Jump to content
POLITISTI.ro

Condiţii eliberare autorizaţia de reparaţie

Postare recomandată

Publicat

Am nelamuriri privind eliberarea autorizatiei de reparatii. Respectiv , am citit toate aspectele din codul rutier si regulament rutier cu privire la aceasta, dar nu m'am lamurit.

Procedura nu o stapanesc insa. Asadar , speta mea este urmatoarea: Un tip se prezinta la unitatea de politie sa solicite autorizatie de reparatii pentru un autovehicul pe care il are in administrare , in termeni simpli , este proprietatea firmei pe care o administreaza. Aduce la cunostinta lucratorilor de politie ca masina a fost implicata intr-un accident de circulatie pe raza de competenta , deci exista competenta teritoriala. Precizeaza ca accidentul a avut loc la o data anterioara ,,, mai mult de 72 de ore. Accidentul nu a fost anuntat de catre conducatorul auto , de proprietarul acesteia sau de vreo societate de asigurari in termenul de 24 de ore de la producerea acestuia la unitatea de politie. conducatorul auto si proprietarul sunt exonerati de aceasta obligatie datorita faptului ca autovehiculul este asigurat CASCO si accidentul s'a soldat cu avarierea vehiculului in cauza , nefiind implicat vreuna alt vehicul. Nu sunt alte pagube materiale.

Date fiind conditiile , se elibereaza autorizatia de reparatii? Daca da ,,, pe ce baza? conducatorul auto a savarsit vreo contraventie? se poate elibera autorizatie de reparatie in lipsa autovehiculului?

Mai sunt cateva probleme de abordat ,,, intr-o situatie similara , societatea de asigurari a cerut prin adresa politiei date cu privire la accident , respectiv copia actului de constatare , si rezultatul testarii alcool test.

Avand in vedere situatia de fapt , in care au trecut 72 de ore  de la accident , si se prezinta doar proprietarul masinii , in situatia eliberarii autorizatiei de reparatii, in cuprinsul acesteia este mentionat faptul ca " accidentul fiind inregistrat la (unitatea de politie)". aici intervine o serie de nereguli ,,,, accidentul nu a fost constatat de politist , respectiv nu a fost la fata locului, nu a vazut vehiculul avariat , nu a vazut conducatorul auto , a fost pus in imposibilitatea de a-l testa alcool test, deci nu poate face o constatare a accidentului...atunci cum poate sa  inregistreze accidentul? si mai mult , in situatia in care in dosarul de daune de la asigurari apare pe undeva autorizatia de reparatii eliberata de la politie , in care este mentionat ca accidentul a fost inregistrat la unitatea de politie , societatea de asigurari va solicita ( indreptatit , parerea mea) copii ale documentelor incheiate cu ocazia constatarii accidentului. Ei bine , neexistand constatarea , ce documente poti pune la dispozitie? PvCC? ( pe ce incadrare?) , declaratie pe proprie raspundere de accident ( a cui? a proprietarului? )

Intrebarea mea este : in situatia de fata , nu ar fi corect sa i se refuze eliberarea autorizatiei de reparatii proprietarului vehiculului, pe motiv ca accidentul de circulatie nu a fost inregistrat la unitatea de politie , si sa fie indrumat spre societatea de asigurari cu precizarea aspectului ca actul de constatare a acestora tine loc de autorizatie de reparatii?

• Marius a modificat titlul în In ce conditii se elibereaza autorizatia de reparatie?
  • 2 ani mai târziu...
Publicat

Buna ziua,

Am gasit un topic in care s-a discutat mult in privinta dovezii de reparatie in cazul unui accident de circulatie. Problema mea este una putin atipica. Ce se intampla in cazul in care masina a fost avariata in afara drumurilor publice(in padure, pe un teren proprietate privata), iar in urma incidentului nu au rezultatat decat pagube materiale (tabla indoita, un far spart, diverse atingeri pe caroserie)? Masina e folosita exclusiv pentru concursuri, are toate verificarile la zi si se deplaseaza pe drumurile publice doar pentru a ajunge la /de la concurs. Politia elibereaza dovada de reparatie in aceste cazuri? Este suficienta o hartie din partea organizatorilor in care sunt detaliate avariile suferite in concurs pentru a circula pe drumurile publice (cand spun avarii ma refer la avarii ale caroseriei, eventual o oglinda lipsa, si nu la mecanica masinii)?

Multumesc!

• Marius a modificat titlul în Condiţii eliberare autorizaţia de reparaţie
  • 2 ani mai târziu...
Publicat (modificat)

Salutare tuturor,

Masina mea este inregistrata in strainatate. Din neatentie am atins un stalp de beton cand ieseam din garaj. Vreau sa imi repar masina, dar am nevoie de dovada de reparatie. As vrea sa o repar in tara, dar avand in vedere ca masina nu este inregistrata in Romania, pot obtine dovada de reparatie? Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Modificat de abecedar
Adaugat detalii
  • 1 an mai târziu...
Publicat

Salut,

Am cumparat un auto avariat de la un parc auto din Romania.

Pe factura scrie- vehicol avariat.(far si bara sparte)

L-am transcris pe numele meu (era inmatriculat in RO) am numere/noi talon pe numele meu acum

Acum m-am trezit ca nici un service nu vrea sa se uita la masina, cer -Autorizatie ptr reparatie.

Cum pot obtine autorizatie de reparatie daca masina a fost cumparata deja avariata?

Va multumesc,

Florin

• Displace 1
  • 6 luni mai târziu...
Publicat

Buna ziua , mi-am găsit mașina vandalizată în București și am fost la secția 15 de poliție și domnii de acolo au făcut poze la mașina etc . Și mi-au spus că îmi pot da doar un Nr de înregistrare, dovada de reparație după 30 zile . Menționez ca masina are asigurare casco, dar nu îmi pot repara mașina fără această dovadă de la poliție. Exista riscul sa dureze mai mult de 30 zile? Va mulțumesc ! 

• Moderator
Publicat

Mergi înapoi la secţia de poliţie şi depune o solicitare scrisă. 

Publicat (modificat)

Buna ziua , îmi accepta solicitarea daca domnii de acolo mi-au spus sa aștept 30 zile ? trebuie trimis dosarul....după care ei abia atunci îmi pot elibera autorizația pentru reparație. 

Modificat de MihaiMrc
  • Moderator
Publicat

O acceptă. Dacă nu ai încredere o poţi formula şi depune la Parchetul competent teritorial.

• 9 luni mai târziu...
Publicat

Salut, vin din nou cu o intrebare legata de motocicleta mea. Inca inainte sa o cumpar de la fostul proprietar, am observat ca avea cateva crapaturi atat pe plasticele laterare, cat si pe cel din fata, insa nu le-am considerat problematice, fiind greu vizibile si afectand doar componenta estetica (cel putin, asa am crezut atunci). Acum, motocicleta e in posesia mea de ceva timp, si ma gandeam ca ar fi o idee buna sa fac ceva in privinta acelor crapaturi, pentru a preveni extinderea lor de la vibratii, schimari de temperatura, etc.. Intrebarea mea este, am nevoie de autorizatie de reparatie pentru asa ceva? Mentionez ca motocicleta nu a fost avariata in nici un fel din momentul din care am cumparat-o, insa prezenta crapaturile mentionate la momentul cumpararii. 

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Moderator
Publicat

Dacă știi sigur ca nu a fost implicata într un eveniment rutier, o poți repara liniștit.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.