Jump to content
POLITISTI.ro

Permis de conducere suspendat


vase1

Recommended Posts

Salut. Am si eu o problema pentru care am nevoie de niste raspunsuri clare daca este posibil...  

Pe data de 28.08.2015 mi-a fost retinut permisul de conducere pe raza judetului Iasi pentru o perioada de 90 de zile cu dovada pentru 15 zile. Mentionez ca permisul este italienesc.

M-am informat cu privire la acea lege care prevede ca daca dai declaratie la notar pe propria raspundere ca parasesti tara in 24 de ore, iti poti redobandi permisul de conducere cu conditia sa nu mai circuli ca sofer pe teritoriul Romaniei pana cand se termina perioada de suspendare. Asta pe langa alte mici chichite pe care trebuie sa le indeplinesti...

Din ce am inteles, (daca gresesc va rog sa ma corectati)  trebuie facuta o cerere la postul de politie, impreuna cu dovada ca ai platit amenda,procesul verbal intocmit de agentul constatator si declaratia pe propria raspundere facuta la notar precum ca parasesti tara in 24 de ore.

OK pana aici am inteles...Dar nu stiu cat dureaza pana ce primesti permisul inapoi pentru a putea pleca din tara???

Daca raspunde cineva care stie va rog sa specificati si judetul din care sunteti! 

Va multimesc anticipat!

 

Link to comment
 • Moderator

Daca raspunde cineva care stie va rog sa specificati si judetul din care sunteti! 

De ce? Ce treabă ai tu cu judeţul de unde suntem?

Link to comment

Pentru ca am dus declaratia pe propria raspundere din jud vaslui, si notarul ma asigura ca nu am dc sa am probleme... si cand am ajuns la iasi era cu totul alta poveste pe care o auzeam... Acum nu stiu daca sunt sicanele alea intre institutiile dintr-un judet si celalalt ;) sau altcv. Pe mine ma intereseaza sa se aplice legea pentru toti la fel. Daca lucrezi in sistem sigur stii despre ce vorbesc.

Link to comment

Prietene daca vrei sa ma ajuti cu un raspuns esti invitatul meu si ti'asi multumi. Dar daca te'ai fixat tu cu judetele...mai bine laso moarta. Raspunsul cu judetele ti l'am dat mai sus. Mai pe romaneste sa iti zic: Depinde de toanele si de figurile baietilor care lucreaza acolo daca iei permisul mai tarziu sau mai repede. 

Raspunsul care ma interesa pe mine era cv. de genu: "In judetul ilfov nu dureaza mai mult de N timp" Asta sa imi fac o idee

 

 • Downvote 2
Link to comment
 • Moderator

Cu siguranţă mă confunzi, nu sunt "prietenul" tău, iar dacă vrei să primeşti un răspuns trebuie să formulezi o întrebare corectă, nu să ne întrebi pe noi din ce judeţ suntem.

PS: Ar fi utile şi câteva lecţii de limba română. ;) 

Link to comment

Intrebarea a fost formulata destul de corect "prietene".Tu ai ramas setat pe chestia cu judetele si vad ca tot insisti. Nu am pus o intrebare sa iau pe cineva la misto,dar nici sa fiu luat la misto cu raspunsuri de blogarasi. Nu iti mai pierde timpul pe chestii de astea daca te simti mult mai superior.Nu de raspunsuri de astea aveam nevoie.  

 • Downvote 2
Link to comment
 • Moderator

Faptul că ai pus tu o întrebare nu e nicio mare bravură, sunt sute ca tine care vin şi pun întrebări aici. Diferenţa e că marea majoritate au capacitatea intelectuală să formuleze clar întrebările în aşa fel încât să apreciem că merită să le răspundem. Tu, după ce că torturezi limba română în aşa hal încât e un adevărat chin pentru oricine să-ţi citească postările, nici nu ai fost capabil să formulezi clar o amărâtă de întrebare, iar acum tot încerci să faci pe deşteptul şi să mă pui tu la punct, pentru că vezi domnule am neruşinarea să nu îţi răspund. Te informez că aici nu suntem la serviciu şi nimeni nu ne poate obliga să-ţi răspundem, ori mai mult, să te mulţumim. Dacă ai asemenea pretenţii, poţi să mergi liniştit la un avocat şi să plăteşti consultanţă juridică. 
Dacă nu reuşeşti să pricepi aşa de vorbă bună, te asigur că voi scrie banned pe contul tău mai repede decât îţi imaginezi. 

 • Upvote 1
Link to comment

Legea este aceiași în toate județele din Romania. Poate că ai înțeles ceva greșit când ai primit indicațiile necesare. Și așa, ca o informație pentru tine: pe acest forum suntem polițiști din toate județele țării

Link to comment
 • 10 months later...

As dori si eu sa ma lamureasca cineva. Acum 2 ani si 4 luni prietenul meu a ramas fara permis deoarece a condus sub influenta bauturilor alcolice si avea viteza. La oprirea domnilor politisti i s-a facut proces verbal fara drept de circulatie, i-au recoltat si sange de la IML. Dupa o scurta perioasa de timp s-a dus la Udriste pentru a afla o sentinta sau o hatarare ceva iar acolo i s-a spus ca cel care se ocupa de dosarul lui este in concediu. A avut cateva reveniri in care era anuntat ca domnul politist care se ocupa de dosarul lui este ori in concediu, ori in medical si uite asa trecuse un an si el nu stia ce se intampla cu dosarul lui. Dupa 1 an si cateva luni a reusit sa fie audiat de acel politist si i-a spus ca trebuie facuta recalculare de la IML  si poate sa dureze si 6 luni si suna dansul sa ne anunte. A trecut 8 luni, s-a dus sa afle ca dosarul lui acum este la alta persoana si recalcularea inca nu a venit. Zilele trecute cand s-au facut 10 luni am fost iar si ne-au spus ca a 2 a persoana care se ocupa de dosar nu mai lucreaza acolo si sa venim peste o saptamana dupa ce se fac repartizarile dosarelor. Acum spuneti-mi si mie ce trebuie facut in cazul asta, cat timp mai trebuie sa asteptam sa obtinem o hotarare judecatoreasca ceva, cat mai dureaza pana isi poate obtine permisul inapoi:

 • Downvote 1
Link to comment

As dori si eu sa ma lamureasca cineva. Acum 2 ani si 4 luni prietenul meu a ramas fara permis deoarece a condus sub influenta bauturilor alcolice si avea viteza. La oprirea domnilor politisti i s-a facut proces verbal fara drept de circulatie, i-au recoltat si sange de la IML. Dupa o scurta perioasa de timp s-a dus la Udriste pentru a afla o sentinta sau o hatarare ceva iar acolo i s-a spus ca cel care se ocupa de dosarul lui este in concediu. A avut cateva reveniri in care era anuntat ca domnul politist care se ocupa de dosarul lui este ori in concediu, ori in medical si uite asa trecuse un an si el nu stia ce se intampla cu dosarul lui. Dupa 1 an si cateva luni a reusit sa fie audiat de acel politist si i-a spus ca trebuie facuta recalculare de la IML  si poate sa dureze si 6 luni si suna dansul sa ne anunte. A trecut 8 luni, s-a dus sa afle ca dosarul lui acum este la alta persoana si recalcularea inca nu a venit. Zilele trecute cand s-au facut 10 luni am fost iar si ne-au spus ca a 2 a persoana care se ocupa de dosar nu mai lucreaza acolo si sa venim peste o saptamana dupa ce se fac repartizarile dosarelor. Acum spuneti-mi si mie ce trebuie facut in cazul asta, cat timp mai trebuie sa asteptam sa obtinem o hotarare judecatoreasca ceva, cat mai dureaza pana isi poate obtine permisul inapoi?

 • Downvote 1
Link to comment
 • 1 month later...

Buna tuturor 

Am o problema si am nevoie de ajutor,am ramas fara permis pentru ca am condus baut...am gresit platesc,nui o problema!dar politistul mi-a maturisit ca pot sa merg la unitatea emitenta sa declar pe proprie raspundere ca am nevoie de permis in uk si o sa il primesc inapoi,cu dreptul de a circula...afara,caci suspendarea este valaBila doar in tara.

Va multumesc 

 • Downvote 1
Link to comment
 • 3 weeks later...

Buna ziua. Mi-a fost suspendar permisul aproape de intrarea in orasul Sibiu pentru depasire neregulamentara pe o perioada de 30 zile. Eu sunt domiciliat in judetul Hunedoara. Intrebarea mea este: dupa ce expria perioada de suspendare cum reintru in posesia permisului? Imi vine prin posta ca prima data, sau trebuie sa ma duc la Deva (DRPCIV) pentru a-l ridica?

Edited by Al3xQQ
Link to comment

 02.08.2015, 21.08.2015,  25 noiembrie 2015 

Știi ce reprezintă datele de mai sus?

Prima reprezintă data la care colegul nostru Gheorghe Ionescu, a fost lovit cu mașina de un bețivan, a doua data în care Gheorghe Ionescu a decedat, iar a treia data în care un alt coleg al nostru ,Ionel Baben a fost ucis de un alt bețivan iresponsabil. Și tu ceri ajutor și sfaturi de la noi? 

Link to comment
 • 1 year later...

Buna ziua !!!

Am o intrebare sper ca ma puteti ajuta 

Pe data de 4 decembrie 2017 ma oprit politia rutiera cu numerele expirate si o alcolemie de 0.70 in sange 

Pe data de 29 ianuarie a venit solutionarea de la parchet respectiv 60 zile in folosul comunitatii dar acolo nu scrie nimic de permis absolut nimic .

Eu cum imi iau permisul inapoi ?

Si cand ? 

 

Link to comment
 • 10 months later...

In November 2015 mi-a fost suspends permisul de considere ,insa de atunci si pana acum nu am fost chemat sau primit nimic.Ce se intampla cu permisul dupa 5 ani?

Doresc sa fac scoala din nou.Aveti vreo sugestie?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.