Jump to content
POLITISTI.ro

Politistii din Olt doneaza sange pentru a supravietui


Dan

Recommended Posts

sursa libertatea.ro

Ajunşi într-o situaţie disperată, după ce Guvernul le-a tăiat din salariu, 30 de poliţişti din Olt au mers, ieri, la Centrul de Transfuzie Sangvină din Slatina, pentru a dona sânge, în schimbul a câte şapte bonuri de masă.

“Am ajuns la disperare! Ni s-a luat norma de hrană şi banii sunt tot mai puţini”, a spus liderul de sindicat al poliţiştilor din Olt, Cătălin Marinescu. Unul dintre agenţi a leşinat după ce a donat sânge, iar cadrele medicale au vrut să-l transporte la spital, însă omul legii a refuzat. Pentru fiecare donare, poliţiştii au primit câte şapte bonuri de masă, în valoare de 9 lei fiecare. “Ne ajung să trăim câteva zile. Să luăm mâncare pentru noi şi familia noastră. Nu mai ştim ce să facem”, ne-a spus Dumitru Iliescu, poliţist în cadrul IPJ Olt. După tăierile salariale aplicate de Guvern, apărătorii legii câştigă lunar 1.100 de lei.

Adevarul ca nu credeam sa ajung sa traiesc vremurile astea. Ce dovezi mai avem nevoie ca "lunetistul" se razbuna pe politisti mai ales cand auzi in mass-media ca guvernul Romaniei a deblocat din fondurile de urgenta o suma de bani pentru achizitionarea de apa plata pentru japonezi si ca transportul ar costa de cateva ori pretul apei. Nu vreau sa minimalizez tragedia poporului japonez dar cand vezi cata saracie ai in tara ta, cand vezi ca politistii ajung sa doneze sange pentru a pune ceva pe masa copiilor parca iti dai seama de fapt prin ce drama trece societatea romaneasca. Asa este am ajuns toti la disperare. Nu mai putem plati ratele la banci, facturile la utilitati, nu mai avem ce pune pe masa copiilor nostri si totusi inghitim in sec si ne facem treaba. Cat o sa mai rezistam in halul acesta ?! Care este nivelul de umilinta la care o sa ajungem ?!

Edited by copman
Link to comment

E trist ce se intampla, e foarte trist... :(

Vin cu o parere strict personala.

Dupa cum probabil o parte din voi stiu, sunt elev in anul I la Campina.

Fiind in stagiul de practica, eram in sectie, iar inainte de schimbarea turelor, respectiv schimbul 1 cu 2, am intrat in vorba cu un politist local mai in varsta de cat mine, ce-i drept, care mi-a spus ceva de genul: "stai linistit, intr-o perioada foarte scurta o sa ajungeti la salariul nostru, adica exact ca noi".

La care degustat fiind, i-am raspuns: "Mi-e destul de greu sa cred ca ati putut gandi problema in modul acesta, dar sincer, sper sa ajungeti voi ca noi si nu invers, pentru ca daca noi vom ajunge ca voi, situatia nu ar fi tragica, ci catastrofala."

Mentalitate de comunitar...

Link to comment

VictorL, comunitarii nu sunt altceva decat fostii paznici, in prezent cu pretentii de politisti. Nu trebuie bagati in seama, trebuie sa-i ignori permanent.

Link to comment

Bine spui Horia.

Ma cam rodea limba sa-i explic teoria băţului, dar am preferat sa pastrez discutia la un nivel decent, nu pentru faptul ca o fi cineva, ci pentru simplul fapt ca e mai in varsta decat mine.

In fapt, toata viata sa n-a facut decat sa pazeasca bordurile si semnele de circulatie, nu trebuia sa ma astept la cine stie ce minte luminata.

Link to comment

o masura buna de protest, dar am impresia ca nici macar acest gest nu va trage nici un semnal de alarma acolo unde trebuie

Link to comment

E trist datorita imprejurarii ca acesti politisti au fost impinsi sa faca acest gest datorita masurilor drastice ce s-au luat Din disperare au facut acest gest, insa aceasta disperare salveaza vieti si sunt convinsa ca acei politisti stiau asta atunci cand au apelat la aceasta forma de protest ce constiuie un miracol pentru alti oameni. Puteau sa aleaga alta forma de protest, insa ei au ales una care, chiar, salveaza vieti, sau amelioreaza starea unui om bolnav.

Pe aceasta cale ii felicit, pentru ca, in ciuda, greutatilor prin care trec, au devenit un exemplu.

Edited by angelfire
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.