Jump to content
POLITISTI.ro

Acuzat pe nedrept de furt


Abilitys

Recommended Posts

Buna ziua.

Am si eu o mica problema . Acum o zi am fost la o sala de fitness si cineva din acea sala cineva acuza ca cineva i-a furat telefonu. El nestiind exact cine si unde l-a lasat. Aceasta persoana maa acuza pe mine si inca un prieten de furt deoarece noi am imiediat dupa el (mentionez ca dupa mine si prietenul meu au mai intrat cateva persoane circa 10 )in sala vazand asta pe inregistrarea din camerele video. Mentionez ca camera video este doar pe hol acolo unde vede cine intra si cine iasa nu este in toata sala. Dupa cateva ore parinti acestei persoane vin la mijolcul de transport cu care ma duc acasa si ma acuza in public ca eu i-am furat fiului ei telefonul si ca o sa vad eu ce o sa patesc ca o sa fie vai de mine . Eu nestiind nici macar cine este si de cine zice . Dupa ceva ore vine politia acasa la mine si prietenul meu si ne i-a la intrebari precum daca stim ceva sau daca noi am furat telefonu. Noi iam raspuns clar nici macar nu stiu cine este si nu am furat nimic . Politistul ne-a luat datele de pe bulentin . Dupa care au venit si parinti persoanei care acuza ca i sa furat telefonu si ei ne-au acuzat din nou pe nedrept.Politistul dupa ce ne-a luat datele ne amenintat ca e grav si ca o sa fie dosar penal sa avem grija si le-a zis parintilor sa mearga sa depuna plangere la sediul din politie si sa ceara inregistrarile video de la sala de fitnes dupa care sa i le trimita lui sa se analizeze.

Mentionez ca in inregistrari se vede clar cine a esit si cine intra nu toata sala , vestiar etc doar holu principal. Se poate vedea ca inaintea mea si a prietenului meu au esti circa 4 5 persoane .

Si asa am intrat in ceva care nu am nici macar un fel de treaba.

 

As dori si eu sa stiu ce mi se poate intampla ? deoarece nu am mai avut niciodata probleme cu politia

Si ce as putea face inmpotriva acestor persoane? deoarece m-au acuzat pe nedrept si in public 

Va multumesc!

Edited by Abilitys
Link to comment
 • Moderator

Poate ca este momentul sa discuti cu un avocat! Nu oferim asistenta juridica pe acest forum!

In concluzie, daca nu ai nici un fel de implicare in acest furt, atunci nu ai de ce sa-ti faci griji! Poate doar disconfortul de a da niste declaratii la Politia Romana.

Apropos, cand faci pauze de la sala, mai pune mana si pe carte, ca in viata nu-i important doar sa ai muschi !

 • Upvote 6
Link to comment
 • 1 year later...

Buna seara.

Ajutati-ma va rog cu un sfat.

Lucrez la o casa de pariuri in Bucuresti. Acum cateva zile unui client i-au iesit numerele de la loteria Grecia Kino. A venit la mine cu un bilet de la ora 13:15 mentionand ca e castigator a notat CNP-ul impreuna cu numele prenumele si semnatura pe bilet dar in sistem aparea pierdut biletul. In momentul in care i-am spus ca este necastigator a inceput sa tipe la mine atat el cat si un alt individ care era in sala ca ei au vazut cu ochii lor ca au iesit acele numere. Eu m-am uitat pe internet si am observat ca acele numere iesisera de fapt cu o extragere inainte adica la cea de la 13:10 i-am spus din bunavointa sa caute biletul de la 13:10 ca acela era castigator. Persoana in cauza a tot cautat biletul prin agentie, avea un castig d 300 si ceva de lei(miza fiind 5lei) iar dupa ce a vazut ca nu il gaseste a inceput sa ma acuze pe mine ca i-am luat eu biletul. Bine inteles ca a facut reclamatie ca eu i-as fi furat biletul si a fost nevoie sa sune la politie ca sa se verifice firmarea din ziua repectiva. Am sunat si eu sefii ierarhici si  acestia mi-au spus ca se vede foarte clar cum eu i-am dat individului biletul impreuna cu bonul fiscal. Dupa ce individul de intoarce de la sectia de politie din nou ma acuza de data asta nu doar ca nu o-am dat biletul ci si ca nu i-as fi dat bonul fiscal. A inceput sa ma amentie si sa imi spuna ca el cheama si televiziunea sa ma vada toata tara ca eu fur biletele clientilor. 

Va rog sa imi spuneti pot actiona in instanta pentru ca m-a acuzat de furt dar sunt filmarile care dovedesc ca nu am furat nimic? 

 

Va multumesc pentru ajutor. O seara frumoasa.

 

Link to comment
 • Moderator

In primul rand, trebuie sa se lamureasca plangerea depusa impotriva ta si apoi poti sa faci demersuri legale fata de cel care te-a acuzat (pe nedrept, dupa cum spui)

Link to comment
 • 2 months later...

Salut băieți, este prima mea postare si sunt chiar surprins plăcut ca o fac  in data de 18 am fost la o petrecere,in acea seara un timp de la o alta masa ne a terorizat toată seara,se lua de fetele cu care eram, se bagă in seama. tipul munte de om cred ca undeva la 1, 95 și 150 de kg un muuunte de om. spre dimineața când a trebuit sa plec,niște tovarăși au rămas in fata clubului la vorba și s-a dus și el la ei, eu am văzut ca aveau o discuție acolo,mi am dat seama ca nu este in regula și M am dus si eu,când am ajuns un prieten de al meu chiar mic și foarte slab i-a spus sa și bea paharul și sa ne lase in pace, apoi muntele ce credeți, și a lăsat paharul și a luat garda și a zis dom-le eu sunt smardoi și l a lovit pe unul din ei, când am vz ..nu stiu din autoapărare, frica nu pot sa mi dau seama.i am dat si eu un pumn de a căzut, nu s-a ridicat poate 3-4 minute, poate mai mult ca am plecat cu toții, treaba este ca i am spart și 3 Dinți..App..primul sentiment a fost ca am murit și ca ma duc la pușcărie,după toate astea au sărați cei de la paza au dat in noi și intr-un sfârșit am plecat, a doua zi am luat legătura cu tipul sa vedem cum este situația, noi nu știam ce se întâmplase. tipul este băiatul unui mare interlop, are 26 de ani, a făcut pârnaie un an și 8 luni, escroc de meserie și mi-a spus ca a depus plângere la parchet ca i am furat un telefon s8 ca are cutia acasa și ca pe el nu îl interesează ca se ajunge in instanța, ca și el a stat un an și 8 luni la pușcărie pentru un pumn și ca nu îl interesează nimic, eu l am sunat cu gândul sa evit toate chestiile de genul cu poliția sau orice altceva, ca sunt de buna cuviință sa plătesc ce trebuie sa plătesc și sa se termine odată, iar el mi-a spus ca nu și nu,mi a spus ca depus plângere la parchet și ca i a dat 45 de zile-nu stiu ce.cum sa procedez ?

Link to comment
 • 4 years later...

Buna seara, 

Foarte nou si strain este pentru mine acest domeniu, sper sa ma descurc in relatarea urmatoarei situatii:

Am incercat sa ma angajez recent la o firma nou deschisa si angajatorul a cerut feedback de la fostul loc de munca. Problema este ca el nu a cerut feedback fostului angajator, ci, banuiesc ca unei angajate sau poate un tert care a auzit barfe.  Insa el a sustinut sus si tare ca a discutat cu angajatorul. Omul a luat in considerare acele vorbe si a hotarat sa ma refuze. Este practic o acuzatie indirecta de furt. Persoana in cauza ar fi spus, citez "ca au fost ceva probleme cu banii "(a completat mai tarziu ca au lipsit din ei, dupa care a negat acest lucru) si ca ma feresc de paza (chipurile as avea ceva de ascuns). Pentru mine a fost o noutate socanta. Mai intai mi-am sunat supervizer-ul pe care l-am intrebat daca au fost asemenea plangeri la adresa mea cat am lucrat acolo. Mi-am sunat si primul supervizer, care a negat, de asemeni, acest lucru.  Actualul (sepervizer) s-a oferit sa discute cu el in acesta privinta asa ca i-am inaintat nr de contact si am tot asteptat sa il sune dar nu a facut asta. L-am sunat si pe fostul angajator sa il intreb daca i-a oferit vreun feedback. Raspuns negativ. Dupa discutia cu fostul angajator l-am instiintat ca l-am contactat si am vorbit cu el. Deoarece si el a negat ca ar fi dat mai departe informatii despre mine deoarece nu a fost sunat in acest sens, l-am rugat sa imi spuna cine i-a furnizat acele informatii pentru a-l trage la raspundere. Raspunsul lui a fost urmatorul " nu mai conteaza cine a spus sau nu, nu am timp de conversatie sa dau explicatii." 

Eu nu pot sa trec peste asta in primul rand pentru ca stau intr-un oras mic si barfele circula repede. Se pare ca se iau in considerare si mi-ar putea afecta urmatoarele angajari. 

Vreau sa aflu cine a facut asta. Nici nu se pune problema sa imi recunoasca fostele colege acest lucru...

Cum as putea proceda? 

 

Edited by alex202F
Link to comment

Nu se poate depune plangere pentru calomniere sau ceva asemanator? Totusi este o acuzatie nefondata, transmisa mai departe care imi afecteaza parcursul in profesie.

 

Link to comment
 • Moderator

Dacă consideri că ai fost insultat sau calomniat, poţi intenta un proces civil împotriva persoanei care te-a jignit/calomniat. Aceste fapte nu mai sunt prevăzute de legea penală. 
În cazul unui astfel de demers există obligaţia de plată a unei taxe de timbru şi trebuie să poţi dovedi în faţa instanţei ceea ce vei susține în cererea de chemare în judecată. Spre exemplu: să ai martori cu care să poţi dovedi în mod cert şi fără dubii săvârşirea faptelor ilicite împotriva ta, ori dovezi materiale/scrise, etc. În principiu e necesar să poţi dovedi în faţa instanţei de judecată că sunt îndeplinite condiţiile generale ale răspunderii civile delictuale: existența prejudiciului, existența faptei ilicite, existenţa raportului de cauzalitate între fapta ilicită și prejudiciul produs şi nu în ultimul rând existența vinovăției. 
Mult succes! 

Link to comment

Declasarea pe plan profesional nu este considerat un prejudiciu? Precum si patarea reputatiei? Multumesc pentru raspunsuri!

Declaratia martorilor este inregistrata telefonic. Fizic nu sunt prezenti in acelasi oras.

Link to comment
 • Moderator

Faci o confuzie majoră pentru că nu cunoşti diferenţele dintre delictul civil şi faptele care sunt incriminate ca infracţiuni.
Legea penală cuprinde sfera infracţiunilor, ce sunt fapte care decurg din încălcarea unor obligaţii publice. Popular spus, legea penală că incriminează fapte ilegale care afectează societatea sau publicul colectiv, în sensul că perturbă pacea/liniştea şi ordinea societăţii. Acest aspect este în contrast cu legea delictuală civilă, care se ocupă în mod specific de fapte ilicite care afectează individul personal. Legea penală este un act normativ care reglementează comportamentul societății și asigură protecția cetățenilor prin pedepsirea celor care nu acționează în conformitate cu această lege. Infracţiunile de crimă/omor, incendiere, viol, jaf, furt şi aşa mai departe sunt fapte care afectează societatea în ansamblu. De exemplu, dacă există o serie de crime comise de o persoană, atunci se consideră că siguranţa societăţii este în pericol. Iar spre deosebire de legea delictuală civilă, legea penală are ca rezultat în general o pedeapsă cu închisoarea. În schimb, conform legii delictuale civile - Cod civil, persoana vinovată este obligată de către instanţa de judecată să plătească despăgubiri persoanei care a suferit un prejudiciu în vederea acoperirii daunelor produse. 
Caută şi consultă un avocat.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.