Jump to content
POLITISTI.ro

Ajutor umanitar - Un politist greu incercat ...


Administrator

Recommended Posts

 • Administrator

Dragi colegi, prieteni de suflet, oameni buni,

Dorim să împărtăşim cu dumneavoastră un caz dureros despre care avem cunoştinţă şi pe care sperăm să nu îl ocoliţi. Vă mulţumim anticipat pentru orice ajutor umanitar veţi putea oferi spre alinarea suferinţelor unui poliţist greu încercat.

Este vorba despre colegul nostru, agent şef FLORESCU TĂNASE-GABRIEL, lucrător in cadrul poliţiei rutiere Constanţa, care în ziua de 12.12.2009, aflându-se în exercitarea atribuţiunilor de serviciu efectuând cercetarea la faţa locului a unui accident rutier, a fost lovit de un autoturism condus imprudent de un şofer care nu a ţinut cont de condiţiile meteo.

În urma accidentului colegul nostru a suferit un traumatism prin strivirea gambei stângi, cu fractură deschisă tip III şi ischemie ireversibilă.

Colegul nostru a fost internat la secţia de ortopedie a Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, unde a suferit o intervenţie chirurgicală prin care i s-a amputat 1/3 din piciorul stâng.

Pentru a duce o viaţă normală îi este necesară o proteză care costă aproximativ 50.000 de euro.

Acum, ajutorul pentru colegul nostru şi familia acestuia, greu încercată, nu poate veni decât de la Dumnezeu şi de la dumneavoastră.

Printr-un gest de solidaritate noi, membrii acestui forum şi orice alt binevoitor, putem contribui la ajutorarea atât din punct de vedere moral cât mai ales financiar printr-o contribuţie benevolă.

În aceste momente, pentru el şi familia lui orice sumă contează.

Pentru strângerea banilor este deschis contul IBAN – RO94RZBR0000060002576670, la banca Raiffeisen Bank al cărui titular este FLORESCU TĂNASE-GABRIEL, CNP 1760624131278.

În speranţa că acest apel va avea ecou în inimile şi sufletele dumneavoastră, vă rugăm stimaţi colegi să vă solidarizaţi cu noi şi cu familia colegului nostru pentru a-l ajuta să depăşească aceste momente grele.

Vă mulţumim

post-3-127050087998_thumb.jpg

Link to comment
 • Moderator

Gabriel Florescu a fost ranit grav in data de 12 decembrie 2009 în timp ce efectua cercetări la faţa locului într-un alt accident de circulaţie. Politistul se afla în afara carosabilului, în spatele autospecialei de poliţiei.

A fost strivit intre masina de politiei si cea a soferului care l-a accidentat.

Dupa doua luni de la producerea tragediei a povestit ce s-a intamplat:

„Terminasem cercetarea la faţa locului şi închideam uşile dubei criminalistice. Nu am văzut nimic, nu am auzit nimic, nu a fost nimic care să mă atenţioneze. Pur şi simplu m-am trezit blocat între cele două maşini“

„Mi-am dat seama imediat că am piciorul stâng distrus. Nu degeaba am fost la cercetare la atâtea accidente rutiere. Prima mea grijă a fost să văd dacă şi dreptul este la fel şi am încercat să-l mişc. Când am văzut că e teafăr mi-am spus că trebuie să lupt“

„Nici măcar nu am simţit durerea. Doar căldură şi o senzaţie de moleşeală. Am căzut la pământ iar un şofer a venit spre mine să mă ridice şi să ma întrebe ce s-a întâmplat“

În ciuda pierderii masive de sânge, politistul a ştiut ce are de făcut pentru a supravietuii. I-a cerut primului şofer care a venit să îl ajute, cureaua de la pantalon.

„Am legat-o deasupra genunchiului ca să opresc sângerarea. Am tras de ea cu putere şi s-a rupt. Am cerut o a doua curea, de la următorul martor al accidentului. În final am reuşit să leg două curele şi un batic pe care îl aveam de la o colegă de-a mea“

A fost solicitată ambulanţa însă a fost luat cu o maşină particulară de doi colegi şi transportat spre Constanţa. A fost preluat de ambulanta pe drum.

„Am cerut un garou să îl leg deasupra rănii, în locul curelelor. Nici măcar un garou nu aveau“

Pentru omul asta nu a venit niciun anunt din parte IGPR-ului (cel putin unde lucrez eu) pentru cei interesati de eventuale donatii. :angry:

 • Upvote 1
Link to comment

Nici pe la noi nu a venit vreun apel umanitar pentru acest coleg.

In plus nu este luna sa nu apara vreun astfel de apel pentru nu stiu ce ruda de gradul al x-lea a nu mai stiu carui general, colonel ...

Sper ca al nostru coleg sa aiba taria de a trece peste aceasta grea incercare. :(

Exista vreun termen limita pana la care sa se poata face donatiile?

 • Upvote 1
Link to comment
 • Member

"primul sofer" despre care se scrie in postul de mai sus este chiar autorul, iar colegul nostru s-a legat la picior cu cureaua acestuia. autorul accidentului avea permisul obtinut de cateva luni de zile, iar carosabilul era "ca oglinda", acesta a franat, a pierdut cotnrulul volanului si l-a prins pe colegul nostru intre autoturismul sau (un VW golf3 albastru) si autospeciala de la politia rutiera. cunosc aceste lucruri pentru ca se intampla ca soferul sa fie din comuna in care lucrez.

 • Upvote 1
Link to comment
 • 3 months later...
 • 10 months later...

Nici pe la noi nu a venit vreun apel umanitar pentru acest coleg.

In plus nu este luna sa nu apara vreun astfel de apel pentru nu stiu ce ruda de gradul al x-lea a nu mai stiu carui general, colonel ...

Sper ca al nostru coleg sa aiba taria de a trece peste aceasta grea incercare. :(

Exista vreun termen limita pana la care sa se poata face donatiile?

asta cred ca tine mai mult de seful de sectie.... daca nu face el asta nu cred ca cineva de la IPJ o sa o faca...

Link to comment
 • 3 years later...
 • Moderator

Un coleg are nevoie de sânge ca să trăiască! 

 

Un poliţist în vârstă de 35 de ani, Leaţă Marian, agent la Poliţia Rutieră din Găeşti, în timp ce se se deplasa pe motocicleta sa, în afara orelor de program a fost victima unui accident de circulaţie. Nefericitul eveniment a avut loc în după-amiaza zilei de 19 iunie a.c, pe DN 7, în zona Spitalului Orăşenesc Găeşti .

 

Din primele informaţii se pare că poliţitul de pe motocicletă a fost lovit în plin de o maşina al cărei şofer a virat brusc la stânga, fără să se asigure .

 

O ambulanţă l-a transportat imediat la Spitalul Orăşenec  Găesti unde medicii l-au stabilizat, însă din cauza multiplelor fracturi şi leziuni au decis să-l transporte pe acesta la Spitalul Floreasca din capitală cu un elicopter al MAI

 

Cei care doresc să facă acest gest  de omenie sunt rugaţi să anunţe prin telefon, la numărul 0245712444.

Donatorii nu trebuie să mănânce dimineaţa şi să nu sufere de hepatită.

 

Suntem convinşi că drama cumplită pe care o trăiesc acum tânărul poliţist şi familia lui îi vor impresiona pe cei care ştiu că viaţa poate depinde, uneori, de un gest simplu.

Mulţumim anticipat tuturor celor care îi vor da o şansă colegului nostru să trăiască!

 

post-2-0-17953600-1403511490_thumb.jpg

 • Upvote 2
Link to comment

Am fost azi la floreasca dar din păcate nu am putut dona sange. Probleme cu tensiunea arteriala. Cica sa revin peste o săptămână. Daca mai e nevoie anuntati-ma. Data viitoare stiu și beau o cafea înainte de a ajunge la spital.

 • Upvote 3
Link to comment
 • Moderator

 

Medicii sunt din ce în ce mai optimişti în privinţa şanselor de supravieţuire ale poliţistului Marian Leaţă, victimă a unui cumplit accident rutier petrecut vinerea trecută. Dacă iniţial, şansele tânărului erau aproape de zero, iată că recuperarea lui se face aproape miraculos. Medicii au reuşit să-i reataşeze degetul amputat de la mâna stângă, i-au operat fracturile şi îi monitorizează permanent funcţiile interne. Organele lui Marian Leaţă au fost practic strivite în urma impactului foarte violent, însă se refac în fiecare zi. Deja unul dintre rinichi funcţionează foarte bine, iar tensiunea arterială s-a stabilizat. Poliţistul este în comă indusă, întrucât durerile ar fi insuportabile. La căpătâiul lui stau membrii familiei, dar şi colegii poliţişti, care s-au rugat în fiecare zi pentru el. Peste 300 de oameni au răspuns apelului şefului Poliţiei Găeşti, Alexandru Iorga, de a dona sânge, impresionaţi de drama teribilă pe care Marian o trăieşte.

 

sursa: cronica-gaestiului.ro

Link to comment
 • Moderator

Din păcate colegul nostru a pierdut lupta cu viaţa.

 

Poliţistul Marian Leaţă de la Poliţia Rutieră Găeşti a murit în această dimineaţă, la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti, după ce săptămâna trecută a suferit un accident de motocicletă din cauza neatenţiei unui şofer. Dacă zilele trecute medicii erau optimişti în privinţa şanselor de supravieţuire ale poliţistului, în cursul acestei nopţi,  tânărul, care se afla în comă indusă şi era asistat respirator, a suferit mai multe stopuri cardiace. Cu toate eforturile medicilor, Marian Leaţă nu a mai putut fi salvat. Inspectoratul de Poliţie Dâmboviţa transmite condoleanţe familiei.

 

 

sursa: cronica-gaestiului.ro

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.