Jump to content
POLITISTI.ro

Accident soldat cu victima


gabigabi

Recommended Posts

In urma cu o luna am avut un accident ,cu dauna totala pentru ambele masini , vinovat eu pentru neacordare de prioritate  si fara itp-ul valabil.Evenimentul s-a produs in apropiere de Constanta intr-o comuna,eu sunt din Iasi iar cealalta persoana din Sibiu.Ambulanta a luat-o pe sotia soferului deoarece acuza dureri la piept , i s-a dat drumul dupa cateva ore si din cate am inteles verdictul a fost o contuzie probabil din cauza centurii de siguranta.Pe procesul verbal scrie vatamare corporala din culpa usoara, accident soldat cu o victima.Politistul ne-a sugerat sa ne impacam cumva ca dosarului meu sa i se dea NUP si sa decurca treaba mult mai repede,altfel ambii va trebui sa face drumuri pana in locul unde s-a produs accidentul. Persoana vatamata mi-a cerut o suma de bani pentru a da declaratie pe propria raspundere precum ca nu are pretentie morala sau materiala din partea mea.Suma ceruta a fost de 1500 Ron.Zis si facut , a dat declaratia ,a semnat-o in fata mea si a politistului,precum ca nu are nici o pretentie din partea mea. Acum dupa o luna am fost sunat si amenintat cu datul in judecata deoarece RCA-ul meu (Euroins)le-a dat aproximativ 6000 Ron si lor nu le convine suma ,si sa le dau diferenta pana la 2000 de euro.Masina lor valoreaza undeva intre 2000-2500 Euro. A spus ca are foaie de la medic ,ca are concediu 29 de zile si ca imi poate face mult rau , daca nu ne intelegem sa le platesc diferenta ceruta.Eu sunt student si nu am de unde sa platesc o suma asa mare de bani ,nici nu lucrez , ce pot pati daca sunt dat in judecata, ce trebuie sa fac daca sunt dat in judecata si daca imi va influenta un posibil proces viitorul.In plus astazi am sunat polititstul care se ocupa de dosarul meu si mi-a spus ca inca nu mi s-a dat NUP deoarece procurorul este in concediu si ar mai putea dura inca 1 luna, nu inteleg de ce se invoca aceste scuze.Astept un raspuns va rog frumos deoarece insista cu amenintarile si presiunile la adresa mea.Multumesc frumos!

Link to comment

Ii este frica in continuare de plangere penala, din cauza "santajului" de a mai scoate bani de la el.

Parerea mea este sa nu mai discuti cu ei. Daca vor sa te actioneze in instanta, .. asta am si eu dreptul s-o fac.
 

Link to comment
  • 1 year later...

Buna ziua, in urma cu 8 luni am avut accident rutier soldat cu victima. Pietonul tranversa strada printr-un loc nepermis iar eu încercând sal evit l-am agatat cu oglinda din partea dreapta , cu stâlpul parbrizului si cu aripa dreapta , eu fiind la volanul autoturismului personal , având o viteza de aproximativ 55-60 km/h, in localitate.Mentionez ca eu am permis categoria  B , C , D, si sunt înscris la scoală de soferi pt categoria CE, dinnaintea producerii accidentului. Nu eram sub influenta bauturilor alcoolice nici nu am părăsit locul faptei. Acuma am dovada înlocuitoare a permisului, dar nu ma pot prezenta examenul ( traseu) pt obtinerea categoriei CE , nici nu găsesc de lucru ( ca sofer) pana nu am permisul. Dosarul încă nu a ajuns la parchet. Poate cineva sa-mi dea un sfat util cu ce ar fi mai bine sa fac? 

Link to comment
  • Marius changed the title to Accident soldat cu victima
  • Moderator

Depui o cerere scrisă la unitatea de poliţie ori la Parchet, în care soliciţi să-ţi comunice stadiul cercetărilor.

Link to comment
  • 3 weeks later...

Buna seara, in urma unui accident auto soldat cu ranire de persoana, am ramas fara permis. Dosarul fiind la Parchet(teoretic), imi pot prelungi dovada pe 30 de zile.

Problema este urmatoarea: In momentul in care am facut cerere sa vad dosarul, mi s-a respins, motivandu-mi ca nu sunt parte in dosar(am facut de 2 ori cerere).

As dori sa stiu, din moment ce am acea decizie scrisa a procurorului respectiv, daca as putea face contestatie la procesul verbal(partea rutiera), deoarece in Septembrie vreau sa plec in Germania pentru a-mi cumpara o masina si, din cate am inteles, nu am dreptul sa circul in afara Romaniei pe baza dovezii respective. Vreau sa mentionez ca au trecut 6 luni de la producerea accidentului. Multumesc

Link to comment

Bună seara, aş dori să ştiu dacă, în urma imaginii de mai jos, este posibil să îmi recuperez permisul de conducere, sau, cel puţin, care ar putea fi un motiv legal al Brigăzii Rutiere să îmi reţină în continuare permisul, neavând un proces verbal sau orice fel de sancţiune.

vlRoYPaaSWKKwDR_3l6Hqg.pngOrice informaţie îmi este de ajutor. Mulţumesc.

Link to comment

Imaginea postată este nerelevantă pentru întrebarea pe care ai adresat-o. Dacă ți-a fost reținut permisul de conducere, înseamnă că polițiștii au un motiv.

 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.