Jump to content
POLITISTI.ro

Accident auto ușor


Codeck

Recommended Posts

În cursul zilei de 29 August, am fost implicat într-o tamponare ușoară. Cel care m-a tamponat a plecat imediat de la locul accidentului. Pagubele sunt minore, aripa spate fiind putin indoita. Din cate stiu, nu se poate circula cu masina avariata mai mult de 30 de zile. În cazul in care sunt oprit de politist, pot spune că masina a fost avariata de catre altcineva, dar pentru ca nu am vrut sa-i fac probleme si sa il las fara permis am renuntat sa depun plangere? 

Link to comment
  • Moderator

Codul penal spune că declararea necorespunzătoare a adevărului în vederea producerii unei consecinţe juridice se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani. 

E strict alegerea ta dacă depui plângere împotriva celui care ţi-a avariat maşina şi nu te obligă nimeni să depui plângere, în schimb ai obligaţia să anunţi evenimentul la poliţia rutieră şi să soliciţi eliberarea unei autorizaţii de reparaţie atunci când nu a fost încheiată constatarea amiabilă.

Maşina nu o poţi repara fără autorizaţie de reparaţie. În plus, nu ai de unde să ştii dacă nu cumva celălalt conducător auto nu merge şi anunţă evenimentul la poliţie, iar tu poţi să te trezeşti fără permis de conducere.

  • Upvote 1
Link to comment
  • 2 years later...

Buna ziua. Imi cer scuze anticipat daca povestirea mea este structurata prea ciudat.

Sa incep cu o mica prezentare...Sunt incepatoare. Am permisul de aprox. 10 luni, iar in momentul de fata conduc o masinuta cu nr. rosii. Masina o spal la sfarsit de saptamana sau daca observ ca e prea murdara.

Astazi, cand am spalat masina (tin sa precizez ca era destul de prafuita,nu murdara) am constatat ca in partea stanga fata, masina a fost "stearsa". Cand am observat minunatia, bineinteles mi s-au inmuiat genunchi si l-am strigat panicata pe tata. (da, puteti sa radeti). Tatal meu, fiind sofer cu ani buni de experienta, a inceput sa verifice atent zona si a constatat ca nu e zgariata adanc, doar stearsa si daca e dusa la un service/atelier pentru un polish va fi ca noua. Problema cea mai mare este ca nu stiu daca "minunatia" asta este din vina mea sau a altuia. Din ce am aflat de la tata, tipul asta de zgarietura il poti face si fara sa simti ceva in timp ce scoti masina din parcare. Iar cu o zi inainte am facut mai multe opriri la diverse supermarketuri, deci nici macar nu stiu unde am "comis-o". 

Daca e vina mea (si e foarte posibil sa fie..ugh) si voi fi sunata de la politie cu acuzatia de fuga de la locul accidentului exista vreo sansa sa nu-mi suspende permisul si sa scap doar cu plata unui polish a masinii cu care am facut "intalnirea" ? Masina mea nu e zgariata rau deci nici masina celeilaltei persoane n-ar trebuie sa fie afectata tare,nu?

Va multumesc anticipat.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.