Jump to content
POLITISTI.ro

Sanctiunea administrativa apare in cazier?


Danielle

Recommended Posts

Buna ziua,acum 2 ani eram cu o prietena in Carrefour si a inceput ea sa-mi spuna ca a furat de mai multe ori de la ei fara ca sa fie prinsa si mi-a zis sa incerc si eu.Am sustras niste articole de lenjerie intima si niste produse alimentare.Ulterior am fost oprita de un agent de paza care m-a condus la camera de interpelare a magazinului,unde am predat de buna voie bunurile sustrase,prejudiciul a fost de 92,5 lei.Speriata de politie,le-am propus paznicilor care radeau de mine ca pot sa le las banii,chiar si in plus daca e nevoie numai sa nu cheme politia si...in final au chemat-o.Am mers impreuna cu domnii politisti la sediu unde am scris impreuna un referat ,mi-au facut poza,mi-au luat amprenta ,si in final mi-au zis sa astept pana primesc amenda. Am primit amenda dupa cateva luni si am fost sa o platesc.In comunicarea pe care am primit-o scrie ca " s-a dispus neinceperea urmarii penale ", "Pentru fapta savarsita vi s-a aplicat sanntiunea cu caracter administrativ a amenzii in suma de 100 ron ", la fel : "cu privire la aceasta fapta,organele de cercetare penala au inaintat la data de xx.xx.xxxx. referat cu propunere de neincepere a urmarii penale si aplicare a unei sancstiuni administrative" ,si pe ultima pagina este afisat un referat cu "propunere de NUP (ceea ce nu inteleg ce inseamna) si aplicarea unei sanctiuni cu caracter admnistrativ ", referatul mai spune ca ei aprecieaza gradul de pericol social al unei infractiuni (modul si mijloacele de savarsire a faptei,imprejurarile in care a fost comisa fapta,persoana si conduita faptuitorului(fara antecedente penale anterioare,o atitudine sincera etc) si nu in ultimul rand faptul ca prejudiciul produs prin comiterea faptei nu e unul ridicat si ca a fost recuperat in totalitate. Acum intrebare este : CE ESTE ACEL "NUP" ,la propunerea scrie ca se cere NUP ,sub aspectul savarsirii infarctiunii de 'furt calificat"cat si aplicarea sanctiunii cu carcater administrativ. Pentru mine a fost o lectie de viata,n-am mai incercat ,nici nu mi-a trecut prin cap sa mai fac ceva acest gen si regret,regret foarte mult mai ales ca voiam sa merg sa drept. Vara viitoare as vrea sa merg in America pu perioada verii prin programul work&travel si mi-e frica ca s-ar putea sa am probleme la primirea contarctului de munca, la primirea vizei,mi-e frica sa nu mi-o dea. Imi puteti spune,va rog mult de tot ce parere aveti ? Sau am auzit ca as putea "ascunde"aceasta amenda,dar nu stiu care sunt pasii,in cat timp se "ascunde". Multumesc mult.

Link to comment

NUP = neinceperea urmaririi penale.

Legea nr. 290/2004 privind cazierul judiciar cu modificarile si completarile ulterioare:
Art. 9 - În ceea ce priveşte persoanele fizice, în cazierul judiciar se înscriu date privind:
a) pedepsele, măsurile de siguranţă şi educative, pronunţate prin hotărâri judecătoreşti definitive;
b) începerea, întreruperea şi încetarea executării pedepsei închisorii, a măsurilor de siguranţă şi educative, liberarea condiţionată şi revocarea acesteia, sancţiunea cu caracter administrativ a amenzii stabilite conform Codului penal, achitarea amenzii penale;
c) amnistia, graţierea, prescripţia executării pedepsei, reabilitarea, caracterul politic al condamnării;
d) pedepsele şi măsurile pronunţate prin hotărâri penale definitive de instanţele judecătoreşti din străinătate, precum şi măsurile luate prin actele efectuate de organele judiciare penale din străinătate, dacă aceste hotărâri au fost recunoscute de organele române competente;
e) hotărârile definitive care impun rectificări în cazierul judiciar;
f) extrădarea.

Art. 17. - În certificatul de cazier judiciar se înscriu sancţiunile penale din hotărârile judecătoreşti rămase definitive.

Link to comment
  • Catalin unfeatured this topic
  • 9 months later...
  • Marius changed the title to Sanctiunea administrativa apare in cazier?

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.