Jump to content
POLITISTI.ro

Completare propietar in cartea masinii


Th0mas

Recommended Posts

Buna ziua,

Caut sa cumpar o masina second hand si am intalnit de cateva ori problema din subiect, in cartea masinii este trecut doar primul propietar, cel curent (al doilea) nu. Nu stiu care este scopul si de ce apeleaza la aceasta situatie, este in regula asta?

Multumesc

Edited by Th0mas
Link to comment
  • Moderator

Motivele pentru care se practica acest lucru sunt multiple: fie evitarea unor proceduri birocratice, fie primul proprietar are situatia fiscala ncelarificata si nu poate obtine certificatul fiscal, fie din delasare, fie pentru a nu platii taxe si impozite, fie au recuperat taxa de prima inmatriculare etc.

In concluzie, ceva este la mijloc...

Link to comment

nu trebuie sa fie neaparat ceva la mijloc, am vandut si eu masina fara sa fiu trecut in carte. Am dat fiscalul fostului propietar si pe al meu. Pur si simplu nu am mai vrut sa platesc taxele de inmatriculare !!

Link to comment
  • 5 years later...

Buna ziua! Am fost la serviciul de inmatriculari Brașov pentru a inmatricula o masina si polițistul de la ghișeu mi.a zis ca trebuie sa completez cu pixul datele proprietarului de pe prima pagina a civ. 

Este normal ca pe cartea de identitate a vehiculului sa se scrie cu pixul? Menționez ca nelămurirea vine din faptul ca mai detin 2 autoturisme iar pe civ datele sunt tipărite de cei  de la serviciul de inmatriculari .

Link to comment
  • Marius changed the title to Completare propietar in cartea masinii
  • 2 years later...

Salutare,

In 2008 am cumparat un autovehicul second-hand iar la momentul respectiv aveam vreo 18 ani si am apelat la o firma de acte auto pentru a se ocupa de tot. Am folosit-o o perioada dupa care am lasat-o parintilor mei sa se foloseasca de ea deoarece eu mi-am luat alta. Acum masina a ajuns epava si voiam sa fac o procura ceva parintilor  mei ca sa poata scapa de ea (sa o stearga de la financiar/politie si sa o dea la remat ceva, fiare vechi, in numele meu deoarece eu locuiesc in alt oras si nu ma pot ocupa).

Acum cand am luat actele de la ai mei, am constatat ca pe talon sunt trecut eu, dar pe cartea masinii nu sunt notat. Mentionez ca la SPIT apare pe numele meu si deci am platit taxa in fiecare an.

Pot sa le fac procura alor mei ca sa scape de masina, cu toate ca nu sunt notat in cartea masinii ?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.