Jump to content
POLITISTI.ro

Incadrare in politie cu facultatea de drept

MarcoAlberto

Recommended Posts

Buna , am cateva nelamuriri la care as dori un raspuns cat mai clar daca se poate .  Daca sunt student la o facultate de drept la buget , ar merge un transfer la o institutie de politie ?

Sau , daca as ingheta anul la actuala facultate , si as da admiterea la o institutie de politie , ar trebui sa platesc ceva inafara de taxele de inscriere si fisa medicala ?

• Moderator

Buna , am cateva nelamuriri la care as dori un raspuns cat mai clar daca se poate .  Daca sunt student la o facultate de drept la buget , ar merge un transfer la o institutie de politie ?

NU, nu se poate.

• Member

Sau , daca as ingheta anul la actuala facultate , si as da admiterea la o institutie de politie , ar trebui sa platesc ceva inafara de taxele de inscriere si fisa medicala ?

Da, daca o sa fii admis la Academia de Politie trebuie sa platesti anul la facultatea unde ai facut, iar daca esti admis la una dintre Scolile de Politie nu platesti nimic.

Edited by BGeorge

• 4 years later...

Buna ziua. Am observat ca anul acesta sunt destul de putine locuri la OSP si m-am decis sa dau la drept. In momentul in care , sa presupunem ca finalizez facultatea, pot sa fac acelasi lucru ca si cineva care a terminat OSP-ul (mai exact pe partea operativa / pe teren)?

• Marius changed the title to Incadrare in politie cu facultatea de drept

Am inteles. Nu exista niciun job operativ / "de teren" pentru cei care termina dreptul la Academia de Politie?

• Moderator

În ultima vreme absolvenţii de la drept au fost repartizaţi pe posturi de consilieri juridici sau mai nou pe la structurile de relaţii cu publicul (purtători de cuvânt).

Buna ziua. Am absolvit Dreptul la o facultate de stat, dar nu la vreo academie/scoala de Politie.

In baza diplomei de la Drept, am cum sa ma incadrez direct pe vreun post de agent sau este necesar 1 an de studiu la Campina?

Practic, cu diploma de la Drept, ce pasi mai trebuie sa urmez pentru a putea ocupa un loc de agent (nu ofiter)?

Va multumesc frumos pentru timpul acordat.

2. Pentru ofiteri, am inteles ca trebuie totusi urmat un "master", daca sunt absolvent de drept. La ce institutie (unitate de invatamant) si care este termenul corect pentru acel an de studiu post-universitar? Difera cu ceva daca telul meu final este "agent criminalist"? Am un amic care a terminat dreptul si dupa 1 an de "master" la Campina, a devenit ofiter. Cand sunt admiterile, unde pot afla mai multa informatie?

On 7/18/2020 at 1:07 PM, Catalin said:

În ultima vreme absolvenţii de la drept au fost repartizaţi pe posturi de consilieri juridici sau mai nou pe la structurile de relaţii cu publicul (purtători de cuvânt).

Ok. Ma intereseaza in special daca este posibil ca dupa ce termin Dreptul la AdP sa obtin un job "de teren". Am inteles ca majoritatea devin consilieri juridici  etc dar este posibil sa ma "transfer" pe un post operativ? Sau daca intru la IGPR daca pot sa trec la DGA in timpul facultatii/dupa terminarea facultatii?

Edited by JustBluey

• 7 months later...

Buna ziua, am urmatoarea situatie. Sunt in ultimul an la liceu si m-am decis sa urmez dreptul doar ca m-ar tenta destul de mult si o cariera in politie. Dar fiind faptul ca este prea tarziu acum sa incep pregatirea pentru academie m-am gandit la urmatorul plan: termin dreptul si apoi fac scoala de agenti de la campina, urmand ca la primul examen de trece in corpul ofiterilor sa particip si sa ajung ofiter. Sunt constient ca o sa fiu o perioada agent, dar cred ca este cea mai ok varinta. As dori acum niste pareri, sfaturi din partea persoanelor avizate. Daca vi se pare ok sau nu? Si daca ar functiona asa cum imi doresc eu?

• 1 month later...
On 3/25/2021 at 2:39 PM, georgeggv said:

Buna ziua, am urmatoarea situatie. Sunt in ultimul an la liceu si m-am decis sa urmez dreptul doar ca m-ar tenta destul de mult si o cariera in politie. Dar fiind faptul ca este prea tarziu acum sa incep pregatirea pentru academie m-am gandit la urmatorul plan: termin dreptul si apoi fac scoala de agenti de la campina, urmand ca la primul examen de trece in corpul ofiterilor sa particip si sa ajung ofiter. Sunt constient ca o sa fiu o perioada agent, dar cred ca este cea mai ok varinta. As dori acum niste pareri, sfaturi din partea persoanelor avizate. Daca vi se pare ok sau nu? Si daca ar functiona asa cum imi doresc eu?

Mai ia in calcul si faptul ca aprox. 55-60% din agenti au studii superioare absolvite cu licenta, iar o eventuala trecere in corpul ofiterilor este mai anevoioasa (cu mult) decat accederea initiala in corpul agentilor de politie prin absolvirea unei scoli de agenti de politie. Insa cu multa tenacitate, munca si noroc, se poate.