Jump to content
POLITISTI.ro

Contract de comodare, achizitia unei masini!


steph

Recommended Posts

Buna seara ! As vrea sa cumpar o masina cu motor de 1.7 diesel,anul 200 si bineinteles aceasta este la mana a II a . Proprietarul specifica ,ca taxa este neplatita deci din aceste lucruri reiese si cred faptul ca masina a fost inmatriculata cu ceva timp in urma deoarece are numere de Romania. Intrebarea mea este,din cauza taxei de inmatriculare pe diesel fiind aproape cat valoarea masinei,pot face un contract de vanzare-cump cu proprietarul iar apoi un act de comodare primind drepturi totale asupra masinii, si este legal ceea ce intreb eu referitor la actul de comodare?(specific ca nu cunosc chestia cu comodarea,si rog detalii in privinta legii,si daca voi fi sanctionat in cazul in care umblu cu masina inmatr. pe numele altuia sau daca este perfect legal). Multumesc mult si o seara linistita!

Link to comment
  • Marius changed the title to Contract de comodare, achizitia unei masini!

Legea spune clar ca in 30 de zile de la data achizitiei , noul proprietar este obligat sa isi treaca la nume autoturismul achizitionat ! Contractul de comodat presupune ca proprietarul autoturismului iti confera printr-o hartie scrisa emisa la notar dreptul de a folosi cu titlul de gratuit bunul sau . Asa ca precum poti observa , daca faci vanzare -cumparare devii proprietar si comodatul nu mai sta in picioare , daca vrei doar comodat vanzatorul ramane cu drepturi depline asupra autoturismului iar pt itp , asigurare , impozit si orice drept asupra masinii (in caz de acciedent de exemplu) va trebui sa apelezi tot la proprietarul autoturimului . Sper sa te fi lamurit prin explicatiile oferite . In trafic daca esti oprit si se constata ca masina nu e pe numele tau ramai fara talon iar recuperarea lui este posibila numai dupa trecerea pe numele tau a autoturismului 

Edited by Orbu
adaugare de explicatii suplimentare
Link to comment
  • Moderator

@Orbu, pentru a posta răspunsuri în această secţiune "Întreabă un poliţist", trebuie să urmezi procedura pentru confirmarea contului de membru dacă eşti poliţişt, în caz contrar nu îţi vom mai aproba postările. 

@steph, prevederile legale nu sunt opţionale, iar faptul că încerci să le ocoleşti, nu înseamnă că vei scăpa de consecinţe. 

Link to comment

Multumesc ! Ideea e ca proprietarul rupe gura ca sa facem contract v-c iar apoi act de ala de comodat.Si zice el si sustine rau de tot ca nu voi avea probleme atunci cand politia ma va opri.Forumul fiind adresat politistilor,si sper sa ma exprim corect,de aia am vrut sa va cer opinia luand in considerare faptul ca dvs cunoasteti legile si ma puteti sfatui cum trebuie sa procedez in situatia de cauza. In concluzie,cum trebuie sa procedez cu vanzatorul ?! Multumesc ! 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.