Jump to content
POLITISTI.ro

Probleme cu vecinii


andre96

Postare recomandată

Buna ziua,

Am ales sa scriu aici despre problema pe care o am in legătura cu niște vecini de bloc deoarece as dori niște sfaturi inainte sa fac vreo prostie. Situatia este următoarea: langa mine in bloc locuiește o familie de bătrâni (soț si soție) anul trecut au fost la asociație si le-au spus celor de acolo ca eu si cu bunica mea nu plătim datoriile si ca la noi in apartament locuiesc nu stiu câte persoane si ca consumam nu stiu cat, etc.. Am trecut cu vederea pentru ca am crezut ca e ceva doar de moment. Eu si cu bunica mea vorbisem cu cei de la asociație si le explicasem ca in caz ca întârziem cu plata lunară a consumului la apartament vom face tot posibilul sa nu rămână datorii. Eu pe timpul verii am fost plecată in străinătate iar bunica mea nu a locuit in apartament deoarece ea are casa ei si nu are nevoie sa stea in apartament deci acesta a rămas închis. La asociație bunica mea a lăsat nr ei de telefon in caz ca se iveste o problema sa o sune. Eu acuma sunt la facultate si sunt departe de casa, am primit telefon de la bunica mea (in vârsta de 78 de ani) ca au sunat-o de la asociație in legătura cu apartamentul spunandule ca sa rupt nu stiu ce țeava la apartament si ca a inundat apartamentul de sub noi si ca sa vina repede ca daca nu sparge usa si intra in apartament (vorbesc despre domnul de la asociație care a sunat-o pe bunica mea) închipuiți-vă voi cum sa simțit bunica mea auzind asta la telefon! Săraca de ea e bolnava si suferă cu inima si de abia poate merge si a trebuit sa se ducă de urgentă la apartament sa vadă care e problema iar cand a ajuns acolo nu a găsit nimic inundat, sa dus la vecina de sub noi sa vadă care e problema iar aceasta a spus ca a fost doar o mica scurgere de la o țeava si nu era de la noi. Deci practic o grămada de minciuni si înșelătorii plus amenințare de încălcare de domiciliu. Eu acuma trebuie sa ma duc acasa (sa fac 450 de km) ca sa rezolv problema asta. Doamne fereste daca făcea bunica mea infarct cand au sunat-o? Ce ar trebui sa fac in cazul asta ca sa nu mai am probleme si sa poată stea liniștita bunica mea? Cineva mi-a recomandat sa fac plângere la poliție, asa ar trebui sa fac? Imi vine sa ma duc acolo la ei sa le fac un scandal, cum își permit sa se comporte asa? 

Link către comentariu
  • 9 luni mai târziu...

Bună ziua ! Locuiesc intr-un bloc de aproximativ 16 ani, iar de cand m-am mutat aici, am avut probleme intr-un mod indirect cu familia ce locuieste langa usa mea. La inceput problema era tatăl din acea familie, care făcea panarama pe scara, ameninta cu bătaia, a vrut sa se omoare s.a. . Cativa ani buni mai tarziu, fiul acestuia, care din cate am auzit a fost internat la nebuni, a început panarama, preluandu-i locul tatălui. Acesta se răzbuna pe familia sa afectând si vecinii din scara. Au fost nenumarate seri cu bătăi cu cutite, bâte, l-au dat afară din casă, s-au amenintat unii pe altii cu moartea, au distrus lucruri, iar eu, locuind fix langa usa lor, sunt afectată de ceea ce se întâmplă si simt ca nu mai suport. Trebuie sa intru mereu cu frica in scara deoarece ei in orice moment se pot bate la usa. A amenintat de multe ori ca sparge teava de apa si de gaz si o sa zburăm toti in aer. Astazi s-a tinut de cuvant si a spart teava de apa, a ramas tot blocul fără apa pana a venit cineva sa repare. Pe etaj apa mai avea putin si-mi intra in casa. Acum traiesc cu frica ca in orice moment poate sparge si teava de gaz si putem muri cu totii. Tin sa mentionez faptul ca vecinii nu vor sa se implice deoarece le este frica. Politia locala de fiecare data cand a fost chemată, a rezolvat problema doar pe moment. Ce este de facut ? 

Multumesc pentru timpul acordat ! 

Link către comentariu

Buna ziua,

Am o problema destul de serioasa cu vecina, si as dori niste sfaturi inainte de a face ceva prostie. De mai mult de 3 luni vecina de 62 de ani o jigneste pe mama mea de 60 de ani, o injura, vorbeste urat despre ea pe strazi. Cauza fiind: ca mama ia zis la vecina ca nu este frumos din partea copilului ei ca na venit sa o viziteze cand era pe moarte, mentionez ca mama ia salvat veata. Si din ziua aia a pornit tot. Intro zi mergeam la lucru si vecina ma oprit ca mama e a curva, si o jignea in continu, eu fara reprosuri am plecat nervos. Si azi a fost un scandal, vecina vorbea in scara blocului ca mama a omorat bunicii s tot feluri de prosti,  iar eu nu mai suport sa fie mama jignita in asa fel. Ce pot face? Cum procedez? Va multumesc.

Link către comentariu
On 18.08.2016 at 18:09, CristinaMd a scris:

Politia locala de fiecare data cand a fost chemată, a rezolvat problema doar pe moment. Ce este de facut ? 

Nu mai solicita gardienii locali, că nu te ajută cu nimic.
Cel mai bine ar fi să mergi la unitatea de poliţie pe rază căruia domiciliezi şi să vorbeşti cu poliţistul de proximitate care arondează zona ta. Acesta va şti ce este de făcut pentru a avea o rezolvare de durată a situaţiei din blocul tău. Vecinii tăi ar trebui să se implice şi ei!

 

On 24.08.2016 at 18:25, DBarna a scris:

Am o problema destul de serioasa cu vecina, si as dori niste sfaturi inainte de a face ceva prostie.

Ia legătura cu poliţistul de proximitate care arondează zona ta de domiciliu.

Link către comentariu
  • 11 luni mai târziu...

Buna seara,

Va rog din suflet daca puteti sa ma ajutati cu un sfat. Sunt disperat si nu stiu ce pot face pt ca nu am mai fost pus in situatii asemanatoare.

Stau la casa. Intr-o noapte m-am trezit speriat pt ca o vecina arunca cu pietre unde am doua masini parcate.Am iesit afara a inceput sa-mi adreseze injurii si amenintari spunand sa-mi leg cainele ca latra.. Mentionez ca tarcul unde se afla cainele se afla la aprox. 20 de m de gard iar seara ii dau drumul in curte ca masura de siguranta in 2005 fiindu-mi sparta casa si fiindu-mi furata suma de 20 000 de euro (autor necunoscut bineinteles...atunci nu aveam caine)

Revenind la intamplarea mentionata ; a doua zi m-am dus la politie si am anuntat incidentul cu pietrele ,injuriile si amenintarile adresate. Am primit apoi o adresa de la politie ca i s-a pus in vedere sa nu ma mai deranjeze. Saptamana trecuta cu toate ca si respectiva a primit adresa respectiva a repetat acelasi lucru (pietre si injurii). Au inceput si alte hartuiri; mi-a blocat cu masina accesul in curte. M-am dus la politia locala azi 16-08-2017 ..au venit au constatat ..fotografiat si le-au lasat o hartie in parbriz. Seara aceasta a iesit ginerele numitei mai sus cu o bata si a inceput sa bata in poarta si sa ameninte. Am fugit si ne-am incuiat in casa ( eu, maicamea si viitoarea sotie). Am sunat la 112 au venit ne-au vorbit ironic spunandu-ne sa ne punem bodyguard, suprins ca nu ne-au gasit batandu-ne si au plecat. Au uitat sa spun ca am primit amenintari de spart casa si ma gandesc ca poate asta urmaresc.


Nu stiu ce pot face pentru ca ma tem pt viata mea si a familiei ei recunoscand inclusiv in fata politiei ca a venit cu bata si nici macar nu s-a chinuit sa minta afirmand ironic a amenda e mica de doar "500 de ron".

Pe fuga am filmat cu telefonul. Anexez.

https://streamable.com/smppq

https://streamable.com/mrzvt

Intr-o tara unde nimeni nu face nimic , unde nici politia nu mai este respectata , nu are imaginea care ar trebui , poate exista cineva care imi poate da un sfat profesionist.

Multumesc

Link către comentariu
  • 9 luni mai târziu...

Vorbiți mai întâi cu vecinii dvs. pentru a remedia problema.

Daca nu se rezolva nimic, puteți sa apelați la angajații primăriei localității in care domiciliați, la gardienii locali.

Link către comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Buna ziua!

Traiesc intr-un sat mic si am un vecin care isi tine masinile, tractorul si alte utilaje agricole pe strada. Pe langa asta tot acolo isi tine baloti si mizeria de la animale. Vizavi de ei, este scoala gimnaziala din sat. Dupa parerea mea nu este sanitar ca mizeria animalelor sa fie doar la 5m de la locul de joaca a copiilor unde joaca fotbal. 

Ce as putea sa fac in situatia asta?

Va multumesc frumos pentru raspuns!

O zi frumoasa!

Link către comentariu

Sa mergi la primăria comunei tale si/sau la Direcția de sănătate publica din județul tau.

Cei de la școală nu sunt deranjați de ceea ce face vecinul tău? 

Sau nu exista nicio școală pentru ca trăiești într-un sat mic și doar ai o problema cu vecinul tău?

Link către comentariu

Locuiesc in Craiova, intr-un bloc din prefabricate, unde se aude si respirația celui care sta deasupra ta. Stau la etajul 1, iar familia care locuiește deasupra, la etajul 2, mi-a creat de-a lungul timpului (12 ani) destule neplăceri (inundații, șicane, zgomote in miez de noapte). De câteva luni, vecina deasupra nu prea mai doarme nopțile, toată noaptea tropăind, trântind, scartaind, trosnind, folosind apa la maxim. Am atenționat-o de nenumărate ori, fără nici-un rezultat, ba chiar ambitionandu-se si făcând zgomot mai mare.

Au fost nopți când nu am dormit mai deloc. Acum sunt in concediu, dar îmi este groaza sa înceapă munca, in condițiile date.

Nu știu cum sa reactionez cu asemenea "oameni". Ce ma sfătuiți?

Va mulțumesc!

 

Link către comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Bună seara. Am o mare problema cu vecinii. Locatarii la case în curte comuna sunt în felul următor, 10 familii permanente care se diferențiază prin: bunica, fiul, nepotu, nasa1, nașa 2, (adică 1 familie compusa din 5 familii) 2 varstnice greu deplasabile, și alte 3 familii care sunt șantajat de cei 5 și din acest motiv țin cu ei. 

De 1 an de zile de când m-am mutat am avut mașina zgâriată din primele 2 săptămâni în curtea, de fiecare dată când au ocazia mă insultă, se leagă de faptul ca matur, ca parchez mașina, ca merg în spate la magazie cu lanterna (curtea nu are sursa de lumina), ca zugrăvesc, ca repar poarta, ca am vopsit poarta culoare pe care nu le place, ca am avut inițiative bune...și multe alte nimicuri. Și sunt multe scandaluri. Politia a venit de nenumărate ori.

La un moment dat acum 3 luni, mi-am pierdut răbdarea și am făcut și eu plângere și reclamații peste tot (gaz-erau scurgeri de gaz, electrica-aveau cabluri conectate din principala, dsv- curtea e plina de purici căpușe pisici și câini liberi, iar la politie am făcut pentru injurii, hartuire consecutive și scandal). Am sperat în ultima clipa ca se vor calma, de 3 luni îi înregistrez cu orice scandal, sunt 5 neamuri împotriva mea... Sunt singura și fără apărare. Vecinii vor sa ma mut sa ocupe ei spațiul. Tot ei sunt recalcitranți și cu voce impulsiva. Deși am înregistrări cu care pot dovedi felul lor de comportament ei susțin ca mint și sunt pe puțin 13 care zic la fel. 

Ce pot face? Simt ca nimeni nu ma ajuta, in afara de înregistrări nu am nici o dovada, ei sunt 5 familii soț soție și copii, pe putin 13 persoane împotriva mea și a soțului. Îmi place zona, eram fericită, locul de munca aproape, ei mi-au furat acum acest drept de bucurie. Nu vreau sa mă mut. Ajutați-mă, va rog, sunt deja in depresie, plâng zilnic și am dezvoltat și frica de a merge acasă. 

As apela și la avocat dacă as ști ca se liniștesc și că mă lasă în pace. 

Link către comentariu

Buna seara

sunt o soferita de 47 de ani si vreau sa va intreb pe dvs,daca in trafic o fata de 20 ani mereu face mutre si semnul ,,fack you,, pentru ca mi a scris prin messenger sa nu mai parcezi la locul lui,dar in localitatea noastra nu are nimeni loc la parcare nu platim taxe de parcare in jurul blocului. Am raspuns,ca nu e locul nimanui ca nu este cumparat de nimeni,si parcezi unde  primesc loc. De mai multe ori a facut mutre si semnale in felul de mai sus,nu mai suport.Am cerut pe mama lui sa vorbeasca cu fiica sa ca nu-i frumos ce face,dar degeaba.Am dreptul meu sa fac plangere la politie ca sa nu mai jigneasca pe mine ?

 

multumesc pt raspuns

Link către comentariu

Da, ai dreptul sa faci plângere la politie dacă ești jignita.

Legat de locul de parcare, dacă ai probleme, te rog sa iei legătură cu angajații primăriei, adică cu gardienii locali. Ei se ocupa de asa ceva.

Link către comentariu

Buna seara domnilor!

Am rugamintea sa ma sfatuiti ce ar fi de facut in urmatorul caz:

- eu stau la curte (sectorul 5) si am masina parcata in fata portii

- in apropiere (vis-à-vis de curte) este un bloc cu 7 etaje unde sunt 2 specimene care ies sa fumeze pe geam si arunca tigarile aprinse la intamplare (cetateni cu varsta respectabila)

- pe langa troiana de chistoace din fata portii si din strada, mai nou am inceput sa gasesc si pe masina chistoacele celor 2 indivizi (au capatat indemanare), chistoace care au ars mocnit pe masina (benzina, capacitate rezervor :D 55L)

- am reusit sa ii filmez si cu telefonul mobil (unul sta la etajul 2 iar celalalt la etajul 7) exact cand termina de fumat si arunca mucurile de tigara aprinse

- singurul contact pe care l-am avut a fost cand i-am rugat sa nu mai arunce chistoacele pe geam iar ei sustineau sus si tare (indignati oarecum ca mi-am permis sa ii rog asa ceva) ca nu arunca chistoacele

Cui sa ma adresez si ce ar fi de facut?

Nu vreau sa ma cert cu nimeni, nu am avut discutii cu vecinii si nici nu am de gand.

 

Link către comentariu
  • Marius a modificat titlul în Probleme cu vecinii

Stimate domn,

Multumesc pentru indrumare.

Am decis sa intorc si celalalt obraz catre vecini si i-am mai rugat inca odata sa inceteze.

De cand am discutat cu ei, s-au civilizat. Poate se lasa si de fumat!

Vedem cat ii tine. 

Stima

 

Link către comentariu
  • 1 an mai târziu...

Buna seara!

 

De 3-4 saptamani am probleme cu noii chiriasi. Fac galagie insuportabila si copii alearga pana la ora 24 prin casa. Se injura si se ameninta la telefon toata ziua si toata noaptea. Am anuntat si administratora, am vorbit si cu ei si cu proprietarii apartamentului care nu sunt din Bucuresti. Din cate am inteles de la administratora, nu figureaza in actele imobilului si nici viza de flotant nu au. Posibil sa stea la mica intelegere cu proprietarul care este primar intr-o localitate din Alexandria. Ce imi propuneti sa mai fac? Mentionez ca omul a venit de curand din Spania si stau 5 in apartament desii sunt trecuti doar 2 la intretinere. Am si inregistrat totate injuraturile si amenintarile care se intamplau dupa ora 24 pana la ora 2. Problema care ma defavorizeaza este ca sunt singurul vecin deranjat. Langa ei nu mai sta nimeni, sus este spalatoria si jos sunt eu. Ce pot sa fac pentru a scapa de galagia insuportabila si sa nu intre peste mine in casa deoarece nu sunt vecini civilizati?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.