Jump to content
POLITISTI.ro

Dovada de circulație eronata !


Aranghelsilviu

Recommended Posts

Cu respect , in cursul zilei de astăzi mi a fost reținut permisul pentru depășirea limitei de viteza , numai ca pe dovada de circulație a greșit data adică , 4.12.2015 logic era pana pe 19.12.2015 domnul polițist a scris 19.04.2015 . Ce șansa am la contestație?.va multumesc din suflet pentru timpul acordat .astept un răspuns 

  • Downvote 2
Link to comment

Am o mare problema , am fost surprins de aparatul radar pe dn 21 drum european cu 141 km , mi a fost reținut permisu !pe lângă asta numerele de înmatriculare ale mașini nu coincid ,pe dovada este un Nr iar pe proces este altu, pe lângă asta a greșit si perioada de valabilitate a dovezi ! Ce sa fac?

  • Downvote 1
Link to comment

Sa-ti platesti amenda iar pe viitor sa respecti legea. Pentru dovada te poti adresa Serviciului Rutier pe raza caruia ti-a fost retinut permisul pentru corectarea greselii.

Edited by Sorin753
  • Upvote 2
Link to comment

Dovada eliberată ca urmare a reținerii unui document nu face obiectul contestației. Acest lucru îl face numai procesul-verbal întocmit. Este stipulat acest aspect în OG 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor. Dacă procesul-verbal este întocmit corect, conform art. 16 și 17 din actul normativ amintit anterior iar fapta există, cu atât mai mult cu cât poate fi și dovedită printr-un mijloc tehnic omologat, cazul aparatului radar, veridicitatea procesului verbal este înbatabilă. Oricum, suspendarea dreptului de a conduce va fi implementată în baza de date iar acolo vor fi introduse datele corecte. Nu-ți face iluzii totuși. Este o ”scăpare” a agentului constatator însă, repet, nu este motiv de speranțe cum că vei câștiga în cazul unei contestații. Nici pe departe. Plângerea îți va fi respinsă din start ca fiind nefondată. Cum a spus și Sorin 753, mergi la ghișeu să-ți corecteze greșeala și circulă mai încet cu mașina pentru că viteza ucide.

Edited by genessys30
Link to comment
  • 3 years later...

Buna seara ! Sunt nou pe forum si am nevoie de un raspuns. Am fost prins in localitate exact langa pancarda localității de o masina fara inscripții , ascunsa undeva cu radar pe ea cu 100 km la ora. Eu mergeam pe european înaintea localității sustra cu 100,105,110  km la ora maxim nu stiu exact dar nu mai mult. Unde era pancarda de localitate cu 50 de km la ora am scos masina pe liber nu am calcat imediat frana si am fost luat de radar cu 103 km pe ora. In localitate la prima casa am lasat la 50,55 dar ei susțin ca pancarda se afla la 800 de metri de prima casa , ca in romania normal si la 400 de metri am fost luat de radar si trebuia sa opresc inainte. Ma opreste 20 de km dupa localitatea respectiva si imi spune ca o sa imi retina permisu de conducere pentru 90 de zile. Imi scrie procesu alt agent dupa care vine si respectivu sa il continue si sa semneze. Pe proces e ok tot eu am fost oprit azi 26.01.2019 data cand am fost oprit e oke dar mai jos spune asa ca imi va fi reținut permisul pentru 90 de zile începând cu data de 11.03.2019. Pe dovada la fel valabila din 26.01.2019 pana in data 10.03.2019 el se referea ca 15 zile dar a gresit luna se credea saracu in Februarie. Acum ca amandoua sunt greșite toata lumea imi spune sa fac contestație ca daca are date greșite in el este nul . Nu este vina mea ca a gresit ca la urma urmei in dovada si pe proces sunt date greșite pot merge o luna cu dovada chiar daca eu stiu ca este valabila 15 zile acolo scrie ar valabila o luna. El a gresit nu eu... ce sa fac ? 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.