Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0
BogdanC93

Permis de port-arma pentru politisti

Question

BogdanC93

Salut! Dunt elev in anul II la SAPVLC si vreau sa merg in Bucuresti sa trag intr-un poligon cu un Glock 17. Imi trebuie permis de port-arma pentru a trage in poligon daca "sunt" politist? Daca da, politistii obtin permisul ca orice persoana fizica sau printr-un alt mod?

Share this post


Link to post
Share on other sites

6 answers to this question

Recommended Posts

 • 1
Anadir

Vad ca unii dintre colegii nostri nu vor sa raspunda la o intrebare simpla. Nu iti trebuie permis de port arma ca sa poti sa mergi intr-un poligon privat. Oricine poate sa mearga si sa traga cu orice pistol cu glont (si in unele poligoane si cu arme de asalt) pe care il au acolo. Tot ce trebuie sa ai la tine este buletinul si aproximativ 150-200 de lei. In Bucuresti sunt mai multe poligoane unde o sa gasesti instructori pregatiti, multi dintre ei fosti sau actuali politisti. Spor!

 • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Adydht

Buna ziua. As dori sa ma ajutati in legatura cu permisul de port arma.eu am lucrat in MAI la politia de frontirmera din 2005 pana in 2011. M-ar interesa daca ma puteti ajuta in legatura cu, daca imi cumpar o arma de autoaparare pistol cu gaz, daca am nevoie din nou sa obtin un permis de port arma,avand in vedere ca pe timpul angajarii mele in MAI detineam.

Multumesc

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Roby

S-a schimbat legislația si acum au nevoie chiar si politistii aflați în activitate de cursuri pt obtinerea permisului de port armă

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Alin67

Modificarea legislativa este o mare porcarie

De ce spun asta?

Sa vedem exact ce spune legea

Persoanele fizice care doresc sa detina armament si munitie sunt obligate sa urmeze cursul pentru initiere arme. De asemenea, persoanele care executa serviciul inarmate, altele decat cele din cadrul institutiilor de ordine publica (ex. societati de paza, insotitori valori monetare, etc.) sunt obligate sa faca acest curs.

Dupa incadrare, acestea vor detine armament si munitie de serviciu in baza unui ordin de serviciu.

Politistii, jandarmii, militarii, in baza carui curs detin armament si munitie?

Foarte simplu.......curs pe care l-au parcurs in tematica cursurilor din scolile cu specific militar, absolvite cu diplome.

Revin si arat, daca au dreptul sa detina armament si munitie in baza unor legi, de ce sunt obligati sa urmeze cursul de initiere arme daca vor sa achizitioneze arme personale?

Mai ales ca legea le permite atat celor activi cat si celor trecuti in rezerva la termen, sa achizitioneze arme de aparare si paza (arme scurte militare, care sunt interzise altor categorii de persoane)

Poate cineva sa-mi explice acest lucru?

Hotărârea nr. 130/2005 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor și al munițiilor, prevedea ca persoanele enumerate mai sus se excepteaza de la obligativitatea absolvirii cursului, dar in Hotărârea nr. 11/2018 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor și al munițiilor nu mai prevede acest lucru.

Oare studiile absolvite nu mai sunt recunoscute sau valabile?

Va rog sa-mi raspundeti la aceste intrebari

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Marius

Astfel de explicații și răspunsuri trebuie să le soliciți în altă parte, nu aici, pentru că nu noi suntem inițiatorii legii respective.
La vremea respectivă în anul 2016, când legea era doar o propunere legislativă și s-a aflat în faza de dezbatere publică (faza în care orice cetățean poate trimite propuneri, obiecții etc.) noi am discutat aici și chiar eu am trimis propuneri. Mai mult, am fost chiar şi la Bucureşti, unde am participat la sedinţa de la MAI referitoare la proiectul de HG, am trimis propuneri şi am solicitat inclusiv aici pe forum sprijin, dar nimeni nu a fost interesat.
Din păcate, cei care "reprezintă interesele poliţiştilor" (CNP ori sindicatele) și nici alți colegi “mari luptători pă facebook etc.” ce sunt interesați doar de drepturile bănești, NU au fost interesaţi de aceste nedereptăţi și absurdităţi, care nu fac altecva decât să umilească şi să desconsidere profesia de poliţist. Toate derogările ce existau în vechiul act normativ referitoare la poliţişti au fost eliminate de iniţiator (Direcţia Juridică din MAI) motivându-se că nu toţi poliţiştii au studii/scoală specifică de poliţie (într-un cuvânt din cauza polițiștilor încadraţi direct).
Aşa se întâmplă când mulţi dintre noi se scaldă în indiferenţă şi nepăsare.
Mai mult:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
MihaiGabriel

Am o întrebare. Puștile dezactivate sunt legale? Și prin dezactivat ma refer sa nu poti trage nimic 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.