului polițist sa introdus acum 2-3 ani.

Cu mulțumiri.

 

Link to comment

Culmea este ca invers nu este absolut nici o problema. Cu carnetul made in Romania se poate conduce fără probleme ca și turist in Statele Unite. 

Inteleg și respect legea dar  ce diferența este între mine care am totuși un carnet valabil și cel care nu are nici un fel de carnet, din câte înțeleg ne încadram exact in aceasi lege . Părerea mea este ca situația mea nu este chiar de caz penal. Acea hârtie se obține in câteva zile. Puteau sa îmi dea un avertisment sau sa îmi retina carnetul american pana aduc dovada dar nu sa îmi întocmească dosar penal. Puțin cam exagerata toată situația. 

Repet respect legea și nu am încercat niciodată sa o evit atât cât am locuit in Romania. Înțeleg ca e lege și cu legea nu te joci dar totuși ar trebui făcute unele diferențe, nu aplicată aceasi lege și pentru infractori și pentru cei care au făcut ceva din necunoștință de cauza ( fără a cauza vătămare de persoane sau alte lucruri foarte grave). 

 

Edited by Rodica83
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.