Jump to content
POLITISTI.ro

Legislatia rutiera in Ungaria - Codul rutier maghiar


Catalin

Recommended Posts

 • Moderator

În Ungaria începând cu 1 ianuarie 2011 amenzile de circulaţie au fost majorate şi au fost introduse noi reguli de circulaţie. :naughty:

De exemplu:

 • în intervalul 06.00 - 22.00 autovehiculele mai mari de 7,5 tone nu au voie sa facă depășiri pe drumurile publice care au cel puțin 2 benzi de circulație. De asemenea trebuie să păstreze o distanță de cel puțin 68 de metri față de cea din față. Nu trebuie să depășească viteza de maximum 80 km/h.
 • autovehiculele cu o masă mai mare de 3,5 tone sau cu o lungime mai mare de 7 metri trebuie să păstreze o distanță de cel puțin 50 de metri față de restul autovehiculelor în afara localităților.

Cum or măsura ei distanța în mers dintre autovehicule? :huh:

Link to comment
 • 5 months later...

Amendamentele la Codul Rutier ungar, care intră în vigoare la 1 iulie 2011, înăspresc sancţiunile, în special pentru şoferii străini.

Limita superioară a amenzilor a fost crescută, deja, în 2008, la 300.000 de forinţi, dar introducerea amendamentelor care permit plata unor amenzi în cuantum foarte mare şi obligativitatea de a le plăti pe loc vizează mai ales şoferii străini, care părăsesc ţara fără să îşi plătească amenzile.

Noile reglementări vor permite poliţiei să reţină un vehicul străin, până la plata amenzii.

Potrivit amendamentelor la Codul Rutier maghiar,

 • pietonii care trec pe roşu pot primi, amenzi care trebuie achitate pe loc, în valoare de aproximativ 113 euro
 • la însumarea a 18 puncte de penalizare, permisul de conducere este suspendat.
 • conducătorii auto care au consumat băuturi alcoolice, depăşesc viteza legal admisă sau nu respectă culoarea roşie a semaforului pot primi, amenzi de până la 1.130 de euro, pe care vor fi obligați să le achite pe loc.

sursa: realitatea.net.

Link to comment

nu este rau. ptr viteza : 50km/h si bautura si eu sunt de acord cu 1k euro amenda. asta chiar i-ar potoli pe multi in special daca s-ar si executa amenzile astea. Insa chiar si asa, cine nu are bani n-are nici masina cu care sa mearga 140km/h pe DN.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.