Jump to content
POLITISTI.ro

Noul Cod Penal privind armele albe


marius56

Recommended Posts

Buna ziua!Stiu ca este o problema discutata dar cum legislatie se schimba constant as vrea sa stiu,pentru anul 2015,daca portul de arma alba este legal.Doresc sa port un cutit deoarece din interese personale imi petrec mult timp prin paduri si pe campuri unde pot intalni de la hoti de lemne care pot deveni agresivi imediat pana la caini ciobanesti de stana care imi pot pune viata in pericol.Extras din Noul Cod Penal:(1) Fapta de a purta fără drept, la adunări publice, manifestări cultural-sportive, în locuri special amenajate şi autorizate pentru distracţie ori agrement sau în mijloace de transport în comun:

Prin acest paragraf eu inteleg ca atat timp cat il port asupra mea dar nu sunt prezent cu arma alba la adunari publice,manifestari,etc este legal,adica daca il port asupra mea pe strada este legal.Ma veti intreba ce caut cu el pe strada,de multe ori sunt nevoit sa trec prin locuri publice,pe strada,trotuar pentru a ajunge la zonele de pericol mai sus mentionate.Vreau parerea unui om calificat,toate acestea fiind spuse,este legal sa port arma alba in timp ce ma deplasez pe strada?

Link to comment

Eu te sfătuiesc să nu porţi cuţitul la tine atunci când te deplasezi printr-un loc public. Dacă chiar ai nevoie de ceva pentru protecţia ta atunci poţi să ai asupra ta un spray cu substante iritante, dar pe care să îl foloseşti doar pentru a te apăra.
Sunt curios, dacă te atacă vreun câine sau un alt animal ce faci, scoţi cuţitul şi te lupţi cu el, până îl dobori, la fel ca Tarzan sau Rahan?:))
La fel, dacă te atacă o persoană scoţi cuţitul şi gata? Vezi că aşa poţi să devii mult mai uşor o victimă. 

Link to comment

Daca ma ataca un caine sau alt animal(cel mai probabil doar caine)este de ajuns sa il tai putin cu cutitul si va fugi,in cazul oamenilor doar pentru intimidare,un hot de lemne se va gandi de 2 ori daca sa imi dea cu toporul in cap daca ma vede cu un cutit,cutitul as vrea sa il port ca un fel de bonus pe langa spray,dar noul cod penal clasifica si spray-ul ca fiind arma alba: 

(1) Fapta de a purta fără drept, la adunări publice, manifestări cultural-sportive, în locuri special amenajate şi autorizate pentru distracţie ori agrement sau în mijloace de transport în comun:

a) cuţitul, pumnalul, boxul sau alte asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, înţepare sau lovire;

b) arme neletale care nu sunt supuse autorizării ori dispozitive pentru şocuri electrice;

c) substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant


Deci ori ca port un cutit ori ca port un spray,daca ne luam dupa lege,este acelasi lucru.Normal ca nu am fost controloat de politie niciodata pentru ca nu am un comportament agresiv,nu fac scandaluri,dar daca s-ar intampla sa ma perchezitioneze pe strada(nu in mijloace de transport in comun,manifestari,etc)avand asupra mea un cutit sau un spray as fi pe partea legala sau ilegala?

  • Downvote 1
Link to comment
  • Catalin unfeatured this topic

Nu ai înţeles nimic!
În situaţia ta cel mai bine ar fi să porţi un spray, în locurile acolo unde portul acestuia nu este interzis, pentru a-l folosi în apărarea ta. Nu îţi recomand să porţi cuţit, decât la vânătoare sau pescuit, dacă ai aceste hobby-uri.
Ca o paranteză, încercă să eviţi câinii ciobăneşti de la stâni pentru că ei nu se sperie de urs, dar de un cuţit.
Deasemenea, nu te sfătuiesc să te încaieri cu unul care are un topor asupra sa şi mai este şi la furat.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.