Jump to content
POLITISTI.ro

Problema de prioritate

RalucaV

Recommended Posts

Bună ziua, am și eu o întrebare în legătură cu prioritatea dintr-o intersecție ca cea din schiță. În trafic par să fie păreri diferite și mereu există neînțelegeri și aș vrea să cer părerea cuiva avizat dacă se poate.

Acolo semafoarele au un galben intermitent cu un cedează mai mic deasupra și o săgeată spre dreapta, galbenul ăsta nu se stinge când e verde la semafor, deși în alte intersecții se stinge când se face verde.

Cine are prioritate în situația prezentată, ambele mașini având verde la semaforul principal, plus intermitentul ăla care rămâne în funcțiune la verde?

prioritate.png

• Marius unfeatured this topic

Nu este niciun fel de gluma.

Eu stiu regula ca autov. B ar avea prioritate in conditiile in care semaforul este verde.

Dar mi s-a intamplat adesea sa fiu atentionata de ceilalti participanti la trafic (in cazul de fata autov. A) cum ca nu as avea prioritate eu, cea care fac dreapta. Asa ca am zis mai bine sa intreb, poate gresesc eu undeva. 

• Moderator

Semnalul de culoare galben intermitent permite trecerea la dreapta doar când semaforul e roşu. În situaţia prezentată, dacă ambele autoturisme întâlnesc culorea verde la semafor, nu mai au nicio treabă cu semnalul de culoare galben intermitent. Conform legislaţiei autoturismul marcat cu litera "A" trebuie să acorde prioritate de dreapta celui care circulă din sens opus, respectiv autoturismul marcat cu litera "B".