Jump to content
POLITISTI.ro

Probleme loc parcare


Lulu2512
Go to solution Solved by Marius,

Recommended Posts

Buna Ziua,

Am o problema cu un vecin care considera ca spatiul pubilic ii apartine. Eu parchez masina pe trotuar in fata blocului de vreo 2 ani. Inainte locul a fost ocupat de fiul individului, care ulterior s-a mutat din bloc. In primavara s-a reintors cu pretentia de a isi lua locul pe care parca inapoi. De vreo 3-4 luni gasesc masina scuipata (zilnic) si azi, 16.09.2015, cand l-am surprins pe individ am incercat sa il intreb de ce face asa. Urland la mine mi-a zis ca e locul lui, ca el sta in bloc de 30 de ani si ca acolo si-a parcat cele 4 masini avute in trecut. Si daca nu mut masina...o sa vad eu ce patesc!

Intrebarea mea este: Daca fac plangere la sectia de politie de care apartin ce sanse reale sunt ca sa se rezolve cumva situatia?

Multumes!

Link to comment
 • Member

Mergi la primarie, plateste locul de parcare si daca vrei sa ai probe in cazul unei distrugeri amplaseaza o camera de supraveghere orientata spre autoturism.

Pentru conflictul cu vecinul poti incerca sa mergi la secita de politie din zona si sa discuti cu politistul de proximitate in vederea unei medieri a conflictului.

 • Upvote 1
Link to comment
 • 11 months later...

Buna ziua. O sa fiu cat pot de scurt.stau la bloc,vis a vis am alt bloc si intre acestea este o alee betonata unde se parcheaza masini.Aici un domn de vis a vis ma tot ameninta ca imi sparge masina daca mai parchez ca e locul lui de ani de zile.Nu se platesc locurile astea,nici macar vreun marcaj nu este.E batran omul dar se ia de toata lumea ce parcheaza aici.. ce este de facut? Tot gasesc ba stergatoare ridicate,ba oglinzi rabatate,ma astept sa o gasesc zgariata intr o zi.. unde ma pot adresa?nu e normal sa faca el legea..

Link to comment
 • Moderator
 • Solution

Astfel de probleme legate de împărţirea locurilor de parcare NU intră în sfera de competenţă a Poliţiei Române. Comunitarii şi Primăriile se ocupă de aceste probleme. Te sfătuiesc să mergi la Primărie şi să discuţi problema cu reprezentantul cetăţeanului, cel ales de comunitate să le fie aproape şi să le rezolve problemele.

 

Link to comment
 • 1 month later...

Bună dup-amiaza,

am o întrebare legată de atribuţiile poliţiştilor de proximitate. Sînt proprietar într-un bloc recent construit în Bucureşti şi deţin şi un loc de parcare în curtea imobilului. Locul de parcare este proprietatea mea, nu aparţine de primărie. Cu alte cuvinte, este, în acte, o parcelă de teren privat care funcţionează ca loc de parcare.

Întrebarea este următoarea: în cazul în care respectivul loc de parcare este ocupat abuziv de un vecin sau de altul, ce poate face poliţistul de proximitate în această situaţie? Are în atribuţii amendarea celui care ocupă spaţiul fără drept? Dacă nu, pe cine poate sesiza în acest caz? Am avut o situaţie în care un locatar cu un autoturism înmatriculat în alt judeţ a parcat pe un loc care nu-i aparţinea mai multe zile, iar poliţia de proximitate a spus că nu poate lua legătura cu proprietarul, aşa că nu are ce face. Făcînd o paralelă, întrebarea e: ce poate face poliţistul de proximitate dacă un străin îşi parchează maşina în curtea casei tale?

Vă mulţumesc anticipat pentru răspunsuri şi îmi cer scuze că întrebarea s-a transformat în mai multe. :)

Link to comment
 • Moderator

Dacă eşti proprietar al parcelei respective şi nu vrei să fie ocupată/încălcată de alte persoane, trebuie să o îngrădeşti şi să interzici accesul total. Ca să poţi acuza pe cineva că îţi încalcă fără drept proprietatea, trebuie să existe semne clare care să delimiteze suprafaţa respectivă (un gard, eventual nişte panouri etc.) prin care să informezi că respectiva proprietate nu e publică. Faptul că cineva îţi ocupă locul de parcare, nu îndeplineşte elementele constitutive ale vreunei infracţiuni.

O întrebare similară:

 

Link to comment

Buna ziua!

Locuiesc in Popesti-Leordeni si am o nelamurire lagata de parcare.

Locuiesc intr-un bloc de 6 apartamente. Cand am cumparat apartamentul nu am facut cu constructorul si acte pentru parcare si avem doar cota parte de drum toti cei 6 locatari.Avem o problema cu faptul ca avem  practic doar 5 locuri de parcare  deoarece stalpul se afla drept in mijlocul unui loc .

Noi am fost a doua familie care s-a mutat in apartament. Deoarece nu aveam masina cand am cumparat apartamentul ,cum era normal -deoarece aveam doar cota de drum nu eram proprietari pe vreun loc de parcare-nu ne-am insusit un loc de parcare anume , sperand ca vom ajunge la o intelegere cu viitorii nostrii vecini atunci cand va aparea si masina .Curand au aparut si vecinii, care,  avand masini si-au ales locuri de parcare .Cand a aparut si masina au inceput certuri interminabile cu vecinii , care acum erau mai uniti ca niciodata impotriva noastra ca ei au avut grija fiecare de locul lui, au mai aruncat o mana de nisip in locul unde au masina, ca ar fi intretinut locul si tot felul de aberatii.Si fiecare isi tinea de " propriul loc".La un moment dat am parcat pe locul unei vecine , care a venit din club la 2 noaptea sa bata la noi la usa sa ii eliberam locul(Era acasa doar sotia cu copilul).

Unul dintre vecini este plecat in Anglia .Tin sa mentionez ca s-a inteles cu vecinul de la blocul de langa sa isi lase masina pe "locul lui de parcare".

Am vorbit cu vecinul sa ne lase sa parcam pe locul liber si m-a mintit ca a cumparat el masina de la vecinul de bloc .Am fost la vecinul de bloc ,i-am explicat ca putem sa il determinam legal sa nu mai parcheze acolo .Acesta a recunoscut ca e masina lui si a mutat-o. Cateva luni bune nu au mai fost problema .Acestea au reaparut cand s-a intors vecinul din Anglia si si-a montat un T pe locul unde lasam noi parcata masina cu toate ca noi avem cu totii o anume cota de parcare si nu suntem proprietari pe un loc trasat.

Vreau sa stiu legal cum putem inlatura semnul pentru ca m-am saturat de cearta ,si daca as incerca sa il scot sunt sigur ca acolo s-ar ajunge, cu toate ca semnul este pus ilegal si nimeni nu detine acte pentru parcare.

Unde pot sa apelez, unde pot face reclamatie.

Link to comment
 • 1 year later...

Bună ziua, de cateva zeci de zile ma confrunt cu o situatie pe care nu știu cum să o abordez. In fiecare seară când ajung la parcarea de reședință ( e vorba de o parcare al unui imobil de 7 etaje), observ cu stupoare ca odată parcat, nu am loc sa cobor din mașină, întrucât vecinul meu nu se poate abține din a parca pe linia care desparte locurile de parcare(linia a fost vopsita de catre autoritati, după ce au făcut măsurători). I am explicat civilizat că nu pot sa ies din masina fara sa-i sterg masina si se pare ca nu am cu cine sa ma inteleg.  In imaginea atașată, este vorba de respectivul golf gri, aici se vede cum parcheaza cu roata pe linie (asta e asa parfum, se poate si mai rau). Din cauza acestuia, ca sa pot iesi din masina (chinuit rău), trebuie sa ma apropii de celălalt vecin. Poate părea banal, dar credeti ma ca nu e placut ca in fiecare seara sa fac manevre suplimentare, ca sa ma strecor in locul de parcare, fara sa zgarii masina vecinilor ( in mod ironic, daca i as atingeo ar face spume ca vezi doamne am făcut accident si trebuie făcuta amiabila) si sa stau să i sterg masina de praf , murdarindu mi hainele zilnic. Crede ti ma, spatiul din poza nu e suficient, camera face sa para asa. Eu din cate stiu, parcarea se face intre linii.

Intrebarea e... Pot sa fac ceva in acest sens? Adică, se considera a fi o abatere rutieră? Pe cine as putea sa contactez in acest sens pentru a se lua masuri(o amenda ar fi bine venita)? Ține această situație de poliția rutieră? Sau de proximitate?

Photo editing_Cloud20180624_1_1_1_1.jpg

 • Downvote 1
Link to comment
 • Moderator

Parcheaza cu fata, asa incat portiera ta dreapta sa vina langa portiera dreapta a lui. Chiar daca vii cu sotia, aceasta va coborî inainte de a parca si nimeni nu va mai avea probleme.

Succes!

Link to comment

Am specificat mai sus ca nu este o solutie, pentru ca daca vecinul din cealalta parte parcheaza mai aproape de mine, NU poate sa mai iasa nimeni din masina. Spatiul e insuficient, sunt aproximativ 40 cm spatiul dintre portiera care ii atinge masina si pozitia initial a portierei. Am incercat, n-ar fi problema ca nu poate cobora sotia, problema e ca NU POT sa ies din masina fara sa ATING cu portiera masina respectivului si mai apoi sa stau sa ii sterg masina de praf. Nu vreau sa ma trezesc ca vezi doamne imi face MIE observatie ca masina lui e zgariata si vezi doamne hai sa facem amiabil sau cine stie ce il duce capu sa faca. Eu as dori raspunsuri la intrebarile mele, daca se poate face ceva d.p.d.v legal (ma refer la sanctiuni, pentru ca e ultima pas).

PS: In poza prezentata a fost putin mai mult loc ca de obicei pentru ca e singura poza efectuata de mine. In general e mult mai aproape, mai ales daca vecinul din cealalta parte nu lasa putin loc.

Edited by manstru
 • Downvote 1
Link to comment
 • 11 months later...

Buna ziua, am primit recent o invitatie de la Politia Locala Targu Mures, pentru faptul ca am blocat intrarea la un bloc.

Masina mea era parcata in spatiul liber din imagine impreuna cu inca o masina fara a trece de bordura care deliminteaza parcarea de trotuar.

Am scos masinile pentru a fotografia parcarea, nu exista nici un semn pe carosabil care sa indice faptul ca este interzisa parcarea in acel loc.

Este un indicator in partea dreapta a aleei, langa un copac (putin mai in spate se observa) cu oprirea interzisa, conform legii acel indicator intra in vigoare de la semn in spatele lui, nu in fata si nici nu este amplasat in parcare, este parcat pe alee.

 

Intrebarea mea este: Am efectuat o parcare ilegala avand in vedere faptul ca nu exista un semn sau ceva care sa imi interzica parcarea in acel loc fara sa depasesc bordura sau sa intru pe aleea din imagine.

 

Am atasat mai jos doua imagini cu informatii

 

Va multumesc anticipat, cu stima Vlad Poptamas

62121498_759481321132992_3781044540291416064_n.jpg

Parcare.jpg

Link to comment
 • 1 year later...
 • 2 years later...

Buna seara. Recent am fost pus in situația de a caută un loc de parcare cu plata intr-o zona aglomerata. După o lunga plimbare am găsit un loc care la prima vedere părea liber, insa cand m-am apropiat am observat ca pe acel loc se alfa o persoana care “ținea” locul pentru cineva. 
Din punct de vedere legal, acest lucru este permis? 
 

Multumesc!

 • Downvote 1
Link to comment
 • 2 months later...

Buna ziua

Avem parcare privată la subsolul blocului dintre care 3 parcări sunt proprietatea locatarilor si 3 al constructorului. In fiecare zi vin niste indivizi (familie-prieteni al constructorului) schimba masini, le spală etc si imi umbla si pe locul de parcare. Am gasit masina cu vopsea pe ea, alte ori cu gunoaie pe locul meu de parcare etc. Ce pot face in cazul in care ma întâlnesc cu acești indivizi? Am dreptul sa sun la poliție daca parcările nu sunt pe numele lor? 
Multumesc 

Link to comment
 • Moderator

Sigur că ai dreptul să apelezi la poliţie, dar asta nu înseamnă că poliţia te poate ajuta cu ceva în acest caz. Problemele expuse de tine nu intră în competenţa de soluţionare a Poliţiei Române. 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.