Jump to content
POLITISTI.ro

Cerere reducere perioada suspendare refuzata

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Buna seara,

In urma cu ceva timp am ramas fara permis conf art 85,al 4.

Dupa ordonanta data de procuror cu SUP,am facut contestatie iar intre timp am fost si la Udriste unde am sustinut examenul insa cand a fost sa depun si eu cererea pt a reduce perioada de 90 zile,aceasta mi-a fost refuzata pe motivul ca pt asa ceva nu se reduce.

Acum eu am citit acele exceptii,nu ma incadrez la nici un punct de acolo si as dori sa stiu daca mai are rost sa intru in audienta la un superior sau nu.

Multumesc anticipat pt raspuns

Modificat de Marius2016
  • 6 ani mai târziu...
Publicat

Buna ziua, va rog sa ma lamuriti cu următoarea speţă

La data de 19.12.2021 am fost implicat într-un accident de circulaţie (tamponare), fiind vinovat pentru neacordarea prioritătii de dreapta. Apelându-se la 112, în urma acestei împrejurări s-a format un dosar penal prin care Procurorul a dispus : 1. Clasarea cauzei având ca obiect săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, prev. de art. 196 alin.2 şi 3 C. pen, întrucât lipseşte plângerea prealabilă a persoanei vătămate. Ordonanţa de clasare a fost emisă la data de 24.02.2022

În Referatul cu propunere de clasare a organului de cercetare penală - Agent principal de poliţie întocmit la data de 12.01.2022 s-a propus

1. Clasarea cauzei privind săvârşirea infracţiunii prev. şi ped. de art. 196 alin 2 şi 3 C. pen şi sancţionarea contravenţională a numitului N.I. pentru contravenţia săvârşită conform art. 57 alin. 1 din OUG 195/2002 sancţ. de art. 101 alin. 3 din OUG 195/2002.  (Articolul 57 (1) La intersectiile cu circulatie nedirijata, conducatorul de vehicul este obligat sa cedeze trecerea vehiculelor care vin din partea dreapta, in conditiile stabilite prin regulament/ Art. 101 alin (3) Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a III-a de sanctiuni si cu aplicarea sanctiunii contraventionale complementare a suspendarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 60 de zile savarsirea de catre conducatorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a urmatoarelor fapte:  a) nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depasirea sau trecerea la culoarea rosie a semaforului, daca prin aceasta s-a produs un accident de circulatie din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;

La data de 08 martie am primit rezoluţia Procurorului de clasare a cauzei din 24.02.2022. M-am deplasat la Serviciul rutier care m-a înştiinţat că prin OUG 1/27.01.2022 s-a modificat OUG 195/2002, iar perioada de suspendare a dreptului de conducere este începând cu 27.01.2022 de 210 zile conform art. 103 lit d. Am rămas stupefiat! Am solicitat o audienţă la seful serviciului rutier, care m-a primit şi m-a ascultat cu multa înţelegere. Am înţeles încadrarea suspendării, dar i-am solicitat verbal să beneficiez de prevederile art. 12 din OG 2/2001 alin 1 :,, În cazul în care noul act normativ prevede o sanţiune mai gravă, contravenţia săvârşită anterior (în cazul meu la 19.12.2021) va fi sancţionată conform dispoziţiilor actului normativ în vigoare la data săvârşirii acesteia;/ şi a art. 5 din Codul penal - de a mi se aplica legea penală mai favorabilă - nu cred că e cazul , fiind clasată cauza. 

Am primit răspuns verbal negativ. 

Aş dori un sfat care să mă lămurească de ce nu pot beneficia de aplicarea legii mai favorabile , în principal fiind sancţionat de o reglementare legală aprobată în 27.01.2022 pentru o faptă din 19.12.2021.

Va multumesc

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.