Jump to content
POLITISTI.ro

Permis luat pe intelegere amiabila ?


nooxy
Go to solution Solved by Marius,

Recommended Posts

Buna ziua,

Azi dimineata am facut o nefacuta, nu am fost atent intr-un sens giratoriu si am provocat un accident rutier cu alt autovehicol.Nu au rezultat decat daune materiale(bara fata la mine zgariata, usa drepata spate si aripa dreapta spate cealalta masina).Imi asum toata vina pentru accident si facem amiabila.Intrebarea mea este daca pot ramane fara permis de conducere pentru acest lucru.M-am inteles cu celalalt conducator auto, am facut intelegerea amiabila, i-am dat si o suma de bani pentru deranjul provocat si am facut programare la un service agreat de asigurarea mea sa faca constatarea.E posibil sa raman fara permis daca agentul de constatare de la asigurari ma declara la politie pentru vinovatie?

Multumesc frumos de raspunsuri!

Link to comment
  • Moderator
  • Solution

Dacă aţi completat formularul de constatare amiabilă, nu mai este nevoie să mergeţi la poliţie. Compania de asigurări este obligată să rezolve cazul în baza formularului şi nu vă poate trimite la poliţie.
Altfel spus, în situaţia utilizării formularului "Constatare amiabilă de accident" conducătorul auto vinovat de producerea evenimentului nu mai este sancţionat, nu mai suportă consecinţele legale pentru nerespectarea normelor rutiere.

  • Upvote 2
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.