Jump to content
POLITISTI.ro

Problema de prioritate


RalucaV

Recommended Posts

Bună ziua, am și eu o întrebare în legătură cu prioritatea dintr-o intersecție ca cea din schiță. În trafic par să fie păreri diferite și mereu există neînțelegeri și aș vrea să cer părerea cuiva avizat dacă se poate.
 
Acolo semafoarele au un galben intermitent cu un cedează mai mic deasupra și o săgeată spre dreapta, galbenul ăsta nu se stinge când e verde la semafor, deși în alte intersecții se stinge când se face verde.
 
Cine are prioritate în situația prezentată, ambele mașini având verde la semaforul principal, plus intermitentul ăla care rămâne în funcțiune la verde?

prioritate.png

Link to comment
  • Marius unfeatured this topic

Nu este niciun fel de gluma.

Eu stiu regula ca autov. B ar avea prioritate in conditiile in care semaforul este verde.

Dar mi s-a intamplat adesea sa fiu atentionata de ceilalti participanti la trafic (in cazul de fata autov. A) cum ca nu as avea prioritate eu, cea care fac dreapta. Asa ca am zis mai bine sa intreb, poate gresesc eu undeva. 

  

Link to comment
  • Moderator

Semnalul de culoare galben intermitent permite trecerea la dreapta doar când semaforul e roşu. În situaţia prezentată, dacă ambele autoturisme întâlnesc culorea verde la semafor, nu mai au nicio treabă cu semnalul de culoare galben intermitent. Conform legislaţiei autoturismul marcat cu litera "A" trebuie să acorde prioritate de dreapta celui care circulă din sens opus, respectiv autoturismul marcat cu litera "B".

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.