Jump to content
POLITISTI.ro

Autoturism inmatriculat in Romania condus in S.U.A.


MAXY

Recommended Posts

Va rog sa ma lamuriti si pe mine despre urmatoarele aspecte:

Un autoturism inmatriculat in Romania poate fi condus pe drumuri publice din S.U.A.?

Si daca permisul de conducere romanesc (model nou) poate fi folosit pe teritoriul aceleiasi tari?

Va multumesc.

Link to comment
  • Moderator

Depinde de legile statului american unde vei merge.

Cetatenilor straini li se aplica legea statului pe al carui teritoriu se afla.

Link to comment
  • Moderator

Cu permisul de conducere poti circula 90 zile, dupa care trebuie preschimbat.

In schimb cu masina nu stiu care e legislatia acolo, dar sigur e costisitor sa o duci pana acolo.

Link to comment

Te complici inutil. Transportul e foarte scump, si daca nu e omologata pentru USA va fi foarte greu s-o inmatriculezi acolo.

Detaliile exacte le poti obtine de la DMV-ul din TX (http://www.txdmv.gov/vehicles/drivers/outofstate_foreign.htm) si poti sa afli si care-i politica lor privind recunoasterea permiselor straine.

In mod generic, majoritatea statelor US recunosc permisul romanesc pentru pana la 90 de zile. Ce depaseste, trebuie sa ai viza cu drept de lucru ca sa ai SSN si sa dai examenul pentru un permis al statului respectiv.

Link to comment

Sunteti carcotasi. Poate omul merge prin Rusia, traverseaza stramtoarea Bering cu Feri_Bot-ul :ner: si, prin Alaska, ajunge in statul care vrea. Nu e mult de condus....

Link to comment

Permisul strain nu poate fi folosit mai mult de 3 luni. Masina nu poate circula acolo decat pentru o perioada (nu mai retin cat anume), dupa care trebuie sa o inmatriculezi ca sa mai poti circula. Iar ca sa o inmatriculezi trebuie sa o omologhezi, pt ca acolo nu exista o corespondenta intre normele lor de poluare si ale noastre si intre normele noastre de siguranta si ale lor. Asa cum ti-a spus si colegul mai sus, te complici inutil si pe multi bani.

Pt obtinerea permisului, nu este necesara viza turistica, ci formularul I94 care se obtine la intrarea in USA. Cu acest formular te poti prezenta la un birou sa-ti faci un ID (iti trebuie o adresa de domiciliu) si sa te programezi pt examenul de permis. Iar cu permis, esti smecher.

Bafta!

Link to comment

Nu intelegi ca nu ti se intocmeste permis US fara SSN? Iar ala nu vine fara rezidenta sau drept de munca? Cartonasul ala n-are nici o treaba cu permisul de conducere, ti-l capseaza in pasaport ca sa nu-l ratacesti si pe baza lui se calculeaza daca ai respectat termenul de sedere pe care ti-l prescriu la frontiera cand te pozeaza si-ti iau amprentele (a2a oara).

De ID card nici nu se pune problema, are acelasi regim cu permisul, de fapt la ei unele state nici nu au asa ceva, decat pentru dilii, infirmi si alte categorii care nu pot obtine permisul de conducere.

Link to comment

Gresit Mr. Florin, cu I94, iti iei permis de conducere. Daca nu stiam si nu treceam prin aceasta experienta nu afirmam nimic, taceam si ii lasam pe altii care stiu sa se exprime.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.