Jump to content
POLITISTI.ro

Permis de conducere retinut dupa tamponare

alin234

Recommended Posts

Am avut o problema acum cateva zile sa fiu mai pe scurt..ma deplasam pe un drum public in fata mea aveam o masina care sa oprit la o trecere de pietoni mai brusc eu in momentul ala faceam stanga intro parcare undeva in spate unui magazin si lam sters fff putin pe dumnealui..din sens opus venea si o patrula de la rutiera leam dat prioritate lor au trecut de mn la care eu am facut stanga am parcat masina si am plecat..mentionez ca nu mam oprit sa stau de vb cu domnu care am avut coliziunea pt ca nu aveam actele la mn..am lasat masina parcata mam dus acasa sa imi iau actele si mam pezentat la politie sa declar fapta...azi am fost chemat mi sa intocmit pv pt nepastrarea distantei si mia fost retinut si permisul pt 30 de zile pt ca mia zis ca nu am oprit la semnalul lui.lam intrebat care a fost semnalul si mia raspuns ca a fluierat dupa mn..eu nu am auzit sa faca acest lucru si nici nu lam vazut sa se fi oprit macar...pot contesta suspendarea permisului???as avea castig de cauza aveam si un martor cu mn in masina...

• Marius changed the title to Permis de conducrere retinut dupa tamponare
  • danpin pinned and unpinned this topic
  • danpin changed the title to Permis de conducere retinut dupa tamponare
  • 6 years later...

Buna ziua tuturor! Ieri am trecut prin primul accident din viata mea. Pe scurt, am oprit pe un DN cu intentia da face stanga pe un alt drum. Am oprit, asigurat in oglinzi si in fata, semnalizat, am intors volanul si am accelerat incet. In urmatoarea fracitune de secunda ma trezesc ca sunt lovit din stanga de catre un echipaj de politie (echipajul avea luminile in functiune; nu am auzit semnale sonore in schimb). A fost rupta bara din fata, indoita capota, rupta aripa fata, zgariat far, directia dusa (volanul se invarte in gol). Dupa ce am fost lovit, doamna politista se da jos de la volan, si imi face semn de la distanta sa trag masina din mijlocul drumului pe margine. Nu a verificat daca sunt ok; nici macar nu s-a apropiat de masina mea. Am tras masina in afara partii carosabilului si m-am dat jos. Din masina de politie a coborat doamna politista (pentru scurt timp), un politist local si un civil. Urgenta era practic faptul ca civilul era dus la spital, in orasul din apropiere, la sange. Am schimbat doua cuvinte cu doamna de la volan, ceva in genul: Ea - Poi nu m-ati vazut? Nu ati auzit nimic? Eu - Nu. Daca va vedeam, opream. Dupa acest scurt schimb de cuvinte, politista intra inapoi in masina si vorbeste la telefonul mobil. Nici macar nu s-a apropiat de locul impactului. A stat in masina pe telefon, se vedea ca e speriata si incepatoare (am aflat ulterior ca e tanara, generatia mea si incepatoare). Nu a "constatat" nimic la fata locului, nu m-a testat cu etilotest sau orice alt tip de aparat. Nu mi-a cerut buletin, sau vreun act al masinii, absolut nimic. Dupa ce a vorbit vreo 15-20 de minute la telefon in masina, mi-a spus ca ne vedem la politie. Am intrebat-o daca pot sa ma intorc acasa dupa portofelul meu inainte de toate si mi-a spus ca pot, dar dupa aceea sa vin la sectie. M-am dus acasa linistit (inca netestat si fara ca situatia sa fie anchetata). In afara de politista sofer si politistul local care era pasager dreapta, alti politisti nu au fost prezenti. Pe camera de supraveghere din apropiere nu se vede impactul, este in afara unghiului de captura a camerei. Ajuns la sectie, am fost testati amadoi, rezultat 0 bineinteles, dupa care am dat declaratii si mi-au retinut permisul 90 de zile (fara amenda sau puncte) pentru neacordare de prioritate autospecialei aflate in misiune. Pe langa asta, mi-au spus ca ei or sa isi repare loganul pe asigurarea mea, asta ca sa nu existe dubii. Eu am ramas astfel pieton si cu cheltuielile de reparatie a masinii. A fost tratata gresit situatia de catre politie, dupa ce am fost lovit? Trebuia sa vina alt echipaj? Trebuia cercetare/masurare, etilotest la fata locului? Trebuia sa mi se ceara vreun act de identitate la fata locului?