Jump to content
POLITISTI.ro

Documente necesare pentru vanzare auto

Mergi la răspuns Răspuns oferit de Sache,

Postare recomandată

Publicat

Vreau sa vand o masina inmatriculata in RO dar pt a nu avea probleme vreau sa o radiez(sa o scot din circulatie) de la politie mai intai . Detin un spatiu pt depozitarea masinii . Se mai poate inmatricula aceasta masina odata ce am radiat-o de la politie ? Ma gandesc ca doar asa scap de problemele ulterioare cu cumparatorul si pot pastra si numerele vechi pt masina noua .

• Soluţie
Publicat

Politia Romana nu se ocupa cu inmatricularea autovehiculelor.

La nivelul fiecarei prefecturi exista un serviciu care se ocupa cu asa ceva. Mergi si intreaba acolo!

• 10 luni mai târziu...
Publicat (modificat)

Salut ! Am cumpărat o mașină din Italia,am ajuns în tara cu ea iam scos un rand de numere roșii și acum vreau sa o vând sau sa o dau la schimb. ce acte îmi trebuie? Va mulțumesc 

Modificat de Eugeneugen
  • Marius a modificat titlul în Documente necesare pentru vanzare auto
  • 2 luni mai târziu...
Publicat

Salut tuturor si scuze daca nu postez unde trebuie ... dar am o mare problema si daca cine ma poate ajuta si a mai trecut prin asa ceva .. 

Sunt din orașul HUNEDOARA si as vrea sa cumpăr o mașina înmatriculata in România dar nu de la mine din oraș . Mai exact Sighisoara, bun am vorbit cu vânzătorul la telefon si i-am zis ca mâine ( joi 13.10.2016 ) merg dupa munca adică dupa ora 16 sa iau mașina ( sa o văd , verific etc ) am vorbit cu omul si l-am rugat daca poate sa faca el toate actele in afara de actele de vânzare cumpărare adică hârtia de la primărie cum ca este cu impozitul la zi si cea de la fisc cum ca nu are taxa recuperată . Bun, omul a zis ca rezolva el astea miercuri si ca nu-i trebuie niciun act de la mine nici copie dupa ci nimic .. la telefon i-am zis ca si eu am vândut o mașina înmatriculata in România si sa scot acele acte de la primărie si fisc mi-a trebuit copie dupa buletin si contract v-c ale cumpărătorului el mi-a zis ca poate doar ca e oraș mic ca la ei acolo nu trebuie .. nu stiu ce acte mai trebuie in afara de astea . Eu joi 13.10 2016 vreau sa merg sa văd mașina si sa o cumpăr daca este cazul .. ma poate ajuta cineva care se pricepe cu asa ceva .  Se pot scoate acele acte si fără copii dupa ci meu ? Ca nu înțeleg cum scoate dansul acele acte .. Iar faza cu talonul mai trebuie scris de el in rubrica înstrăinat către mine nu ? Mulțumesc frumos si scuze daca nu am postat unde trebuie . 

• 7 luni mai târziu...
Publicat

salut!

am cumparat un auto in urma cu ceva timp. S-a facut contract v-c, si s-a completat in talon la rubrica 'instrainat catre' numele meu.

Din varii motive (timp,ni s-a mai circulat cu masina,impozite neplatite la fisc) nu am mai trecut masina la primarie si politie. A trecut peste un an.

Acum doresc sa o vand. Ce este de facut in situatia data ?

Apreciez daca imi veti raspunde.

Stima!

• 5 ani mai târziu...
Publicat

Buna ziua, 

Am achizitionat o masina SH din Germania. Am facut contract de vanzare-cumparare pe numele meu. Am si brief-ul mic, brief-ul mare, plus CMR. Astazi masina a ajuns in Romania. 

Intrebarea mea este urmatoarea: pot sa o vand unei alte persoane fara a o inmatricula, mai intai, pe numele meu? In caz afirmativ, care este procedura? 

Cineva mi-a spus ca trebuie sa merg la un birou de acte auto pentru a semna un nou contract de vanzare-cumparare cu persoana respectiva iar apoi sa merg cu acest document la primarie pentru stampilare (fiscal). Dar, in schimb, ce va mai trebui sa fac eu este sa fiu prezent personal la RAR cand masina va fi dusa acolo.

Cat de adevarate sunt aceste informatii? Daca sunt adevarate, care mai sunt eventualele completari la aceste informatii?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!

• Moderator
Publicat

@Adrian96

Poliţia Română NU mai are competenţe privind înmatriculările, radierile sau transferul de proprietate al autovehiculelor cât şi cele privind examinarea, eliberarea ori preschimbare a permiselor de conducere încă din anul 2001.
Aceste activităţi sunt în competenţa DRPCIV (Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculari Vehicule şi /sau Serviciilor Publice Comunitare), instituţii care au fost înfiinţate şi funcţionează în cadrul Prefecturilor judeţene, respectiv a mun. Bucureşti şi care nu mai au nicio legătură cu Poliţia Română.
Drept consecinţă, trebuie să vă adresaţi instituţiei respective, nu Poliţiei Române sau poliţiştilor.

Problemele sau întrebările de acest gen nu au absolut nicio legătură cu poliţia, ori cu poliţiştii şi competenţele acestora. 
Mai mult, Poliţia Română NU are nicio legătură cu direcţiile de taxe şi impozite. Obligaţiile de natură fiscală, colectarea acestora şi eliberarea documentelor justificative nu intră în sfera de competenţă a poliţiei, ori altfel spus, Poliţia  Română sau poliţiştii nu au absolut nicio legătură cu taxele, impozitele, certificatele fiscale de la primării sau alte asemenea probleme. 

• Moderator
Publicat

Normal ca o poți vinde fără a o înmatricula.

La RAR cred ca poți evita drumul dacă dai o declarație pe propria răspundere (la notar) ca tu ai achiziționat mașina și adus-o în țară și i-o înmânezi noului proprietar.

• 1 an mai târziu...
Publicat

Buna ziua, am o masina de vanzare si vrea sa o cumpere un cetatean Nepalez venit la noi in tara. Cum o poate cumpara? Are viza de sedere dar practic nu are C.I. Cum o poate cumpara pe numele lui?

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.