Jump to content
POLITISTI.ro

Cum pot urgenta soluţionarea unui dosar penal?


danbcdro74

Recommended Posts

Am nevoie de puțin ajutor. Sunt un agent de paza și lucrez pe un echipaj de intervenție. Acu 7 luni am fost chemați la o alarma într-un bar unde am intervenit împreună cu politia însă în urma intervenției noastre neam ales cu dosar penal pentru purtare abuzivă. Ne-am împăcat cu partea adversă plătind suma cerută în prezenta unui notar dar și al avocatului lor iar aceștia și-au retras plângerea. Avocatul a făcut cerere de urgetare către polițistul anchetator întrucât ni s-a suspendat activitatea și atestatul de pază însă dosarul e tot la politie deși au trecut două luni de la împăcare.Curtea constitutionala tocmai a declarat neconstitutional articolul privind împăcarea intre părți atunci când sa ajuns la instanta și urmează publicarea în monitorul oficial însă polițistul nu vrea să dea drumul dosarul în parchet ptr acest motiv. Ce părere aveți întrucât am făcut cerere eu însumi de urgentare atât la parchet cât și la comandantul poliție respective. Am tot respectul pentru polițiștii din stradă cărora din inimă le doresc să aibă aceeași drepturi ca și colegii lor din Germania și să nu mai înghită mizeriile celor cu care vin în contact la intervențiile lor ptr că nu mai există bun simț. Vă mulțumesc 

Link to comment
  • Moderator

Eşti sigur că a fost declarată neconstituţională împăcarea părţilor? Să nu faci confuzie cu renunţarea la urmărirea penală, care este cu totul altceva.

Dacă ai făcut cerere de urgentare la parchet, înseamnă că se va da soluţie în dosar cât de repede este posibil. Procuroul este cel ce îndrumă şi controlează activitatea de cerecetare penală. Deci poliţistul nu poate să întârzie sau să ţină dosarul după bunul plac. Dacă procurorul poate adopta o soluţie în acel dosar, poliţistul nu-l poate împiedica. În schimb dacă mai sunt de efectuat şi alte cercetări, procurorul poate prelungi termenul de soluţionare. 

  • Upvote 2
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.