Jump to content
POLITISTI.ro

Masina inmatriculata in Franta


bbogdan

Recommended Posts

            Buna am si eu o nelamurire as dori sa achizitionez o masina dar am auzit de la unu-altul ca cele inscrise pe franta sunt cu probleme in sensul ca sunt furate. L-am sunat pe respectiv el mi-a spus ca talonul nu este barat ( habar nu am ce inseamna ) si ca nu este nici o problema daca as dori sa o radiez si sa o inscriu pe mine (ceea si doresc sa fac). Tot asa am fost indrumat sa ii cer numarul de sasiu si sa merg cu el la rar sa verific . M-am dus acolo si o doamna foarte "simpatica" imi spune ca nu se poate , trebuie sa vin cu masina sa ii faca niste teste. I-am explicat ca ii la 400 de km de mine si ca vreau sa o cumpar dar nu vreau sa fac un drum aiurea . Degeaba , nu si nu . M-am uitat pe site-ul politiei dupa serie la masini furate dar nu mi-a figurat nimic la seria de sasiu.

           Intrebarea mea este cum pot stii cu siguranta ca o voi putea radia / sa o inmatriculez pe Ro. Multumesc.

Link to comment
 • Moderator

Politia Română nu mai are nicio legătură cu înmatriculările de vehicule încă din anul 2002, dar tot din auzite stiu că atunci când masina e înmatriculată acolo, se solicită radierea după ce vei face demersurile necesare pentru înmatriculare în România.

Link to comment
 • 6 months later...

Recent mi-am cumparat o masina inmatriculata in Franta.

Doresc sa stiu ce acte trebuie sa am pentru a circula cu o masina pe Franta in Romania?

Pe viitor o sa inscriu in Ro, dar deocamndata vreau sa stiu ce acte imi trebuie pentru a circula cu aceste numere, deoarece nu vreau sa am surprize.

Multumesc.

 

Link to comment

Buna ziua domnilor politisti.

Recent am cumparat o masina inmatriculata pe Franta si nu stiu sigur daca asigurarea este ok.

Ma puteti lamuri si pe mine sa stiu daca pot circula cu aceasta asigurare ca sa nu am probleme.

Va multumesc

Edited by Marius
Eliminare link-uri externe
Link to comment
 • Marius changed the title to Masina inmatriculata in Franta
 • 1 year later...

Buna ziua

Am cumpărat o mașină cu numere de înmatriculare din Franța. Certificatul de înmatriculare francez este barat și scrie pe el data când mașina a fost vândută prin licitație: iulie 2017. Mașina fost vândută către o societate înregistrată în Bulgaria de la care am cumpărat-o eu la sfârșitul lunii octombrie. Mai sunt valabile aceste numere ca să pot circula cu ele? Dacă da, cât timp?

De asemenea, aș dori să întreb dacă cele trei documente oferite de vânzător, anume: certificatul de înmatriculare, certificatul de vânzare publică către societatea din Bulgaria și factura dintre societatea din Bulgaria și mine sunt suficiente pentru obținerea numerelor roșii și înmatricularea mașinii în România (bineînțeles, alături de cele pe care le voi obține eu în România)?

Mulțumesc.

Link to comment
 • 2 weeks later...

Pentru obținerea numelor roșii au nevoie de: o copie a actului de identitate, copie asigurare, copie a documentului care atestă titlul de proprietate și poți anexa și o copie după actele de înmatriculare din Franța (nu este obligatoriu).

Link to comment
 • 2 months later...

Bună ziua nu știu dacă sa mai făcut un topic de genul acesta, deci dacă există rog un moderator sa îmi trimită link-ul. 

 

Aș dori să cumpăr o mașină înmatriculată pe Franța.

Cum pot verifica autenticitatea actelor? Ținând cont de faptul că respectivul vânzător a menționat faptul că mașina are I.T.P. valabil și RCA valabil. 

 

Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri! 

Link to comment

Domnule Alexandru,

În cazul dvs. vă prezentați la Registrul Auto Român cu autoturismul. Această instituție eliberează un certificat de autenticitate în cazul în care se mențin principalele elemente de identificare și caracteristicile constructive ale vehiculului în aceeași configurație ca în momentul omologării. ITP-ul și RCA din Franța nu au nici o valoare la depunerea documentelor pentru înmatricularea autoturismului în România.

Link to comment
 • 11 months later...

Buna ziua. Pentru a circula pe teritoriul României cu mașina înmatriculata pe numele meu in Franța, soției ii trebuie vreo împuternicire de la notar. Stipulez ca pe asigurarea franceza este al 2 conducator. Mulțumesc pentru răspunsuri.

Link to comment
 • 4 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.