Jump to content
POLITISTI.ro

Implicatii calificativ satisfacator/nesatisfacator


Blink321

Recommended Posts

Am cautat prin forum dupa criteriul calificativ insa nu am gasit lamuriri complete. Daca se considera ca s-a mai discutat, si ca e redundant imi cer scuze.

Pe scurt, ma asteapta un calificativ, satisfacator mai probabil, din motive subiective asumate (altele decat disciplinare sau mai rau), pe care insa nu doresc sa le dezbat.

Ce implicatii are acest calificativ in afara de amanarea in grad? Exista si alte dispozitii care reglementeaza treaba asta. decat 360/2002? Ceva norme interne. Omai-uri, standarde, dispozitii, RU, BCI etc? Se dau ceva testari? cercetare? desfasurarea activitatii sub ceva supraveghere? sau doar in cazul calificativului nesatisfacator? 

Edited by Blink321
Link to comment

Blink daca ne spui povesti o sa primesti raspuns ....povesti. Nu suntem vrajitori sa citim in stele. Nici nu ne plac jocurile de carti pe nevazute.

Nu inteleg de ce iti asumi un calificativ de corespunzator....si nici nu vrei sa dezbati motivele. Nici nu vrei sa contesti calificativul in conditiile cand modalitatea de acordare a calificativelor a fost declarata neconstitutionala. Sincer iti cam meriti soarta.....

 

În ziua de 13 octombrie 2015, Plenul Curții Constituționale, învestit în temeiul art.146 lit.d) din Constituţia României şi al art.29 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, a luat în dezbatere excepţia de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 26 alin.(3) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, cu modificările şi completările ulterioare, conform cărora „Metodologia privind evaluarea poliţistului se stabileşte prin ordin al ministrului administraţiei şi internelor”.

În urma deliberărilor, cu majoritate de voturi, Curtea a admis excepția de neconstituționalitate şi a constatat că dispoziţiile art. 26 alin. (3) din Legea nr. 360/2002, cu modificările şi completările ulterioare, sunt neconstituţionale. Pentru a pronunţa această soluţie, Curtea a reţinut că, în esenţa sa, evaluarea activităţii şi conduitei poliţistului - funcţionar public civil cu statut special -, ţine de exercitarea raportului de serviciu şi, în unele cazuri, de încetarea acestui raport, aşadar vizează statutul poliţistului, şi prin urmare, trebuie reglementată, potrivit art. 73 alin. (3) lit. j) din Constituție, prin lege organică. Mai mult, prin delegarea reglementării acestor aspecte importante ministrului de resort se încalcă art. 1 alin. (4) din Constituţie referitor la principiul separaţiei şi echilibrului puterilor în stat, precum şi art. 1 alin. (5) din Constituţie în componenta sa referitoare la previzibilitatea legii.

Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică celor două Camere ale Parlamentului, Guvernului şi instanței care a sesizat Curtea Constituțională, respectiv Tribunalul Bucureşti – Secţia a II-a contencios administrativ şi fiscal.
Argumentaţiile reţinute în motivarea soluţiei pronunţate de Curtea Constituţională vor fi prezentate în cuprinsul deciziei, care se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea I. 

  • Upvote 1
Link to comment

Iti respect parerea. Nu vreau sa contest calificativul pentru ca in primul rand consider ca il merit si imi asum raspunderea, nicidecum din slugarnicie sau aspecte de natura celor de care am mai citit ca se practica de catre unii sefi. Vreau doar sa stiu la ce sa ma astept in continuare. Ca sa fie mai clara treaba, sa zicem ca e vorba de neimplicare suficienta in munca, neindeplinirea indicatorilor, lucruri certe, usor verificabile, cifre, etc. 

Link to comment
  • Member
20 hours ago, Elvis said:

 

Acum vreo 3 saptamani era o adresa postata pe reteaua interna, o gaselnita a celor de la DMRU parca, in  care se spunea ca desi dispozitiile Lg. 360/2002, privitoare la evaluarea politistilor, au fost declarate neconstitutionale, activitatea de evaluare se desfasoara si conform OMAI X si Instructiunilor M.I. Y, care nu au fost declarate expres neconstitutionale, si ca evaluarea se va face potrivit acestora :)))

Link to comment

Pai tocmai RPG de ce sa nu contesti? Crezi ca exista vreun judecator care sa nu tina seama de Hotararea Curtii Constitutionale!?

Blink321 ai mare grija sa nu urmeze si cel de-al doi-lea calificativ de corespunzator. De obicei asa se intampla! Repet daca vrei raspunsuri clare trebuie sa detaliezi . Daca nu....multa sanatate iti doresc!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.